MAN België
Terug naar het overzicht

2023: MAN verwacht recordverkoop van de TGE

02.05.2023 Truck,  Van

Dankzij een zeer positieve bestelsituatie verwacht MAN Truck & Bus in 2023 een recordverkoop van TGE-bestelwagens. Er zitten ook innovaties in het product: de achterwielaangedreven TGE met enkele banden en automatische versnellingsbak werden toegevoegd, net als nieuwe aanbiedingen als basis voor kampeerauto’s.

Zes jaar geleden, op 3 april 2017, zag de eerste in serie geproduceerde MAN TGE het levenslicht. Het was een geweldig moment voor het projectteam van MAN en het productieteam in de Poolse fabriek in Wrzesnia. Binnenkort rolt de 100.000ste TGE van de band.

De TGE is zonder mitsen en maren een succesverhaal voor MAN. Dat is ook te zien aan de verwachte verkoopcijfers voor 2023. "Het jaar 2022 werd gekenmerkt door verstoringen in de toeleveringsketen als gevolg van de oorlog in Oekraïne, grondstoffenknelpunten en de halfgeleidercrisis. Daardoor konden we niet zoveel TGE’s produceren als er vraag naar was. Deze situatie is nu geleidelijk aan het oplossen en ons orderboek is voller dan ooit. Voor 2023 verwachten we dan ook een grote sprong in de verkoop en zullen we dus meer TGE’s verkopen dan ooit tevoren”, zegt Daniel Holbein, Head of Sales Van bij MAN Truck & Bus, vooruitblikkend op het lopende jaar.

Er zitten ook enkele innovaties in het productassortiment. Zo is de achterwielaangedreven TGE met enkele banden en automatische versnellingsbak toegevoegd. Dit verbetert vooral het bereik van voertuigen met een opbouw tot 3,5 ton, omdat achterwielaandrijving beter geschikt is voor voertuigen met een koetswerk. Dat komt doordat de lastverdeling van voertuigen met een opbouw doorgaans meer op de achteras ligt. Een achterwielaandrijving biedt dus meer tractie. Bovendien heeft de achterwielaangedreven TGE met enkele banden en automatische versnellingsbak een betere tractie wanneer vaak een aanhangwagen wordt gebruikt. De 8-trapsautomaat maakt indruk met optimaal ontworpen schakelpunten, een hoog rijcomfort en een hoge veiligheid, zelfs bij fileverkeer.

Ook nieuw in het MAN Transporter-gamma af fabriek is het hoge dak, dat meer stahoogte in kampeerwagens mogelijk maakt. MAN beschikt reeds over een uitgebreid gamma producten voor deels geïntegreerde kampeerwagens: De brede as, het vlakke frame en de nieuwe wielbasis van vier meter bieden caravanconstructeurs elke designoptie. In combinatie met bijkomende, af fabriek gemonteerde uitrustingsdetails zoals het weglaten van een scheidingswand, draaibare zetels voor de bestuurder en passagier, speciale zetelstoffen voor kampeerwagens, een 2de batterij (AGM) en CSM-eenheid (KFG) vormen ze een perfecte basis voor hoogwaardige kampeerwagens en kunnen ze vervolgens worden uitgebreid door kampeerwagenbouwers. Via MAN Individual kan nog meer kampeerwagenuitrusting worden toegevoegd: Een donkere voorruit voor de bestuurder en passagier (vouw- en schuifsysteem) en een automatische trede op de rechter schuifdeur met geïntegreerde obstakeldetectie (Autostop).

Al jaren breidt MAN zijn gamma fabrieksoplossingen voortdurend uit met diverse koetswerken en uitbouwen voor de TGE. Op verzoek kunnen klanten rechtstreeks een TGE met kipper- of bakkoetswerk bestellen, evenals combikoetswerken voor personenvervoer of rekken voor werkplaatswagens. Bovendien worden twee verschillende minibusvarianten aangeboden met een capaciteit tot 19 passagiers. "Naast de zeer hoge bouwkwaliteit en rijdynamiek van de TGE waarderen onze klanten in het bijzonder de MAN-service met 24-uurs pechservice voor elk voertuig en de langere openingsuren van de werkplaats op vele locaties, die voldoen aan de vereisten van onze commerciële klanten. Ook niet onbelangrijk zijn het professionele advies van onze verkoopmedewerkers, die bijzonder vertrouwd zijn met de vereisten van commerciële klanten uit de verschillende sectoren en die met veel passie voor de TGE advies geven", zegt Daniel Holbein.

