MAN België

De nieuwe MAN e TGS: De e Truck voor het zware distributieverkeer

De MAN eTGS op een kruispunt
Contact

Sterk, veelzijdig, stil: de nieuwe MAN e TGS

Of het nu in het regionale distributieverkeer is, bij stevige speciale toepassingen of als hulpverleningsvoertuig voor zware lasten: de nieuwe MAN eTGS staat klaar om zijn veelzijdige karakter te tonen bij uw dagelijkse uitdagingen. Daarvoor biedt hij veel verschillende gebruiksmogelijkheden: van koel- of gesloten opbouw tot afzetkipperbak, als oplegger of als chassis. Daarbij overtuigt de MAN eTGS dankzij de schokvrije vermogensafgifte, het ruime koppel vanuit stilstand en de nauwkeurige handling met een buitengewone rijervaring. Met zijn bruikbare accucapaciteit van 480 kWh voldoet hij meestal ook nog met gemak aan de eisen die de branche aan de actieradius stelt – klimaatbewust en geluidsarm. Zorgen over de actieradius zijn dus verleden tijd.

De MAN eTGS op een bouwwerf

MAN eTGS: een multitalent voor distributieverkeer en bouwplaats

Het veelzijdige krachtpakket voor zware vrachten en robuust speciaal gebruik: De MAN eTGS is met zijn brede palet aan opbouwen, van (koel)opbouwen en afvalverzamelaars tot afzet- en afrolkiepwagens, klaar voor grote uitdagingen. Of het nu in het regionale distributieverkeer is, op de bouwplaats, als gemeentevoertuig en voor andere flexibele toepassingsmogelijkheden als oplegger of chassis.

MAN cabines voor de MAN e TGS

Ontspannen rijden: geschikte cabines voor veelzijdige toepassingen

Onze comfortabele MAN TM-cabine is dankzij de gewichtsbesparende, compacte constructie en comfortabele overnachtingsmogelijkheden ideaal voor speciale toepassingen in het nationale langeafstandsverkeer.
TM-cabine - De comfortabele

 • Voor vervoerstaken in het nationale langeafstandsverkeer met veel laadvermogen
 • Compact, gewichtsbesparend ontwerp
 • Extra grote opslagruimte
 • Hoogwaardige bedden met lattenbodem

Naar de MAN TM-cabine
De gewichtsbesparende, compacte constructie van onze MAN TN-cabine zorgt voor laadvermogenvoordelen. Het comfortabele bed met lattenbodem biedt een hoog slaapcomfort.
Cabine TN - De Flexibele

 • Voor speciale vrachtwagens met een optimaal laadvermogen, zoals silowagens, bouwmateriaal- of koeltransporters
 • Compacte constructie met een normale hoogte
 • Comfortabel interieur
 • Comfortabel bed met lattenbodem

Naar de MAN TN-cabine
Onze praktische MAN NN-cabine is ideaal voor lokaal en distributievervoer, in de bouwsector of voor gemeentelijk gebruik.
NN-cabine - De praktische

 • Voor lokaal en distributieverkeer, bouwverkeer en gemeentelijk gebruik
 • Compacte afmetingen
 • Hoog comfort bij instap en toegang
 • Opbergruimte achter de stoelen

Naar de MAN NN-cabine

Slimme techniek, sterke prestaties

Ontspannen rijden, efficiënt rijden: Digitale cockpit en aanpasbare aansluitingen in de MAN eTGS

Volledig digitaal instrumentenpaneel

Volledig digitaal instrumentenpaneel

Eén blik is voldoende: de nieuwe standaard weergave van het 12,3-inch kleurendisplay met hoge resolutie blinkt uit met een intuïtieve bediening en duidelijk zicht op de belangrijkte informatie. Dankzij de schaalverdeling van tachometer en toerenteller in de vorm van een halve cirkel blijft in het midden meer tuimte over voor extra gegevens zoals de energiebalans.

