MAN België
Terug naar het overzicht

TGX Individual Lion S: de alfa-leeuw drijft het tempo op

16.02.2021 Truck,  Bus

Met de onthulling van de MAN TGX Individual Lion S, het exclusieve topmodel van de nieuwe generatie MAN-vrachtwagens, maakt MAN Truck & Bus opnieuw een sterk statement. Het nieuwe topmodel, dat door MAN Individual werd verfijnd, werd op 11 februari onthuld door Göran Nyberg, lid van de Raad van Bestuur voor Verkoop en Marketing. Hij gebruikte daarvoor de nieuwe YouTube-reeks ‘MAN QuickStop’, dat nieuws heet van de naald brengt.

  • De Individual Lion S, de topversie van de MAN TGX.
  • De visuele carbonlook en rode accenten benadrukken het opvallende design van het nieuwe vrachtwagengamma.
  • De pakketten van MAN Individual bieden een uniek comfort- niveau in de bestuurderscabine.
  • De MAN TGX Individual Lion S wordt verkrijgbaar in de hoogste vermogensniveaus van 510 tot 640 pk.

In februari 2021, een jaar nadat MAN zijn nieuwe vrachtwagengeneratie heeft onthuld, lanceert het merk het vlaggenschip MAN Individual Lion S, om de eerste verjaardag van de nieuwe vrachtwagengeneratie te vieren. De TGX Lion S van MAN Individual beschikt niet alleen over de uitstekende operationele efficiëntie en bestuurdersgerichte cabine van het nieuwe vrachtwagengamma, maar biedt ook een ongeëvenaarde exclusiviteit. Zijn sportieve uitstraling en unieke design en uitrustingselementen laten niets te wensen over.

Göran Nyberg, Lid van de Raad van Bestuur voor Verkoop en Marketing bij MAN Truck & Bus SE, onthulde het topmodel met veel enthousiasme via de nieuwe YouTube-reeks MAN QuickStop: “De eerste keer dat ik naar deze vrachtwagen keek, gaf hij me oprecht kippenvel. Hij vormt een waar statement op de weg, zowel qua exterieur als interieur. Ik wed dat veel klanten, chauffeurs en eigenaars trots zullen zijn wanneer ze hun MAN op de weg zien rijden. Deze vrachtwagen is een echte schoonheid!”

De MAN TGX Individual LION S, die door de designafdeling van MAN en de experts van MAN Individual werd ontwikkeld, rijdt nergens onopgemerkt voorbij met zijn visuele carbonlook op de bumper en spiegels en de talrijke rode accenten die het opvallende design van de nieuwe generatie MAN-vrachtwagens benadrukken. Het stijlvolle, zwart gelakte radiatordesign met chroomstrips en rode accenten, de optionele dakstangen met led-lampen, de roestvrijstalen voor- en zijstangen, de zwarte velgdoppen en het exclusieve MAN Individual-zonnescherm staan garant voor een opvallende en krachtige koetswerkstijl.

Het interieur moet echter niet onderdoen voor dat exclusieve koetswerkdesign. Een rode stiknaad op het multifunctionele lederen stuurwiel benadrukt het sportieve karakter van de MAN TGX Individual Lion S. De zetelbekledingen in echt Alcantara-leder zijn afgewerkt met rode diamantvormige stiksels, die ook terugkomen op de armsteunen en deurinzetstukken. De hoofdsteunen zijn getooid met een rood leeuwenlogo. Een Lion S-opschrift siert de verchroomde deurlijsten terwijl de rode veiligheidsgordels de dynamische uitstraling van de vrachtwagen versterken.

Het standaard comfortpakket, met zijn hoogwaardige zetels, zijn royale verstelbereik voor het stuurwiel en zijn volledig digitale 12,3"-instrumentenbord, maakt de werkomgeving in de ruime cabine van de Individual Lion S bijzonder aangenaam. Tal van rijhulpsystemen, zoals de adaptieve snelheidsregelaar met Stop & Go, MAN ComfortSteering, Lane Return Assist (LRA), Lane Change en Turn Assist en High Beam Assist, staan klaar om de bestuurder te helpen zijn of haar taken op de ideale manier uit te voeren. Met de optionele comfortvoorzieningen van MAN Individual worden rustgevende pauzes gegarandeerd. Zo kan het tweede bed worden vervangen door een ruime wand, die tot 1.400 liter extra opbergruimte vrijmaakt en de mogelijkheid biedt om een keukenblok met magnetron en koffiezetapparaat te installeren. Een optionele 22"-televisie aan de zijwand boven het bed informeert en entertaint de bestuurder wanneer hij niet thuis is, met name in combinatie met de comfortabele, verwijderbare tv-lounger.

De nieuwe MAN TGX Lion S heeft echter veel meer in zijn mars dan alleen een elegant design en handige voorzieningen. Met zijn motorvermogen van 510 tot 640 pk schiet hij als een pijl uit de startblokken en zal hij zich in elk opzicht opwerpen als de alfa-leeuw in elke vloot.

Over MAN Individual

Onder de vlag van MAN Individual biedt MAN Truck & Bus zijn klanten een uitgebreide waaier aan opties voor meer raffinement, klantspecifieke aanpassingen en technische wijzigingen af fabriek. Dat geldt zowel voor de cabine en het chassis als voor de elektronica en de aandrijflijn. Alle aanpassingen en wijzigingen worden ontwikkeld en geïmplementeerd door de experts van MAN Individual.

Over MAN QuickStop

Nieuwe producten en innovaties zullen centraal staan in de nieuwe YouTube-reeks van MAN, die maandelijks zal worden uitgezonden via het officiële YouTube-kanaal van MAN. Acteur en komiek John Friedman, die bekendheid verwierf als ‘Erkan’ van het komische duo ‘Erkan en Stefan’, is gastheer van dienst. Hij krijgt daarbij het gezelschap van mensen die bij MAN en zijn partners werken om voertuigen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Samen bieden ze een exclusieve blik achter de schermen en beantwoorden ze vragen van de online community. En zelfs klanten die met de vrachtwagens, bestelwagens en bussen van MAN rijden, zullen een belangrijke rol spelen.

30.04.2024 | Truck
MAN Truck & Bus zal als eerste Europese vrachtwagenconstructeur een kleine reeks voertuigen met waterstofverbrandingsmotor lanceren. De aanvankelijk geplande oplage van ongeveer 200 exemplaren zal reeds in 2025 worden geleverd aan klanten binnen Europa en aan enkele landen daarbuiten.
Meer
26.04.2024 | Van
De MAN TGE krijgt met het modeljaar 2025 een uitgebreide functionele en interieurupdate. De "vrachtwagen onder de bestelwagens" maakt dus de grootste technologische sprong in zijn geschiedenis.
Meer
16.04.2024 | Truck
MAN Truck & Bus breidt zijn eTruck-portfolio gevoelig uit. Het aantal configureerbare eTruck-varianten stijgt van drie vaste klantencombinaties naar meer dan een miljoen versies.
Meer