Intelligente vierwielaandrijving

In 2022 werden er 3.540 TGE’s geleverd met vierwielaandrijving. Dit vertegenwoordigt 17% van de totale verkoop in dat jaar. Dit hoge aandeel van vierwielaandrijving is uniek op deze competitieve markt. Het wordt ondersteund door het feit dat gemiddeld meer dan 30% van de TGE’s die de voorbije vier jaar werden geleverd, een koetswerk had. Dat bewijst de vakkundigheid van MAN op dit gebied. De vierwielaandrijving is een populaire optie bij deze klanten, bv. voor hun kampeer-, bouw- of hulpverleningsvoertuigen.

Maar ook de slimme technologie en de gunstige prijs zijn belangrijke criteria voor succes. De basisversie van de TGE 4x4 is een voorwielaangedreven voertuig dat via een meervoudige plaatkoppeling koppel naar de achteras stuurt wanneer dat nodig is. Het koppel wordt automatisch verdeeld tussen 100% tot 0% voor/achter en 50% tot 50% voor/achter. De TGE is af fabriek verkrijgbaar met een maximaal toegelaten massa van 3,5 tot 4,0 ton met deze oplossing. Het voertuig kan worden besteld met een motor van 120 of 130 kW en wordt geleverd met een 8-trapsautomaat.

Uitstapje naar de meervoudige plaatkoppeling

Een kort uitstapje naar de meervoudige plaatkoppeling, de technische basis voor de intelligente vierwielaandrijving van de TGE 4x4. Dit is een elektronisch geregelde koppeling waarvan de platen in een oliebad lopen. De platen worden naar behoefte axiaal samengebracht. De regeleenheid van de meervoudige plaatkoppeling ontvangt via de CAN-bus informatie van het hele sensorsysteem van het voertuig en kan vrij worden gecombineerd met alle rijhulpsystemen. In geval van slippende voorwielen of op basis van andere parameters van het sensorsysteem van het voertuig, bv. tussenkomst van het ESP, kan 0% tot 100% van het aandrijfkoppel continu naar de voor- of achteras worden gestuurd. De verdeling van het aandrijfkoppel komt niet alleen de tractie ten goede, maar kan ook de rijdynamiek positief beïnvloeden. Een differentieelslot is als optie verkrijgbaar.

Permanente vierwielaandrijving

Ook is er de MAN TGE 4x4, die gebaseerd is op de achterwielaangedreven versie. Hierbij installeert MAN Individual een systeem van het bedrijf Oberaigner. Het resultaat is een permanente vierwielaandrijving met een koppelverdeling van 42 tot 58% (voor/achter). De permanente vierwielaangedreven TGE is naar verwachting in het 3e kwartaal van 2023 weer beschikbaar. Hij kan af fabriek worden besteld met een maximaal toegelaten massa van 4,0 tot 5,5 ton met deze oplossing. Hier kan de klant kiezen voor de 120 kW- versie met handgeschakelde 6-versnellingsbak of 8-trapsautomaat.

MAN Individual

MAN Individual zal aan TGE-klanten twee nieuwe zaken kunnen aanbieden, waarschijnlijk vanaf het einde van het 3de kwartaal van 2023: Een prestatie-upgrade en een luchtvering met 4 kanalen. Klanten uit verschillende segmenten van wie de voertuigen vaak volgeladen onderweg zijn, zoals brandweerwagens of ambulances, kampeerwagens of werkplaatsbestelwagens, hebben aangegeven dat ze meer vermogen nodig hebben. Daarom zal MAN Individual het motorvermogen betrouwbaar en duurzaam verhogen tot 202 pk.

Een andere innovatie belooft een hoog rijcomfort op alle vlakken: de luchtvering met 4 kanalen. Die biedt verschillende rijmodi, een automatische zelfnivellerende functie speciaal voor kampeerwagens en reageert op verschillende belastingsomstandigheden. Een offroad-modus met een maximale veeruitslag maakt ook deel uit van de functies.

30.04.2024 | Truck
MAN Truck & Bus zal als eerste Europese vrachtwagenconstructeur een kleine reeks voertuigen met waterstofverbrandingsmotor lanceren. De aanvankelijk geplande oplage van ongeveer 200 exemplaren zal reeds in 2025 worden geleverd aan klanten binnen Europa en aan enkele landen daarbuiten.
Meer
26.04.2024 | Van
De MAN TGE krijgt met het modeljaar 2025 een uitgebreide functionele en interieurupdate. De "vrachtwagen onder de bestelwagens" maakt dus de grootste technologische sprong in zijn geschiedenis.
Meer
16.04.2024 | Truck
MAN Truck & Bus breidt zijn eTruck-portfolio gevoelig uit. Het aantal configureerbare eTruck-varianten stijgt van drie vaste klantencombinaties naar meer dan een miljoen versies.
Meer