MAN België

Takes me anywhere – MAN Lion's Intercity LE

MAN Lion's Intercity LE stopt bij een bushalte

In het kort

 • Flexibele en op behoeften gerichte configuratie
  Dankzij de modulaire constructie kunnen drie streekgerichte en drie stadsgerichte versies worden geconfigureerd.
 • Duurzame zuinigheid
  Een laag gewicht in combinatie met MAN EfficientHybrid zorgt voor een lager brandstofverbruik, minder slijtage en meer duurzaamheid.
 • Uitstekend rijcomfort
  De ergonomische bestuurderswerkplek en de royale passagiersruimte kunnen voor een ontspannen rit zorgen.

Maximale flexibiliteit: de MAN Lion's Intercity LE familie

Vanuit één instapmodel kunnen tot wel zes varianten worden geconfigureerd. De MAN Low Entry-bus – passend bij de individuele eis van de klant.

/
Lion's Intercity LE lengtes

6-in-1

Drie verschillende lengtes, die dankzij de modulaire bouwwijze allemaal voor stads- of streekgericht gebruik kunnen worden samengesteld – er zijn dus zes varianten van het nieuwe MAN instapmodel.

/
Lion's Intercity LE deuren

Instappen naar wens van de klant

Het Low Entry-voertuig kan worden uitgerust met verschillende deursystemen uit het modulaire MAN systeem.

/
Lion's Intercity LE banden

Twee bandenmaten

Streekgerichte versie standaard met banden 295/80 R22.5. Stadsgerichte versie met 275/70 R22.5 banden – optioneel is ook de streekgerichte versie met 275/70 R22.5 banden verkrijgbaar.

/
Lion's Intercity LE bestuurdersstoel

Geoptimaliseerde bestuurdersstoel

Moderne bestuurderswerkplek: voor het veeleisende stadsverkeer of klassiek en voortdurend geoptimaliseerd met Intercity-elementen.

/
Lion's Intercity LE lengtes

6-in-1

Drie verschillende lengtes, die dankzij de modulaire bouwwijze allemaal voor stads- of streekgericht gebruik kunnen worden samengesteld – er zijn dus zes varianten van het nieuwe MAN instapmodel.

/
Lion's Intercity LE deuren

Instappen naar wens van de klant

Het Low Entry-voertuig kan worden uitgerust met verschillende deursystemen uit het modulaire MAN systeem.

/
Lion's Intercity LE banden

Twee bandenmaten

Streekgerichte versie standaard met banden 295/80 R22.5. Stadsgerichte versie met 275/70 R22.5 banden – optioneel is ook de streekgerichte versie met 275/70 R22.5 banden verkrijgbaar.

/
Lion's Intercity LE bestuurdersstoel

Geoptimaliseerde bestuurdersstoel

Moderne bestuurderswerkplek: voor het veeleisende stadsverkeer of klassiek en voortdurend geoptimaliseerd met Intercity-elementen.

1 autobus, 6 varianten – de voordelen in één oogopslag. Lengtes, deursystemen, bandenmaten en bestuurdersstoel.

De nieuwe bestuurderswerkplek

De belangrijkste plek: comfortabel, functioneel en doordacht

Bestuurdersstoel

Van je job houden was nog nooit zo makkelijk

Er zijn twee configureerbare bestuurderswerkplekken: de klassieke bestuurderswerkplek uit de MAN Lion's Intercity en de volledig VDV-conforme eigen bestuurderswerkplek van MAN uit de nieuwe MAN Lion's City-generatie. Hier kan het onderste deel samen met het stuurwiel naar wens van de bestuurder worden afgesteld. De iets verhoogde zitpositie in beide varianten zorgt ervoor dat de bestuurder de passagier recht in de ogen kan aankijken en maakt een uitstekend zicht rondom mogelijk.

De instrumenten, schakelaars en displays op de VDV-bestuurderswerkplek zijn op basis van de frequentie van bediening ingedeeld in drie zones. Zo overtuigt de bestuurderswerkplek met een hoge functionaliteit en een hoogwaardige esthetiek ten gunste van de bestuurder.

12

Rijplezier met focus dankzij het 12"-bestuurdersdisplay

Eén blik is genoeg: dankzij het volledig digitale 12"-bestuurdersdisplay met hoge resolutie kunnen bestuurders alle relevante informatie moeiteloos en zeer snel zien – en hier net zo snel op reageren. Daardoor worden visuele overprikkeling en vermoeidheid voorkomen, wat helpt bij het verhogen van de rijveiligheid.

Het kleurendisplay geeft met behulp van overzichtelijke elementen en moderne 3D-weergaven informatie over snelheid en motortoerental, navigatie, media-informatie en meldingen van de hulpsystemen. Het toont ook waarschuwingen en aanwijzingen. Dankzij intelligente details, zoals de schaalverdeling van tachometer en toerenteller in de vorm van een halve cirkel met tegengestelde wijzers, is er in het midden van het display veel meer ruimte voor extra informatie dan bij complete of gelijklopende ronde instrumenten.

Praktisch: Naar voorkeur kan de weergave intuïtief en comfortabel worden opgeroepen en ingesteld via het multifunctionele stuurwiel of de linker pitmanarm (zonder multifunctioneel stuurwiel). Er is keuze uit de Full Screen-weergave om belangrijke informatie zoals de haltes in groot formaat te tonen, en de Home Screen-weergave met centrale hoofdweergave en wisselende weergaven aan de zijkant.

Multifunctioneel stuurwiel

Ergonomisch, haptisch, veilig: het multifunctionele stuurwiel

Met beide handen alles onder controle: met het optionele multifunctionele stuurwiel kunnen buschauffeurs snel alle belangrijke functies gebruiken en gelijktijdig de aandacht bij het verkeer houden. Daarbij hoeven ze het stuur geen moment los te laten. Het stuurwiel ligt optimaal in de hand en is eenvoudig en veilig te bedienen. Zijn multifunctionele toetsen zijn ergonomisch geplaatst en verdeeld over twee bedieningselementen. Dankzij veelzijdige instelposities kan de bestuurderswerkplek worden aangepast aan de grootte en het postuur van de bestuurder.

Een interieur dat het in zich heeft

Een aangename passagiersruimte – zelf samen te stellen afhankelijk van de toepassing

Stoelen, opbergruimte, licht

Stoelen, opbergruimte, licht

Het interieur van de streekgerichte versie biedt plaats aan maar liefst 102 personen, in de 3-assige versie is plek voor 115 personen. Bij alle MAN Lion's Intercity LE-voertuigen kunnen moderne plafondstastangen of optioneel open of gesloten bagagerekken worden samengesteld. De gesloten variant is ook verkrijgbaar met servicesets voor licht, lucht en serviceoproep. De comfortabele stoelen van het type "MAN Intercity Basic" zijn zowel zonder als met twee- of driepuntsgordels verkrijgbaar. Het moderne verlichtingsconcept met directe en continue verlichting met warmwitte leds maakt het interieur bijzonder uitnodigend.

Zes passagiers zitten en staan in de MAN Lion's Intercity LE. Een passagier heeft in de bus een fiets bij zich.

Stoelen, stastangen, licht

Het interieur van de stadsgerichte versie biedt plaats aan maar liefst 107 passagiers, in de 3-assige versie is plek voor 121 passagiers. Voor de zitplaatsen zijn drie City-stoelen met verschillende oppervlakken en bekledingen beschikbaar, de optionele uitrustingsvariant "MAN City Comfort" is ook verkrijgbaar met heupgordel. De stoelen zijn net als de stastangen overal waar mogelijk aan de zijwanden bevestigd. Hierdoor kan de vloer makkelijker worden gereinigd. Het royale interieur ziet er door de moderne, continue verlichting met direct, warmwit licht bijzonder uitnodigend uit.

INSTAPPEN MET KEUZE

De juiste deursystemen voor elke toepassing – stadsgericht of streekgericht

Deurconfiguratie voor het streekgerichte gebruik.

Deurconfiguratie voor het streekgerichte gebruik

De streekgerichte versie is standaard altijd uitgerust met een naar buiten zwenkende deur. Bij de voorste deur één- of tweevleugelig, bij de middelste deur altijd tweevleugelig. Optioneel zijn voor alle MAN Lion's Intercity LE-voertuigen tweevleugelige elektrische zwenkschuifdeuren alsmede voor deur 2 naar binnen zwenkende deuren uit het modulaire technologiesysteem van MAN verkrijgbaar.

Deurconfiguratie voor het stadsgerichte gebruik

Deurconfiguratie voor het stadsgerichte gebruik

De voorste en middelste deur van de stadsgerichte versie zijn tweevleugelige naar binnen zwenkende deuren. Een derde deur is standaard alleen bedoeld voor de stadsgerichte 3-assige versie. Optioneel zijn voor alle MAN Lion's Intercity LE-voertuigen tweevleugelige elektrische zwenkschuifdeuren alsmede naar buiten zwenkende deuren uit het modulaire technologiesysteem van MAN verkrijgbaar.

