MAN België

NUMMER 1 IN EUROPA.

Contact

In het kort

 • Actieradius tot wel 350 kilometer met één enkele acculading mogelijk
  Afhankelijk van de accu-gebruiksstrategie is met de MAN Lion's City E een actieradius tot wel 350 kilometer mogelijk. Bij de eBus Efficiency Run haalde onze elektrische bus zelfs 550 kilometer .
 • Extra energie bij elke keer remmen
  Door vooruitziende rijstijl bereikt de MAN Lion's City E een uitstekende efficiëntie. Bovendien wordt de actieradius groter, als bij elke keer remmen energie wordt teruggewonnen.
 • Een veilig model voor bijna elke weg
  De drie beschikbare lengtes van de volledig elektrische stadsbus zorgen voor een hoge mate van flexibiliteit, terwijl assistentiesystemen zoals het optioneel verkrijgbare spiegelvervangingssysteem MAN OptiView kunnen bijdragen aan meer veiligheid.

Uitstekend

De Lion's City 10 E in het stedelijke verkeer.

WENDBAAR WINT. DE NIEUWE ELEKTRISCHE BUS MAN LION'S CITY 10 E.

Met een voertuiglengte van 10,5 meter is de volledig elektrische MAN Lion's City 10 E een compacte en uiterst wendbare allrounder. Zijn compacte afmetingen, de uitmuntende draaicirkel van 17,2 meter en een wielbasis van slechts 4,4 meter maken van het nieuwste lid van de MAN Lion's City E familie de ideale oplossing voor lijndiensten door nauwe straten in de stad.

Lithium-ion-accumodule

Lithium-ion-accumodule

Het modulaire accuconcept van MAN biedt u de mogelijkheid om het aantal accupakketten flexibel aan te passen aan uw individuele behoeften. Zo kunt u de laadduur, het aantal passagiers en de actieradius gericht volgens uw wensen beïnvloeden via de keuze voor meer of minder accupakketten: met elk extra accupakket wordt de actieradius van de elektrische bus vergroot, met elk verwijderd accupakket neemt de passagierscapaciteit toe en de laadduur af.

Waar u ook voor kiest: alle accupakketten kunnen in 2,5 tot 5 uur volledig worden opgeladen.

Afhankelijk van de lengte van uw elektrische MAN bus is er een verschillend aantal accupakketten beschikbaar:

 • MAN Lion's City 10 E: vier tot vijf accupakketten met een capaciteit van 320 tot 400 kWh
 • MAN Lion's City 12 E: vier tot zes accupakketten met een capaciteit van 320 tot 480 kWh
 • MAN Lion's City 18 E: zes tot acht accupakketten met een capaciteit van 480 tot 640 kWh
 • Sterk laadvermogen: tot 150 kW

Elektrische centraalmotor

Elektrische centraalmotor

Alternatieve aandrijvingen maken hun opmars en elektromotoren behoren met 0% emissies tot een van de meest logische opties. De motor is zeer stil en produceert geen uitlaatgassen. Bovendien heeft de MAN Lion's City E een grote actieradius van tot wel 350 km . Dat alles heeft aanzienlijke voordelen voor het milieu, het imago van de stad en voor uw passagiers. U hebt grote vrijheid bij het bepalen van de routes, want deze stadsbus wordt ook toegelaten in lage-emissiezones.

 • Solobussen: Continu/maximaal vermogen 160/240 kW
 • Gelede bus: Continu/maximaal vermogen 267/320 kW
 • Eentraps adaptertransmissie voor schokvrij accelereren

MAN Lion’s City 10 E
MAN Lion's City 10 E

 • Lengte: 10,5 meter
 • Zitplaatsen: 33
 • Motor: Centrale elektromotor

Technisch gegevensblad
De MAN Lion's City 12 E
MAN Lion's City 12 E

 • Lengte: 12,2 meter
 • Zitplaatsen: 45
 • Motor: Centrale elektromotor

Technisch gegevensblad
De MAN Lion's City 18 E
MAN Lion's City 18 E

 • Lengte: 18,1 meter
 • Zitplaatsen: 60
 • Motor: Twee aangedreven assen, twee elektrische motoren

Technisch gegevensblad

Zo flexibel als het beoogde gebruik:
De accu-gebruiksstrategie van de MAN Lion's City E

Elektrisch aangedreven bussen en hun voordelen voor de stad.

Een grafiek toont de accu-gebruiksstrategie

Een constant betrouwbare actieradius van maximaal 270 km 1) staat ter beschikking met de accu-gebruiksstrategie "Reliable Range": met een beperkte laadslag blijft er voldoende reserve beschikbaar om een gelijke actieradius gedurende de volledige gebruiksduur te garanderen.

Een grafiek toont de accu-gebruiksstrategie

Voor een eventuele hogere dagelijkse actieradius tot maximaal 350 km 1) is de accu-gebruiksstrategie "Maximum Range" beschikbaar. Het vergrote laadvenster levert meer energie per lading, zodat de dagelijkse actieradius naargelang de situatie kan worden vergroot. Dit loont vooral voor langere afstanden, extreme temperaturen of omleidingsroutes.

Laadinfrastructuur inbegrepen

Profiteer van ons rondom-zorgeloos-pakket: We leveren u niet alleen een toekomstgerichte elektrische stadsbus, maar we zorgen ook voor een optimale laadinfrastructuur, via kabel of pantograaf. Daardoor beschikt u over een laadtechniek die perfect aansluit op uw voertuig, naar wens inclusief installatie en onderhoud.

Meer informatie over de laadinfrastructuur

Alles over MAN stadsbussen met elektrische aandrijving
De CO2-airconditioning van MAN.

Klimaatbescherming met CO 2

Een op kooldioxide gebaseerde airconditioning is optioneel verkrijgbaar voor de MAN Lion's City E. Dit nieuwe airconditioningsysteem heeft verschillende voordelen: Klimaatneutraal kooldioxide is goedkoper dan het conventionele koelmiddel R134a en beschermt tegelijk het milieu. Bovendien verbruikt een CO2-airconditioning minder energie en is dus efficiënter, wat de actieradius van uw elektrische bus positief kan beïnvloeden.

De MAN Lion's City E is te zien op een display in een elektrische MAN bus met een ruim interieur.

Duurzaam en extra ruimte

Hoogste prioriteit voor alternatieve aandrijvingen: Onze accu's bevinden zich op het dak. Daardoor ontstaat ruimte op de plek die anders door de verticale motor wordt ingenomen. Het resultaat is meer capaciteit voor u en meer comfort voor uw passagiers.

Hoe moet je een elektrische bus rijden?

Verklarende video Bus E Transport Solutions

Maximale efficiëntie: Met de MAN Lion's City E en MAN Transport Solutions

Hoe kunnen elektrische bussen efficiënt worden ingezet en zo zuinig mogelijk rijden? Welke laadmogelijkheden zijn er en hoe werkt recuperatie? U kunt alle details over de technologie van de MAN Lion's City E in de video bekijken, en ook hoe MAN Transport Solutions u bij de elektrificatie van uw wagenpark kan ondersteunen.

Meer informatie over MAN Transport Solutions

Video met toelichting over de Efficiency Run

Zuinig rijden met de MAN Lion's City E

Sascha Böhnke, bustester en vakjournalist bij het magazine "Omnibusrevue", heeft de MAN Lion's City E getest. Hij was begeleider van de MAN eBus Efficiency Run en vertelt in de video dat een vooruitkijkende bestuurder dankzij de recuperatie een enorme actieradius kan behalen.

Efficiency Run-video

DE MAN LION'S CITY E VERLEGT DE GRENZEN OP HET GEBIED VAN ACTIERADIUS

Met onze elektrische bus kunnen wagenparkbeheerders bij de planning rekenen met een actieradius van maximaal 350 kilometer , wat de operationele flexibiliteit van de MAN Lion's City E aanzienlijk vergroot. Doorslaggevend is hier de keuze uit twee verschillende accu-gebruiksstrategieën: voor een consequent betrouwbare actieradius van 270 km is de strategie "Reliable Range" beschikbaar. De MAN Lion's City E legt de verdere afstand van maximaal 350 km af met de accu-gebruiksstrategie "Maximum Range".

ALS DE EFFICIENCY RUN EEN HOME RUN WORDT

Onze elektrische bus toonde bij de MAN eBus Efficiency Run op indrukwekkende wijze aan dat zelfs aanzienlijk meer dan 350 kilometer mogelijk is onder goede dagelijkse omstandigheden: met slechts één acculading legde de MAN Lion's City E de indrukwekkende afstand van 550 kilometer af, zoals ook TÜV SÜD bevestigde.

Video met toelichting over de Efficiency Run

Dat de actieradius bij optimale dagelijkse omstandigheden flink kan oplopen, heeft de MAN eBus Efficiency Run op indrukwekkende wijze bewezen.

Heinz Kiess, hoofd productmarketing Bus
Heinrich Degenhart, afdelingshoofd Bus bij MAN ProfiDrive

Vanaf het begin heb ik erin geloofd dat wij de grens van 500 kilometer zouden overschrijden.

Heinrich Degenhart, afdelingshoofd Bus bij MAN ProfiDrive

MAN DigitalServices voor MAN Lion's City E

MAN DigitalServices helpt bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het verminderen van brandstof- en administratiekosten, het plannen en beheren van servicewerkzaamheden aan de bus, tijdmanagement en doorlopende coaching van chauffeurs.

Overzicht van alle diensten

MAN eManager S
MAN eManager S
 • Laadmanagement voor uw MAN Lion’s City E met timerfunctie
 • Klimatologische voorconditionering
Rechtstreeks naar de boeking op de Marketplace
MAN eManager M
MAN eManager M

Alle voordelen van MAN eManager M en aanvullend:

 • Uitgebreide voertuig- en accubewaking voor uw vloot elektrische bussen
 • Geavanceerde informatie voor gedetailleerde analyse en geschiedenis: Laad- en ontlaadstromen, accuspanning, laadfouten, terugwinningsprestaties, verbruikswaarden van airconditioning en nevenverbruikers, buitentemperatuurgegevens en overige
Rechtstreeks naar de boeking op de Marketplace
MAN Lion's City E

Met de MAN Lion's City E door Europa

Op de E-Bus-Roadshow gaat onze volledig elektrische stadsbus de plaatselijke uitdagingen, van hoge temperaturen tot veeleisende hellingen aan – en maakt daarbij in gelijke mate indruk op chauffeurs, ondernemers en passagiers.
Roadshow ontdekken
Twee mannen bij een adviesgesprek.

Wist u dat de laadinfrastructuur slechts op de vijfde plaats komt bij de kostenposten van uw TCO?

Bereken nu de TCO en stap over op e-mobiliteit.
Afspraak maken voor advies

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: