MAN België
Terug naar het overzicht

MAN eMobility Center: Succesvol eerste jaar in aanloop naar de in serie geproduceerde elektrische vrachtwagen

15.09.2022 Truck

Voorbereidingen voor grootschalige productie van elektrische vrachtwagens uit München liggen op schema: In de eerste 12 maanden sinds de oprichting van het innovatieve eMobility Center in zijn hoofdfabriek heeft MAN Truck & Bus 20 prototypes van de komende zware eTruck uitgerold, om de toekomstige gemengde serieproductie met conventionele vrachtwagens in reële omstandigheden te testen. De nieuwe eTruck reed eind mei zijn eerste rondjes in Berlijn. In München zijn tot nu toe 1.700 medewerkers opgeleid in de CO2-vrije technologie van de toekomst.

- MAN eMobility Center bewijst zich met het ontwikkelen en testen van een orderflexibele gemengde productie van de toekomstige eTruck met conventionele vrachtwagens in de fabriek in München

- Tegen eind 2022 zullen 2.000 werknemers op de site ongeveer 10.000 uur aan opleiding hebben gevolgd in het gebruik van de nieuwe hoogspanningstechnologieën

- Productie van de eerste kleine voorloperserie van de MAN eTruck op de serieproductielijn gepland vanaf eind 2023

Toen het MAN eMobility Center medio juni 2021 openging, was het al duidelijk dat hier aan de toekomst werd gewerkt: het was een duidelijk startsignaal voor de modernisering van de site in het kader van de transformatie en ook voor de komende serieproductie van elektrische vrachtwagens in de hoofdfabriek in München. "MAN bereidt zich voor op de toekomst van elektrische mobiliteit en transformeert verder tot een leverancier van duurzame transportoplossingen voor klimaatvriendelijk vrachtvervoer op de weg. Onze zware eTruck zal begin 2024 van de productielijn in München rollen. Daartoe leiden we nu werknemers op in hoogspanningstechnologie en maken we onze productie in onze hoofdfabriek in München flexibeler,” aldus Alexander Vlaskamp, CEO van MAN Truck & Bus, op de eerste verjaardag van het eMobility Center in München.

E-trucks stellen nieuwe eisen aan processen en knowhow

Voor de productie van elektrische vrachtwagens in grote industriële hoeveelheden zijn nieuwe productieprocessen nodig. Vergeleken met een conventioneel aangedreven vrachtwagen verschilt een elektrische vrachtwagen in termen van nieuwe componenten zoals de elektrische batterij en motor, evenals hoogspanningscomponenten en -kabels. Bovendien zullen conventionele en batterij-elektrische vrachtwagens in de toekomst op dezelfde productielijn worden geproduceerd om optimaal gebruik te maken van de productiefaciliteiten in München. Dit is een grote uitdaging voor machines en technologie, maar ook voor werknemers, zo weet Thorsten Campehl, Plant Manager in München: "We moeten mensen overtuigen van de verandering en hen ondersteunen bij deze fundamentele veranderingen. Een duidelijke visie voor de fabriek en de opleiding en ontwikkeling van mensen zijn daarbij de sleutel.” Meer dan 1.700 medewerkers hebben de hoogspanningsopleiding al gevolgd; tegen het einde van het jaar zal dit cijfer gestegen zijn tot 2.000. Tegen eind 2023 moeten alle professionals die betrokken zijn bij de vrachtwagenproductie in München, gekwalificeerd zijn voor de serieproductie van elektrische vrachtwagens. "Het is de intensieve combinatie van theorie en praktijk die het concept van het eMobility Center echt uniek maakt,” gaat Campehl verder.

Testen en ontwikkelen voor gemengde productie

Voor de complexe gemengde productie is het van meet af aan de bedoeling om modulaire componenten te ontwikkelen, met name voor het chassis en de bedrading, die door beide aandrijfconcepten kunnen worden gebruikt om ofwel de conventionele verbrandingsmotor en transmissie te installeren, ofwel de batterijmodules en de elektromotor op één assemblagelijn te assembleren. Het innovatieve concept van het MAN eMobilty Center heeft als doel om direct tijdens de productie van de eerste prototypevoertuigen de nodige processen te ontwikkelen voor de toekomstige serieproductie en om tegelijk werknemers op te leiden en te kwalificeren in het gebruik van de nieuwe technologieën. Tegelijk kunnen de vereisten voor latere serieproductie van bij het begin worden geïntegreerd in de ontwikkeling van voertuigen. Specialisten van het eMobility Center, de serieproductie en de MAN Academy, evenals opstartspecialisten, ontwerpers en procesplanners, werken functieoverschrijdend samen om de nieuwe vrachtwagens zo snel mogelijk tot in de puntjes te ontwikkelen met bewezen expertise en innovatieve concepten; zo kunnen ze de vrachtwagens op de weg brengen met de hoogste kwaliteit en toegevoegde waarde voor de gebruiker. Daartoe worden de individuele workflows en processtappen nauwkeurig in kaart gebracht en worden eventuele noodzakelijke aanpassingen rechtstreeks door de voertuigontwikkelaars uitgevoerd. De resultaten zijn duidelijk te zien: het plannen en testen voorafgaand aan de serieproductie zijn al veel efficiënter geworden. De eerste kleine serie van de elektrische vrachtwagen moet al eind 2023 op de normale productielijn worden geproduceerd, met als doel om vanaf 2024 te starten met het praktische gebruik ervan bij geselecteerde pilootklanten.