De belangrijkste plaats

De bestuurderswerkplek: comfortabel, functioneel en doordacht

Bestuurdersstoel

De bestuurderswerkplek - comfortabel en ergonomisch

Er bestaan twee configureerbare bestuurderswerkplekken: de klassieke uit de MAN Lion’s Intercity alsook de VDV-conforme bestuurderswerkplek van MAN uit de nieuwe MAN Lion’s Intercity-generatie. Hier kan het onderste deel samen met het stuurwiel naar wens van de bestuurder worden aangepast. De licht verhoogde zitpositie zorgt er bij beide varianten voor dat de bestuurder de passagier op ooghoogte tegemoet komt en biedt een uitstekend rondomzicht. De instrumenten, schakelaars en weergaven zijn bij de VDV-bestuurderswerkplek afhankelijk van de gebruiksfrequentie in drie zones opgebouwd. Zo overtuigt de bestuurderswerkplek met hoge functionaliteit en esthetiek voor het welzijn van de bestuurder.

De MAN EfficientHybrid technologie bij de MAN Intercity LE.

MAN EfficientHybrid

 • Intelligent energiemanagement met automatisch start/stop-systeem
 • Slaat energie op tijdens het remmen
 • Verzorgt de voeding bij het starten

Meer over MAN EfficientHybrid

MAN DigitalServices in de MAN Lion's Intercity LE

De MAN leeuw als digitaal rastermodel.

Zonder veel moeite maakt u de MAN Lion's Intercity LE aanzienlijk efficiënter. Door MAN DigitalServices vermindert u verbruik en slijtage, en stimuleert u daarnaast uw chauffeurs om zuiniger te rijden.

Met ons proactieve onderhoudsmanagement MAN ServiceCare verhoogt u bovendien de beschikbaarheid van uw voertuig, door ongeplande uitval te vermijden en de onderhoudsstatus altijd in het oog te houden. Verder lokaliseert u met behulp van ons digitale kompas uw bus in real time. Zo kunt u bij files actief ingrijpen in de routeplanning.

Met MAN DigitalServices profiteert u van talrijke voordelen:

 • Proactieve regeling van rij- en rusttijden (Compliant, Timed)
 • Betrouwbare, efficiënte routeplanning (Geo)
 • Zuinig rijden (Perform)
 • Individueel onderhouds- en reparatiemanagement (MAN ServiceCare)
 • Begeleide vertrekcontrole en schadedocumentatie (MAN DriverApp)

Meer informatie

Een overzicht van de techniek van de MAN Lion's Intercity LE

  Lion's Intercity LE 12 Lion's Intercity LE 13 Lion's Intercity LE 14
Lengte/breedte/hoogte (mm) 12.449/2.550/3.213-3.469 13.149/2.550/3.213-3.469 14.435/2.550/3.213-3.469
Overhangen voor/achter/wielbasis (mm) 2.849/3.300/6.300 2.849/3.300/7.000 2.849/3.116/7.000 + 1.470
Draaicirkel (mm) 22.980 (22.160 bij 275/70 R22.5) 24.880 (23.960 bij 275/70 R22.5) 24.360 (23.760 bij 275/70 R22.5)
Zit-/staanplaatsen/totaal 51/47/98 55/52/107 63/58/121
Toel. totaalgewicht 19,5t 19,5t 26t
Motor Staande zescilinder lijnmotor MAN 1556 LOH met common rail-inspuiting en turbocompressor
vanaf 2e kw. 2023 met 48 V mild hybrid Efficient Hybrid (40 Wh ultracaps + 12 kW elektromotor, 220 Nm) met automatisch start/stop-systeem
Emissienorm Euro 6
Vermogen in kW (pk) 206/243/265 (280/320/360) bij 1.800/min
243/265 (320/360) bij 1.800/min
Koppel (in Nm) 1.200/1.400/1.600 bij 900-1.600/min 1.400/1.600 bij 900–1.600/min
Transmissie 6-traps automatische transmissie met koppelomvormer ZF Ecolife 2
Veiligheidssystemen Serie: ABS/ASR, BA, ESP, TPM, brandblussysteem motor
SU: ACC, LGS, dodehoekassistent, driepuntsgordels, led-koplampen
Productiestart 1e kw. 2022 (Efficient Hybrid: 1e kw. 2023 met de City-varianten 32/33C, voor alle modellen)  

Marktintroductie in drie stappen

Lancering 1 streekgerichte versie, lancering 2 stadsgerichte versie, lancering 3 beide versies van 14 m

SOP Bus Toepassing Lengte
01/2022 LE 12 Streek 12,44 m
LE 13 Streek 13,14 m
01/2023 LE 12 Stad 12,44 m
LE 13 Stad 13,14 m
01/2024 LE 14 Stad & streek 14,46 m

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: