MAN België
Terug naar het overzicht

Nieuwe Managing Director, Stijn Tielens, aan het roer van MAN Truck & Bus België.

31.03.2023 Truck,  Bus

Met ingang van 1 april 2023 volgt Stijn Tielens, tot hiertoe COO bij MAN Truck & Bus nv, Marc de Baerdemaeker op in de functie van Managing Director. Hij komt hiermee aan het hoofd te staan van de Belgische invoerder van bedrijfsvoertuigen van de merken MAN en Neoplan. Marc De Baerdemaeker, meer dan 11 jaar Managing Director bij MAN België, gaat met pensioen.

Dhr. Tielens vervoegde reeds in 2010 het Belgische MAN team, eerst als Sales Manager en nadien als Sales Director Trucks. In 2019 werd hij aangesteld als Head of Sales Truck, Sales Area Europe South-West, een internationaal georiënteerde functie bij MAN Truck & Bus SE, gevestigd in het Duitse München. In 2021 gaf hij zijn internationale carrière een verdere wending bij de Franse MAN hoofdzetel in Parijs als Head of Cluster BeNeLux. Begin dit jaar keerde Stijn Tielens terug naar België in de functie van Chief Operating Officer, verantwoordelijk voor het verder uitrollen van de “New MAN” strategie en het uitwerken van synergiën binnen de BeNeLux en Frankrijk.

Met zijn aanstelling als Managing Director bij MAN België komt Stijn Tielens aan het roer te staan van de Belgische MAN invoerder, op een ogenblik dat het bedrijf, net als de gehele sector, in volle transitie is. Met niet meer te stoppen (r)evoluties zoals de digitale transformatie, elektrificatie van bedrijfsvoertuigen en de almaar toenemende focus op duurzaamheid zijn de uitdagingen meer dan talrijk te noemen. “Wetende dat ik de MAN organisatie, nationaal en internationaal, door en door ken én ik kan terugvallen op een professioneel en ervaren team van medewerkers en MAN concessiehouders, neem ik deze nieuwe uitdaging graag met beide handen aan”, aldus Stijn Tielens.

12.07.2024 | Truck
E.ON en MAN Truck & Bus zetten samen een beslissende stap voorwaarts in de uitbreiding van de oplaadinfrastructuur voor bedrijfsvoertuigen in Duitsland en Europa.
Meer
05.07.2024 | Truck
In de aanloop naar de IAA Transportation 2024 gaf MAN Truck & Bus begin juli een voorproefje van zijn salonoptreden in september. De testritten aan de voet van de Oostenrijkse Alpen besteedden aandacht aan koolstofarm vrachtvervoer over de weg. Voor het eerst kregen zo'n 200 journalisten de kans om hypergeavanceerde vrachtwagens op batterijen, waterstof en diesel rechtstreeks met elkaar te vergelijken.
Meer
30.04.2024 | Truck
MAN Truck & Bus zal als eerste Europese vrachtwagenconstructeur een kleine reeks voertuigen met waterstofverbrandingsmotor lanceren. De aanvankelijk geplande oplage van ongeveer 200 exemplaren zal reeds in 2025 worden geleverd aan klanten binnen Europa en aan enkele landen daarbuiten.
Meer