Elektrische vrachtwagens van grote omvang voor langeafstandsvervoer

Al in mei gaf MAN in Berlijn een preview van de nieuwe, in serie geproduceerde e-truck, die in 2024 zijn officiële marktdebuut maakt. Op de site van de voormalige luchthaven Berlin Tempelhof maakte MAN in aanwezigheid van Dr. Volker Wissing, Duits minister van Digitale Zaken en Transport, voor het eerst een publieke rit met de eerste, bijna-productierijpe prototypes van het eMobility Center. Een speciaal technisch kenmerk van de baanbrekende elektrische Lion is dat hij voorbereid is voor toekomstig opladen met megawatt: hoge oplaadcapaciteiten met korte oplaadtijden maken de elektrische vrachtwagen geschikt voor zwaar langeafstandstransport met een dagelijks bereik van 600 tot 800 kilometer. Samen met hun lage gebruikskosten en de beste energiebalans bieden batterij-elektrische voertuigen de meest geschikte technologie voor toekomstige CO2-vrije bedrijfswagenparken.

MAN eMobility Consulting

MAN stopt niet bij de ontwikkeling van eTrucks en geïntegreerde productieprocessen. In het hoofdkantoor in München werd een nieuwe dienst opgericht, genaamd ‘Transport Solutions’ . Een team van experten kan voor een complete vloot voertuigen een volledige en efficiënte berekening maken van het ritten- en bijhorend laadschema. Zo blijft de rentabiliteit van het bedrijf gegarandeerd bij transitie naar BEV’s. Naast de berekening voor een gehele vloot heeft MAN de intuïtieve EV-Ready App ontwikkeld, waarmee de klanten per eTruck afzonderlijk een rijbereiksimulatie kunnen maken. Dit geeft de klant de mogelijkheid om een snelle herberekening te maken van een bestaand ritschema, teneinde een flexibele inzet van zijn eTruck dagelijks mogelijk te maken.

IAA 2022

De gloednieuwe eMAN zal tevens te zien zijn op de IAA vakbeurs, 's werelds grootste constructeursbeurs voor de toekomst van de bedrijfsvoertuigenindustrie, die midden september van start gaat in Hannover. Ook de dienst Transport Solutions en de EV-Ready App worden er voorgesteld en zullen samen met de ETruck aantonen dat de MAN-Leeuw uit München klaar is voor de transitie van ICE naar Zero emissie-voertuigen voor een toekomstig duurzaam wegtransport.

16.01.2023 | Bus,  Truck
Sinds 1 januari ’23 vervult Stijn Tielens de functie van COO bij MAN Truck & Bus nv, de Belgische invoerder van bedrijfsvoertuigen van de merken MAN en Neoplan, met hoofdzetel in Kobbegem (Asse).
Meer
28.10.2022 | Truck
Vorig jaar werd NEFTON gelanceerd, een onderzoeksproject gefinancierd door het Duitse federale Ministerie van Economie en Klimaatbescherming. MAN Truck & Bus wil samen met AVL, PEA, de Technische Universiteit van München, de Technische Universiteit van Deggendorf en de Forschungsstelle für Energiewirtschaft e.V. (Onderzoekscentrum voor Energie-economie) het systeem analyseren bestaande uit een volledig elektrische vrachtwagen, een laadstation en een netverbinding, en het ontwerp ervan voor verschillende toepassingen bij langeafstandstransport.
Meer
26.10.2022 | Truck
De toekomstige eTruck van MAN, die voor het eerst aan een groot publiek werd voorgesteld op IAA Transportation 2022, zet belangrijke stappen op weg naar de toekomst. Hij is gereed voor de komende megawatt-laadstandaard en dus geschikt voor zwaar langeafstandstransport, maar dekt ook alle regionale en distributietransportdiensten die vandaag worden geleverd door dieselvrachtwagens. Of het nu gaat om groen staal voor de industrie of biologische melk voor de supermarkt: met de MAN eTruck wordt transport duurzaam en CO2-vrij.
Meer