MAN België

De nieuwe MAN eTGX: De eTruck voor lange afstanden

Een MAN eTGX rijdt over een brug
Contact
Meld u nu aan! newsletter-image

De MAN eTGX maakt het langeafstandsverkeer elektrisch

Een dagelijkse actieradius tot wel 800 kilometer: de nieuwe MAN eTGX beconcurreert de traditionele trekkers als het om de lange afstanden gaat. Of het nu gaat om een trekker of chassisvariant met opbouw: dankzij het nieuwe Megawatt Charging System beschikt de elektrische vrachtwagen over een laadcapaciteit van maximaal 750 kW. Bovendien kan de vrachtwagen tijdens pauzes van ca. 45 minuten tot wel 350 kilometer actieradius bijladen – optimaal voor het afleggen van lange afstanden. En als het werk gedaan is, kan de bestuurder ontspannen in de comfortabele rustruimte van de cabine. De MAN eTGX is bovendien milieuvriendelijk en stil, wat bestuurders en omwonenden ontlast. Inbegrepen en altijd aan boord: de MAN DigitalServices zoals MAN eManager of MAN SmartRoute.

Het vooraanzicht van de MAN eTGX

MAN eTGX: een nieuw tijdperk van het langeafstandsverkeer

Krachtig wagen voor lange afstanden: Hoge efficiëntie en hoog laadvermogen, ontspannend rijcomfort en een dagelijkse actieradius van wel 800 kilometer maken van de MAN eTGX een elektrische kampioen voor uw uiteenlopende toepassingen in het langeafstandsverkeer. Of het nu als een standaard- of ultratrekker is of als voertuig met verwisselbare laadbak.

MAN cabines voor de MAN eTGX

Aangename rijervaring: De geschikte cabine voor vrijwel elk gebruik

Onze MAN GX-cabine biedt werk-, woon- en slaapcomfort in XXL-formaat en is daarom ideaal voor lange ritten wanneer u door meerdere landen reist.
Cabine GX - Het maximum
 • Voor internationale ritten tijdens langeafstandsverkeer
 • Extra grote opslagruimte
 • Extra hoog interieur
 • Effectieve geluidsisolatie
 • Comfortabele bedden
Naar de MAN GX-cabine
Onze MAN GM-cabine is universeel inzetbaar in het langeafstandsverkeer. Ze biedt een bestuurdersgecentreerde, ergonomische cockpit en een royaal woon- en slaapcomfort.
Cabine GM - De vrijgevige
 • Voor een breed scala aan toepassingen bij langeafstandsverkeer
 • Extra grote opslagruimte
 • Meer dan 1,85 m stahoogte
 • Effectieve geluidsisolatie
 • Comfortabele bedden
Naar de MAN GM-cabine
Onze MAN GN-cabine overtuigt door het lage eigengewicht, de uitstekende constructie en het ruime boordcomfort.
GN-cabine - De ruime
 • Voor sporadische overnachtingen op de route
 • Zeer goed gebouwd
 • Veel bewegingsvrijheid
 • Effectieve geluidsisolatie
 • Comfortabel bed
Naar de MAN GN-cabine

Slim design, krachtige functies

Digitale cockpit, flexibele interfaces: Optimaal rijden en efficiënter werken in de MAN eTGX

Volledig digitaal instrumentenpaneel

Volledig digitaal instrumentenpaneel

Duidelijk overzicht: de nieuwe standaard weergave van het 12,3-inch kleurendisplay overtuigt met een intuïtieve bediening en overzichtelijke weergave van de belangrijkste voertuiggegevens. De schaalverdeling van tachometer en toerenteller in de vorm van een halve cirkel zorgt in het midden voor meer ruimte voor extra informatie zoals elektrische krachtafnemers.

Rustige weergavemodus

Rustige weergavemodus

Focus op het verkeer: Voor een snelle registratie levert de nieuwe rustige weergavemodus alleen belangrijke rijinformatie. Deze kan handmatig worden geactiveerd en wordt automatisch ingeschakeld in de achteruitversnelling.

Veelzijdige krachtafnemers

Veelzijdige krachtafnemers

Flexibel en aanpasbaar: uitstekend bij elkaar passende opbouwinterfaces maken een ongecompliceerde en veilige integratie mogelijk van extra mechanische krachtafnemers en elektrische interfaces – voor een nog betere ondersteuning tijdens uw werk

Het hart van de MAN eTGX: de accu

MAN accu's

Het gebruik van een emissievrije vrachtwagen-aandrijflijn staat of valt met dit onderdeel: de accu. De nieuwe MAN eTGX bevat daarom accu's die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in de nieuwe elektrische truck - in de MAN vestiging in Neurenberg. Dit betekent dat de expertise voor een van de belangrijkste technische componenten van de MAN eTGX in eigen handen blijft. Afhankelijk van het gebruiksdoel van de elektrische vrachtwagen kunnen verschillende capaciteiten tot maximaal 480 kWh worden gekozen. Met inachtneming van pauze-/laadtijden zorgt dat voor een dagelijkse actieradius tot wel 800 kilometer. Dankzij het nieuwe megawatt-laadsysteem met maximaal 750 kW duurt het ongeveer 45 minuten voordat de ontladen accu's weer grotendeels vol zijn. Overigens: in de toekomst zullen zelfs dagelijkse actieradiussen tot wel 1000 kilometer mogelijk zijn – een groot pluspunt voor gebruik in het langeafstandsverkeer.

Meer informatie over laadtijden

Accupakketten in de MAN eTGX Bruikbare accucapaciteit Max. actieradius solovoertuig distributieverkeer (0,8 kWh/km) Max. actieradius treincombinatie langeafstandsverkeer
(1,2 kWh/km)
Laadvermogen MAN eTruck 1 2 Gebruiksadvies voor MAN eTGX
Chassisvarianten          
6 accupakketten 480 kWh 600 km 400 km 16,3 t Max. actieradius voor langeafstandsverkeer
5 accupakketten 400 kWh 500 km 325 km 17,1 t Hoge actieradius voor langeafstandsverkeer
4 accupakketten 320 kWh 400 km 260 km 18,0 t Typische dagelijkse kilometrage in het distributieverkeer
3 accupakketten 240 kWh 300 km 195 km 18,8 t Maximaal laadvermogen in het distributieverkeer met beperking in de actieradius
Varianten trekkers met oplegger Bruikbare accucapaciteit Max. actieradius solovoertuig distributieverkeer (0,8 kWh/km) Max. actieradius treincombinatie langeafstandsverkeer
(1,2 kWh/km)
Laadvermogen MAN eTruck 1 3 Gebruiksadvies voor MAN eTGX
6 accupakketten 480 kWh - 400 km 9,5 t Max. actieradius voor langeafstandsverkeer
5 accupakketten 400 kWh - 325 km 10,3 t Compromis tussen laadvermogen en actieradius in het langeafstands- of distributieverkeer
4 accupakketten 320 kWh - 260 km 11,2 t Typische dagelijkse kilometrage in het distributieverkeer
 1. ca. tot en met, voor MAN eTGX oplegger, 4x2, BL met cabine GX; resp. MAN eTGX chassis, 6x2-, BL, met cabine GX.
 2. Theoretisch laadvermogen voor opbouw en lading
 3. Theoretische opleggerlast

Onderhoud en reparatie van de MAN eTGX accu

Adviesgesprek voor een elektrische MAN vrachtwagen

Goed onderhoud is het halve werk

De accuspecifieke onderhoudsintervallen zijn sterk afhankelijk van het toepassingsprofiel van de nieuwe MAN eTGX. Ze worden daarom voor ieder voertuig afzonderlijk berekend en vastgelegd. Continue analyses van de accugegevens helpen hierbij. MAN ServiceCare voegt deze gegevens samen tot een onderhoudsschema. Het MAN servicepunt zal dit schema proactief met u bespreken.

Het gemiddelde gebruik van nieuwe MAN eTrucks kan minder onderhouds- en slijtage-intensief zijn dan dat van dieselvoertuigen – dit is in hoge mate afhankelijk van het individuele gebruiksdoel.

Gemonteerde accu in een elektrische MAN vrachtwagen

Niet vervangen maar repareren

De hoogspanningsaccupakketten vormen een aanzienlijk deel van de aanschafkosten van elektrische vrachtwagens. Dan is het om economische en ecologische redenen vanzelfsprekend dat de accu bij de meest voorkomende storingsbeelden economisch zinvol wordt gerepareerd en niet compleet wordt vervangen. Defecte cellen, problemen met onderdelen van het accubeheersysteem of lekkages in het koelcircuit: deze en nog vele andere storingsbeelden zullen de teams in onze MAN servicevestigingen in de toekomst kunnen verhelpen. Momenteel worden typische storingsbeelden, diagnosesoftware en geschikte reparatiemethoden uitgewerkt, zodat ze in de servicevestigingen gebruikt kunnen worden zodra de productie van de elektrische vrachtwagens van start gaat. Weer een stap verder naar een duurzamere toekomst.

Close-up van een accu in de MAN elektrische truck

Accu's uitbouwen met gemak

Dankzij de door MAN ontwikkelde bevestiging van de hoogspanningsaccupakketten kunnen deze snel zijdelings worden uitgebouwd. Dit is vooral bij voertuigen met opbouw normaal gesproken tijdrovend en dus kostbaar. Voor het uitbouwen van de accu's van de MAN eTGX hoeven, naast het losmaken van de perifere kabels, alleen de zelfborgende bouten te worden losgedraaid en het accupakket zijdelings naar buiten te worden gehaald. Dat scheelt weer tijd.

MAN eTGX rijdt over een brug

MAN eReadyCheck: actieradiuscalculator voor een optimale routeplanning van uw elektrische vrachtwagen

Wilt u een MAN eTGX aanschaffen en zeker weten dat de actieradius van het voertuig voldoende is voor uw toepassing? Onze MAN eReadyCheck ondersteunt u daarbij en laat u aan de hand van selecteerbare parameters zien welke MAN e-voertuigen precies passen bij uw gebruiksgedrag.
Naar de MAN eReadyCheck

TECHNISCHE GEGEVENS VAN DE MAN eTGX

  4x2 oplegger 4x2 chassis 6x2 chassis
Actieradius 260 - 400 km 195 - 600 km 195 - 600 km
Accupakketten 4 - 6 3 - 6 3 - 6
Accucapaciteit 320 - 480 kWh 240 - 480 kWh 240 - 480 kWh
Toegestaan totaalgewicht / toegestaan totaal treingewicht - / tot 44 t Tot 20 / 44 t Tot 28 / 44 t
Laadvermogen 9,5 - 11,2 t 16,3 - 18,8 t 16,3 - 18,8 t
MAN Service adviesgesprek

Absoluut eReady: de eMobility-services van MAN

Naast eMobility-specifieke services zoals MAN eManager en MAN SmartRoute kunnen natuurlijk ook andere services met de MAN eTGX worden gebruikt - van MAN Now tot het MAN servicecontract.
Naar de services

Wij adviseren u graag: met het MAN 360° eMobility-advies

MAN Transport Solutions

In het kader van de transformatie van de transportsector bieden wij u uiteraard oplossingen op maat voor uw MAN eTGX. Deze oplossingen houden rekening met wat u nodig hebt, zowel bij de aanschaf als tijdens het gebruik. Het aanbod varieert van een interactief, persoonlijk onderzoek van de elektrificatiemogelijkheden en een uitgebreid advies- en financieringsaanbod voor uw gehele voertuigenpark tot een op gegevens gebaseerde routeanalyse en TCO-optimalisatie. Neem gerust contact op met de collega's van MAN Transport Solutions om u hierover te laten adviseren.

Naar MAN Transport Solutions

Advies

Klaar voor de MAN eTGX? Hier vindt u ondersteuning

Hebt u interesse in de aanschaf van een MAN eTGX? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze experts staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.
Neem contact met ons op

Meer informatie? Deze kant op!

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: