MAN België
Terug naar het overzicht

Nieuwe Managing Director, Stijn Tielens, aan het roer van MAN Truck & Bus België.

31.03.2023 Truck,  Bus

Met ingang van 1 april 2023 volgt Stijn Tielens, tot hiertoe COO bij MAN Truck & Bus nv, Marc de Baerdemaeker op in de functie van Managing Director. Hij komt hiermee aan het hoofd te staan van de Belgische invoerder van bedrijfsvoertuigen van de merken MAN en Neoplan. Marc De Baerdemaeker, meer dan 11 jaar Managing Director bij MAN België, gaat met pensioen.

Dhr. Tielens vervoegde reeds in 2010 het Belgische MAN team, eerst als Sales Manager en nadien als Sales Director Trucks. In 2019 werd hij aangesteld als Head of Sales Truck, Sales Area Europe South-West, een internationaal georiënteerde functie bij MAN Truck & Bus SE, gevestigd in het Duitse München. In 2021 gaf hij zijn internationale carrière een verdere wending bij de Franse MAN hoofdzetel in Parijs als Head of Cluster BeNeLux. Begin dit jaar keerde Stijn Tielens terug naar België in de functie van Chief Operating Officer, verantwoordelijk voor het verder uitrollen van de “New MAN” strategie en het uitwerken van synergiën binnen de BeNeLux en Frankrijk.

Met zijn aanstelling als Managing Director bij MAN België komt Stijn Tielens aan het roer te staan van de Belgische MAN invoerder, op een ogenblik dat het bedrijf, net als de gehele sector, in volle transitie is. Met niet meer te stoppen (r)evoluties zoals de digitale transformatie, elektrificatie van bedrijfsvoertuigen en de almaar toenemende focus op duurzaamheid zijn de uitdagingen meer dan talrijk te noemen. “Wetende dat ik de MAN organisatie, nationaal en internationaal, door en door ken én ik kan terugvallen op een professioneel en ervaren team van medewerkers en MAN concessiehouders, neem ik deze nieuwe uitdaging graag met beide handen aan”, aldus Stijn Tielens.

06.06.2023 | Van,  Services
Een premature baby die dringend moet vervoerd worden naar een gespecialiseerde neonatale intensieve zorg. Een zestiger met een plotse beroerte die nood heeft aan een neurochirurgische ingreep. Met de nieuwe high tech MAN TGE ziekenwagen van het UZ Brussel, het universitair ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel, begeleidt een gespecialiseerd transportteam met artsen, verpleegkundigen en ambulanciers deze patiënten van het ene naar het andere ziekenhuis, met ondersteuning van een arts-specialist (al dan niet vanop afstand). Ze maken daarvoor gebruik van hoogtechnologische hulpmiddelen en telegeneeskunde in een moduleerbare ziekenwagen die kan afgestemd worden op de specifieke noden van de patiënten van 300g tot 300kg. Deze ziekenwagen, ontwikkeld in co-creatie met verschillende partners waaronder MAN, is de eerste in zijn soort in Europa.
Meer
02.05.2023 | Van,  Truck
Dankzij een zeer positieve bestelsituatie verwacht MAN Truck & Bus in 2023 een recordverkoop van TGE-bestelwagens. Er zitten ook innovaties in het product: de achterwielaangedreven TGE met enkele banden en automatische versnellingsbak werden toegevoegd, net als nieuwe aanbiedingen als basis voor kampeerauto’s.
Meer
26.04.2023 | Bus
MAN zet in op het gebruik van geautomatiseerde stadsbussen. In het kader van het onderzoeksproject MINGA zal het bedrijf in München een geautomatiseerde elektrische stadsbus in de praktijk testen. De drijfveren achter geautomatiseerd rijden in de stadsbussector zijn vooral de hoge TCO-besparingen en het tekort aan chauffeurs, wat hiermee kan worden tegengegaan.
Meer