Rustige weergavemodus

Rustige weergavemodus

Focus op de weg: De nieuwe rustige weergavemodus toont alleen de belangrijkste rijinformatie die snel kan worden bekeken. Deze wordt automatisch ingeschakel bij het achteruit rijden, maar kan ook handmatig worden geactiveerd.

Veelzijdige krachtafnemers

Veelzijdige krachtafnemers

Anticiperend functioneel: een eenvoudige en veilige integratie van mechanische krachtafnemers en elektrische interfaces zorgt voor optimaal en harmonisch werkende opbouwen – voor een betere inzetbaarheid tijdens uw dagelijkse werkzaamheden.

Genoeg accu voor wel 800 km actieradius per dag

MAN accu's

De accu-ontwikkeling van de nieuwe generatie elektrische MAN vrachtwagens verlegt de grenzen: dankzij snellaadsystemen, recuperatie en intelligent gebruik van de pauzes om tussentijds op te laden is bij de nieuwe MAN eTGS met de maximaal bruikbare accucapaciteit van 480 kWh nu al een dagelijkse actieradius tussen 600 en 800 km mogelijk. Want dankzij het nieuwe megawatt-laden met maximaal 750 kW duurt het naargelang de accuconfiguratie hooguit 31 minuten tot de accupakketten zijn opgeladen van 10% tot 80% State of Charge (SoC).

MAN accu's zijn bij uitstek geschikt voor bedrijfsvoertuigen: alle relevante eigenschappen, van laadcycli tot levensduur, beantwoorden uitstekend aan wat er gevraagd wordt van bedrijfsvoertuigen. Ze hebben bovendien een hoge energie-inhoud en tegelijk een laag gewicht, zijn compact qua ruimtebeslag en economisch geprijsd. En dat allemaal zonder compromissen op het gebied van bedrijfsveiligheid. Daarom produceren wij onze accu's zelf op de vestiging Neurenberg. Zo houden wij de kennis van deze sleuteltechnologie in eigen hand.

Meer informatie over laadtijden

Accupakketten in de MAN eTGS Bruikbare accucapaciteit Max. actieradius solovoertuig distributieverkeer (0,8 kWh/km) Max. actieradius treincombinatie langeafstandsverkeer
(1,2 kWh/km)
Laadvermogen MAN eTruck 1 Gebruiksadvies voor MAN eTGS
Chassisvarianten          
6 accupakketten 480 kWh 600 km 400 km 16,3 t Max. actieradius voor langeafstandsverkeer
5 accupakketten 400 kWh 500 km 325 km 17,1 t Hoge actieradius voor langeafstandsverkeer
4 accupakketten 320 kWh 400 km 260 km 18,0 t Typische dagelijkse kilometrage in het distributieverkeer
3 accupakketten 240 kWh 300 km 195 km 18,8 t Maximaal laadvermogen in het distributieverkeer met beperking in de actieradius
Varianten trekkers met oplegger Bruikbare accucapaciteit Max. actieradius solovoertuig distributieverkeer (0,8 kWh/km) Max. actieradius treincombinatie langeafstandsverkeer (1,2 kWh/km) Laadvermogen MAN eTruck 2 Gebruiksadvies voor MAN eTGS
6 accupakketten 480 kWh - 400 km 9,5 t Max. actieradius voor langeafstandsverkeer
5 accupakketten 400 kWh - 325 km 10,3 t Compromis tussen laadvermogen en actieradius in het langeafstands- of distributieverkeer
4 accupakketten 320 kWh - 260 km 11,2 t Typische dagelijkse kilometrage in het distributieverkeer
 1. Theoretisch laadvermogen voor opbouw en lading
 2. Theoretische opleggerlast

Accu in topvorm: Onderhoud en reparatie

Adviesgesprek voor een elektrische MAN vrachtwagen

Goed onderhouden is beter rijden

Uw elektrische vrachtwagens in topconditie: u profiteert van een optimaal serviceaanbod voor uw nieuwe MAN eTGS. De onderhoudsintervallen van de hoogspanningsaccu's zijn individueel afgestemd op het gebruik door de klant en zijn gebaseerd op doorlopende analyse van de accugegevens. Met MAN ServiceCare coördineert uw MAN servicepunt proactief en met vooruitziende blik de onderhoudsafspraken voor uw voertuigen. In veel gevallen heeft de MAN eTGS minder last van slijtage en ook minder onderhoud nodig, wat de stilstandtijden kan verkorten en kosten kan verlagen.

Service aan de elektrische MAN vrachtwagen

Niet vervangen maar repareren

De hoogspanningsaccupakketten uit eigen productie vormen een groot deel van de aanschafkosten van de nieuwe MAN eTGS. Zowel het gebruik als de tijd kunnen een wissel trekken op de accu. Door middel van de MAN accuanalyse kunnen wij u helpen om uw voertuiggebruik te optimaliseren met het oog op de capaciteit en levensduur van de accu's. En mochten er toch eens defecten optreden, dan kunnen de meeste uitdagingen in de MAN servicevestigingen professioneel worden opgelost. Dat beantwoordt niet alleen aan ons streven naar duurzame, milieuvriendelijke mobiliteit, maar helpt ook uw voertuig snel en eenvoudig terug te brengen naar waar het hoort: de weg.

In een MAN eTruck gemonteerde accu van dichtbij

Accu's snel uitgebouwd

Vlotte oplossing: dankzij onze innovatieve bevestiging van de hoogspanningsaccupakketten zijn de accu's snel te verwijderen uit uw MAN eTGS. Daarvoor hoeven, naast het losmaken van de perifere kabels, alleen de zelfborgende bouten te worden losgedraaid en het accupakket zijdelings naar buiten te worden gehaald. Vooral bij MAN eTrucks met opbouw scheelt dat tijd en geld.

MAN eTGX rijdt over een brug

MAN eReadyCheck: actieradiuscalculator voor een optimale routeplanning van uw elektrische vrachtwagen

Wilt u een MAN eTGS aanschaffen en zeker weten dat de actieradius van het voertuig past bij uw toepassingsprofiel? Onze MAN eReadyCheck ondersteunt u daarbij en laat u aan de hand van selecteerbare parameters zien welke elektrische MAN voertuigen precies passen bij uw eisen.
Naar de MAN eReadyCheck

TECHNISCHE GEGEVENS VAN DE MAN eTGS

  4x2 chassis 6x2 chassis 4x2 oplegger
Actieradius 195 - 600 km 195 - 600 km 260 - 400 km
Accupakketten 3 - 6 3 - 6 4 - 6
Accucapaciteit 240 - 480 kWh 240 - 480 kWh 320 - 480 kWh
Toegestaan totaalgewicht / toegestaan totaal treingewicht Tot 20 / 44 t Tot 28 / 44 t - / tot 44 t
MAN Service adviesgesprek

De eMobility-services van MAN: volledige ondersteuning voor uw MAN eTGS

Profiteer in aanvulling op de eMobility-specifieke services zoals de MAN eManager en MAN SmartRoute ook van onze andere diensten, die u uiteraard ook in uw MAN eTGS kunt gebruiken. Van MAN Now tot MAN servicecontract.
Naar de services

Succesvol en efficiënt overstappen naar elektrisch: met het MAN 360° e Mobility-advies

MAN Transport Solutions

Doe met succes mee aan de transformatie in de transportwereld! Met zinvolle oplossingen voor efficiënt gebruik van de MAN eTGS begeleiden wij u op weg naar elektrisch rijden. Het aanbod gaat van een praktijkgerichte analyse van de mogelijkheden en een op gegevens gebaseerde routeanalyse tot de TCO-optimalisatie. Stel uw vragen gerust aan het team van MAN Transport Solutions, dat met uitgebreid advies voor u klaarstaat.

Naar MAN Transport Solutions

Advies

Klaar voor de MAN eTGS? Wij adviseren u graag

Wilt u meer weten over de MAN eTGS of bent u geïnteresseerd in aanschaf? Onze experts staan voor u klaar! Neem nu contact met ons op voor antwoorden op al uw vragen.
Neem contact met ons op

Meer informatie? Deze kant op!

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: