MAN België

MAN-vrachtwagens voor langeafstandsverkeer: Remmen onnodige kosten consequent af

MAN langeafstandsvrachtwagens in gebruik

In één oogopslag

 • Uitstekende efficiëntie
  Veel vermogen, op verbruik geoptimaliseerde aandrijflijn en hulpsystemen die de efficiëntie verbeteren zorgen voor een zeer economische rijstijl.
 • Stuurbekrachtiging en hoog gebruiksgemak
  De bediening van schakeling, parkeerrem en infotainment zet nieuwe normen op het gebied van ergonomie. Het actieve stuursysteem MAN ComfortSteering helpt de bestuurder altijd precies voor zover de rijsituatie daarom vraagt.
 • Gewoon ontspannen in het gezellige rustgedeelte
  Werken, wonen, slapen op vijf vierkante meter – dan mag het aan comfort niet ontbreken. In de cabine van zijn truck kan de bestuurder zich prettig voelen en bijkomen.
Langeafstandsvrachtwagens: MAN TGX in de containerhaven

Pure transportefficiëntie

Een economische aandrijflijn en efficiëntieverhogende hulpsystemen hebben een positieve invloed op het brandstofverbruik.

Langeafstandsvrachtwagens: De aandrijflijn van de MAN TGX

In de nationale en internationale transportsector zijn prestaties en efficiëntie doorslaggevend voor het succes. De voor langeafstandsverkeer gebruikte MAN vrachtwagens hebben krachtige, maar zuinige motoren die niet alleen voor meer laadvermogen zorgen, maar ook brandstof besparen.

De MAN TGX met D26-motor in Euro 6 bespaart tot 3,3 % aan brandstof. Bovendien zijn er naast onze efficiënte motoren ook nog andere efficiëntieverhogende innovaties.

De verlengde hypoïdeas met een zeer lange asoverbrengingsverhouding, die in het langeafstandsverkeer tot 44 ton totaalgewicht wordt gebruikt, zorgt voor een laag toerental en zodoende voor een lager brandstofverbruik.

Een ander efficiëntieverhogend onderdeel in het langeafstandsverkeer is de cruisecontrol met gps MAN EfficientCruise met PredictiveDrive. De cruisecontrol analyseert de route met hellingen en afdalingen tot drie kilometer vooruit en past zowel de versnelling als de snelheid permanent aan voor een economische rijstijl.

Meer over de gps-gestuurde cruisecontrol MAN EfficientCruise met PredictiveDrive

Langeafstandsvrachtwagens: De bestuurderswerkplek in de MAN TGX

Een werkplek waarbij de bestuurder centraal staat

Zelfverzekerd rijden met de MAN-cockpit: dankzij de op de bestuurder gerichte werkplek, nauwkeurige stuurinrichting en het digitale spiegelvervangingssysteem voor een ideaal overzicht.

Cockpit waarin de bestuurder centraal staat

Een comfortabele en ergonomische werkplek voor de bestuurder verlicht de werkdag op snelwegen en andere doorgaande wegen. De cockpit is volledig op de bestuurder gericht: Centraal hierbij staan de premium-zetels waarvan de ergonomische zetelcontouren na uitgebreide bestuurderstests zijn ontwikkeld. De zetels bieden ongeacht het figuur van de bestuurder een ontspannen en comfortabele zitpositie op lange ritten. De vormgeving van het instrumentenpaneel en de buitenspiegels zijn afgestemd op maximaal direct zicht op de omgeving. Vanuit de bestuurdershouding zijn alle bedieningselementen optimaal bereikbaar. De indicatoren zijn op perfecte kijkafstand aangebracht. De bediening is intuïtief en overzichtelijk. Dankzij de innovatieve bedieningseenheid MAN SmartSelect met handsteun bedient de bestuurder het infotainmentsysteem zelfs onder lastige rijcondities doelgericht.

Het stuurwiel met een beduidend groter instelbereik maakt de ergonomische werkplek compleet. Zo is voor elke bestuurder ongeacht lengte en figuur een individuele stuurpositie mogelijk. Bovendien is het verstelbereik van de bestuurderszetel aanzienlijk vergroot.

Eenvoudige stuurbediening

MAN ComfortSteering vult het hydraulische stuursysteem van uw MAN-vrachtwagen aan met het extra stuurkoppel van een elektromotor. De elektronische stuureenheid zorgt voor een nauwkeurige besturing en richtingsveiligheid. Bij hogere snelheden reduceert het actieve stuursysteem MAN ComfortSteering de stuurkracht automatisch waardoor de bestuurder eenvoudiger in de rijstrook kan blijven. Met het navigatiesysteem wordt gewaarborgd dat het systeem alleen op autosnelwegen beschikbaar is en dat het op ongeschikte routes automatisch wordt gedeactiveerd.

