MAN België
Terug naar het overzicht

MAN en Hansea, partners in e-Mobility

01.06.2022 Bus

Als grootste onafhankelijke private busmaatschappij in Vlaanderen brengt Hansea dagelijks duizenden mensen op bestemming, in opdracht van openbare vervoersmaatschappijen De Lijn en TEC alsook via school- en personeelsvervoer en autocardiensten. Na een succesvol proefproject in het Antwerpse met een eerste elektrische MAN Lion’s City E bij dochteronderneming De Polder, werd er intussen overgegaan tot de bestelling van maar liefst 25 MAN Lion’s City E bussen die over heel Vlaanderen in het openbaar vervoer zullen worden ingezet.

Willen we de toekomst van onze planeet veiligstellen, dan moet er worden ingegrepen, zoveel is duidelijk. Hansea heeft deze boodschap goed begrepen en kiest resoluut voor groene mobiliteit via de aankoop van 25 elektrische zero emissie bussen van 12 meter van het type MAN Lion’s City E. Alleen al dankzij deze 25 e-bussen wordt de CO2-uitstoot met gemiddeld 2000 ton verminderd. Uiteraard zullen er in de toekomst nog honderden zero emissie voertuigen volgen door een systematische vervanging van de huidige vloot.

Naast een optimale duurzaamheid speelde ook de factor comfort een niet te onderschatten rol bij de keuze voor MAN. Of het nu om de chauffeur of om de passagiers gaat, niets werd aan het toeval overgelaten om een hoog comfortniveau te garanderen. Van lederen bekleding tot USB-oplaadpoorten en een elektrische rolstoelplaat met bediening vanuit de stuurpost, alles is voorhanden. Het MAN OptiView camerasysteem dat de traditionele spiegels vervangt, maakt het plaatje compleet en verhoogt de veiligheid dankzij een betere zichtbaarheid in de dode hoeken. Eerdere enquêtes, ten tijde van het proefproject, wezen uit dat reizigers unaniem onder de indruk waren van de MAN Lion’s City E, met scores van onder meer 95% voor toegankelijkheid en 80% voor het comfort van elektrisch rijden.

Het inzetten van een elektrische vloot vergt vanzelfsprekend de nodige inspanningen op het vlak van personeel en (laad)infrastructuur. Zo moeten medewerkers worden opgeleid inzake techniek en veiligheid. Elektrische bussen reageren immers anders dan conventionele bussen en de gebruikte technieken zijn grotendeels nieuw. Het laadproces vergt een specifieke planning en de stroomvoorziening van het hoofdnet moet worden verzwaard om voldoende capaciteit te voorzien voor het opladen van de bussen. Om alles in goede banen te leiden werd er binnen Hansea een specifieke werkgroep opgericht die kan rekening op de ondersteuning van het MAN eMobility team. Dit team biedt de nodige opleidingen op het vlak van Fleet Support, Service Readiness, MAN DigitalServices en Profidrive om een geslaagde transitie naar een elektrisch wagenpark voor de klant te garanderen.

Alle MAN Lion’s City E voertuigen zullen nog voor het einde van dit jaar worden uitgeleverd wat maakt dat de elektrische MAN bus meer en meer in het straatbeeld te zien zal zijn.

04.07.2022 | Bus,  Truck
- MAN Truck & Bus bouwt op zijn site in Neurenberg een grootschalige fabriek voor de batterijen van elektrische vrachtwagens en bussen - Deze investeringsbeslissing ter waarde van ongeveer 100 miljoen euro is cruciaal voor Duitsland als locatie voor bedrijfsvoertuigen - Investeringen in toekomstgerichte elektrische technologieën creëren 350 jobs in Neurenberg - Productiecapaciteit van meer dan 100.000 batterijsystemen per jaar - Met deze investering versterkt MAN zijn rol als competente partner voor elektromobiliteit binnen de TRATON-GROEP
Meer
29.06.2022 | Truck
De Lion S-topversies van de MAN Truck & Bus TGX en TGE maakten ook indruk op de 48-koppige internationale vakjury van de Red Dot Design Award 2022: met hun exclusieve speciale fabrieksuitrusting, die erg populair is bij chauffeurs, lieten de langeafstandsvrachtwagen en de bestelwagen voor lichte leveringen en distributie hun veeleisende concurrenten bij de productinzendingen uit ongeveer zestig landen achter zich in de categorie ‘Bedrijfsvoertuigen’. De officiële prijsuitreiking vond plaats op 20 juni in Essen.
Meer
22.06.2022 | Truck
Voorbereidingen voor grootschalige productie van elektrische vrachtwagens uit München liggen op schema: In de eerste 12 maanden sinds de oprichting van het innovatieve eMobility Center in zijn hoofdfabriek heeft MAN Truck & Bus 20 prototypes van de komende zware eTruck uitgerold, om de toekomstige gemengde serieproductie met conventionele vrachtwagens in reële omstandigheden te testen. De nieuwe eTruck reed eind mei zijn eerste rondjes in Berlijn. In München zijn tot nu toe 1.700 medewerkers opgeleid in de CO2-vrije technologie van de toekomst.
Meer