Naar MAN ComfortSteering

Langeafstandsvrachtwagens: MAN OptiView digitaal spiegelvervangend systeem

Digitaal spiegelvervangend systeem voor optimaal overzicht

Met MAN OptiView heeft de chauffeur altijd een uitstekend overzicht - ook bij ritten bij valavond of 's nachts. Vijf buitencamera's registreren de verkeerssituatie naast, achter en voor de vrachtwagen. Irritante verblindingseffecten van de laagstaande zon of het grootlicht van achterliggende voertuigen worden weggefilterd. De displays in de cabine - links en rechts in het gebied van de A-stijl - passen zich automatisch aan de omgevingshelderheid aan, het camerabeeld is altijd optimaal herkenbaar. Het zicht door de zijruiten wordt niet langer belemmerd door spiegelarmen.

Tijdens pauzes kan de bewakingsmodus van de digitale buitenspiegels worden geactiveerd. Zelfs wanneer de gordijnen gesloten zijn, kan de bestuurder te allen tijde het gebied rond het voertuig in de gaten houden.

Meer over MAN OptiView

Een cabine met groot woon- en slaapcomfort

Bestuurders zijn lang en veel onderweg en hebben dan ook behoefte aan een comfortabele en gerieflijke cabine voor een welverdiende rustpauze na de geleverde prestaties.

Langeafstandsvrachtwagens: Comfortabel slapen en uitrusten in de ruime cabine voor het langeafstandsverkeer.

Ontspannen slapen

Voor de best mogelijke rust en snelle recuperatie tijdens de rusttijden hebben bestuurders een gezonde slaap nodig. Voor aangenaam slaapcomfort zorgen de comfortabele bedden met hoogwaardige lattenbodem met verstelbaar hoofddeel en extra stevige matrassen voorzien van ligzones. Diverse functies zoals airconditioning, infotainment en verlichting kunnen via de afstandsbediening van het bed direct vanuit het bed worden bediend. De aanvullende akoestische en thermische cabine-isolatie met de optionele elektrische interieurairco zorgen voor maximale stilte en een zo lekker mogelijk klimaat in de cabine.

Langeafstandsvrachtwagens: De cabines voor het langeafstandsverkeer bieden veel opbergruimte en aflegmogelijkheden

Veel bewegingsvrijheid en opbergruimte

De ruime cabines (met een buitenafmeting van 2,44 m) zijn ideaal voor het langeafstandsverkeer en bieden voldoende ruimte en opbergruimte voor bagage. Persoonlijke voorwerpen kunnen in een groot aantal praktische vakken en opbergruimten worden opgeborgen. De ruim twee meter stahoogte (cabine GX) biedt veel bewegingsvrijheid en een hoog verblijfscomfort.

Naar de MAN cabines

Met MAN Individual vervullen wij uw individuele wensen: De uitrustingsmogelijkheden om de ruimte optimaal te gebruiken zijn uitgebreid: van exclusieve decorelementen, gezellige verlichting, compacte keukeneenheden met koffieapparaat en magnetron tot en met tv- en hifi-entertainmentsystemen en extra opbergruimte – MAN Individual vervult uw wensen op het gebied van interieur.

Meer over MAN Individual

MAN-vrachtwagen en uitrusting in het langeafstandsverkeer

De MAN TGX
De MAN TGX
 • Ergonomische bestuurderswerkplek
 • Efficiënte aandrijflijn
 • Slimme hulpsystemen
Naar de MAN TGX
Der MAN TGS
De MAN TGS
 • Intuïtieve cockpit
 • Slipvrije instap
 • Bewezen betrouwbaarheid
Naar de MAN TGS
Onze MAN GX-cabine biedt werk-, woon- en slaapcomfort in XXL-formaat en is daarom ideaal voor lange ritten wanneer u door meerdere landen reist.
Cabine GX - Het maximum
 • Voor internationale ritten tijdens langeafstandsverkeer
 • Extra grote opslagruimte
 • Extra hoog interieur
 • Effectieve geluidsisolatie
 • Comfortabele bedden
Naar de MAN GX-cabine
Onze MAN GM-cabine is universeel inzetbaar in het langeafstandsverkeer. Ze biedt een bestuurdersgecentreerde, ergonomische cockpit en een royaal woon- en slaapcomfort.
Cabine GM - De vrijgevige
 • Voor een breed scala aan toepassingen bij langeafstandsverkeer
 • Extra grote opslagruimte
 • Meer dan 1,85 m stahoogte
 • Effectieve geluidsisolatie
 • Comfortabele bedden
Naar de MAN GM-cabine
Onze comfortabele MAN TM-cabine is dankzij de gewichtsbesparende, compacte constructie en comfortabele overnachtingsmogelijkheden ideaal voor speciale toepassingen in het nationale langeafstandsverkeer.
TM-cabine - De comfortabele
 • Voor vervoerstaken in het nationale langeafstandsverkeer met veel laadvermogen
 • Compact, gewichtsbesparend ontwerp
 • Extra grote opslagruimte
 • Hoogwaardige bedden met lattenbodem
Naar de MAN TM-cabine
GPS-gestuurde cruisecontrol: MAN EfficientCruise met PredictiveDrive
GPS-gestuurde cruisecontrol: MAN EfficientCruise met PredictiveDrive

 • Detecteert de topografie van de route op voorhand
 • Berekent de optimale snelheid en schakelstrategie voor zuinig rijden - vooral voor hellingen
 • Minimaliseert tractieonderbrekingen en helpt brandstof te besparen

Naar MAN EfficientCruise
Geautomatiseerde versnellingsbak: MAN TipMatic®
Geautomatiseerde versnellingsbak: MAN TipMatic
 • Individuele opstart- en schakelstrategieën voor verschillende toepassingen
 • Minder brandstofverbruik bij comfortabel rijden
 • MAN TipMatic-versnellingsbakbediening op de rechter stuurkolom
Naar MAN TipMatic
Lane Change Support (LCS)
MAN Lane Change Support (LCS)
 • Bewaakt de gebieden links en rechts van uw vrachtwagen
 • Waarschuwt tijdig voor gevaarlijke situaties als u van rijstrook verandert
 • 2-stapswaarschuwing door LED-strips in de A-stijlen
Naar Lane Change Support (LCS)
MAN Lane Departure Warning (LDW) & MAN Lane Return Assist (LRA)
MAN Lane Departure­Warning (LDW) & MAN Lane Return­Assist (LRA)
 • Bestuurdersondersteuning voor veilig volgen van de rijstrook
 • Lane Departure Warning (LDW): Waarschuwt bij onbedoeld verlaten van de rijstrook
 • Lane Return Assist (LRA): Stuurt het voertuig actief terug in de rijstrook
Naar LDW & LRA
Filehulp voor zelfstandig rijden tijdens druk verkeer
MAN filehulp
 • Stuurt de aandrijving, de rem en de besturing onafhankelijk van elkaar aan
 • Handhaaft de afstand tot het voorliggende voertuig en volgt de rijstrook bij stilstaand verkeer
 • Remt indien nodig tot stilstand en start zichzelf opnieuw op tijdens korte tussenstops
Naar de MAN filehulp
Adaptive cruisecontrol MAN ACC met Stop & Go-functie
Adaptive Cruise Control: MAN ACC Stop & Go
 • Regelt de snelheid van de vrachtwagen
 • Behoudt de afstand tot het voorliggende verkeer
 • Ontziet de bestuurder door automatisch te remmen en te starten in druk verkeer
Naar MAN ACC Stop & Go
De MAN Dodehoekhulp bewaakt het gebied aan de passagierszijde dat moeilijk te zien is.
MAN Dodehoekhulp
 • Bewaakt moeilijk zichtbare gebieden aan de bijrijderszijde
 • Waarschuwt tijdig voor gevaarlijke situaties als u afslaat
 • 3-stapswaarschuwing door LED-strips in de A-stijl
Naar MAN Dodehoekhulp
Vermoeidheidswaarschuwing MAN AttentionGuard
Vermoeidheidswaarschuwing: MAN AttentionGuard

 • Detecteert merkbare veranderingen in het stuurgedrag
 • Waarschuwt de bestuurder bij tekenen van verslappende aandacht
 • Helpt de actieve veiligheid te verhogen

Naar de MAN AttentionGuard
De lange-afstandsverkeersassistent MAN CruiseAssist houdt op snelwegen automatisch afstand tot het vooroprijdende voertuig en houdt de rijstrook aan.
Lange-afstandsverkeersassistent: MAN CruiseAssist
 • Houdt op snelwegen afstand en rijstrook aan
 • Remt zelfstandig af en vertrekt ook weer
 • Stuurt binnen herkende rijwegmarkeringen
Naar de lange-afstandsverkeersassistent MAN CruiseAssist
Het digitale spiegelvervangingssysteem garandeert het ideale overzicht: door een groter direct zichtveld en door aanpassing van de digitale spiegelweergaven aan de actuele rijsituatie.
Digitaal spiegelvervangingssysteem: MAN OptiView
 • Digitale buitencamera’s vervangen de spiegelarmen
 • Vergroot blikveld met geminimaliseerde dode hoeken
 • Aan de rijsituatie aangepaste displayweergaven
Naar het digitale spiegelvervangingssysteem MAN OptiView

Het uitgebreide totaalpakket voor het succes van uw bedrijf

MAN eTGX rijdt over een brug

MAN eReadyCheck: actieradiuscalculator voor een optimale routeplanning van uw elektrische vrachtwagen

Wilt u een volledig elektrische vrachtwagen aanschaffen en zeker weten dat de actieradius van het voertuig voldoende is voor uw toepassing? Onze MAN eReadyCheck ondersteunt u daarbij en laat u aan de hand van selecteerbare parameters zien welke MAN e-voertuigen precies passen bij uw gebruiksgedrag.
Naar de MAN eReadyCheck

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Advies? Bij voorkeur persoonlijk:

newsletter-image newsletter-image