MAN België

Cruise Assist Plus

Cruise Assist Plus Animation

In het kort

  • Minder vermoeiend rijden tijdens druk verkeer en files
    De Cruise Assist Plus helpt de bestuurder bumperkleven en kop-staartbotsingen te voorkomen.
  • Houd afstand, behoud de snelheid en blijf in de rijstrook
    Het systeem helpt de bestuurder om in de rijstrook te blijven, de snelheid te behouden en de afstand tot de voorligger aan te houden.
  • Geïntegreerde noodgevalassistent
    Remt in noodsituaties automatisch af en biedt veiligheid met de waarschuwingslichten.

Comfortabel cruisen, veiliger aankomen

Ontspannen onderweg tijdens lange ritten – ook in uitdagende situaties, zoals bij druk verkeer: dankzij de nieuwe Cruise Assist Plus . Het systeem helpt de bestuurder niet alleen afstand te houden en de juiste snelheid te behouden, maar ook om in de juiste rijstrook te blijven. Cruise Assist Plus ontlast zo de bestuurder en helpt ongevallen te voorkomen.

1
Vier systemen verenigd

Slim gecombineerd: Cruise Assist Plus bundelt de functies van Lane Keep Assist, ACC Stop & Go en filehulp, om de bestuurder actief te helpen om afstand te houden, de snelheid te behouden en in de rijstrook te blijven . Bovendien verbindt het systeem de gedeeltelijk geautomatiseerde regeling van versnellings- en remprocessen met de zijdelingse besturing van de stuurbewegingen voor het aanhouden van de rijstrook. Daarnaast monitort de geïntegreerde noodgevalassistent de activiteit van de bestuurder als het gaat om het gaspedaal, sturen en de rem. Als in een uitzonderingssituatie een reactie van de bestuurder uitblijft, bijvoorbeeld vanwege een medische oorzaak, dan kan de noodgevalassistent het sturen overnemen. Deze brengt het voertuig tot stilstand, biedt veiligheid met waarschuwingslichten en geeft een eCall vrij.

2
Constant op afstand

In totaal kunnen er vijf afstanden worden ingesteld, van heel klein tot heel groot. Als een voorligger wordt gedetecteerd, past het systeem zelfstandig de snelheid van de MAN bestelwagen aan de actuele verkeerssituatie aan en zorgt zo voor de nodige afstand tot de voorligger. Als er een file ontstaat, remt de bestelwagen tot stilstand en rijdt hij na een korte stop zelf weer weg. Om de verkeerssituatie en rijstrookmarkeringen continu te kunnen registreren, maakt de Cruise Assist Plus gebruik van een camera achter de binnenspiegel en radarsensoren in de bumper.

3
Veilige rijstrookgeleiding

Om consequent in de rijstrook te blijven, helpt het hulpsysteem het onbedoeld verlaten van de rijstrook te voorkomen door zelfstandig de nodige corrigerende stuurbewegingen uit te voeren. Daarbij oriënteert het zich op de gedetecteerde rijstrookmarkeringen. Belangrijk: De geactiveerde Cruise Assist Plus helpt weliswaar bij het in de rijstrook blijven, maar de bestuurder moet nog steeds zijn handen aan het stuur houden om te allen tijde de controle over het voertuig te behouden. Daarnaast helpt het systeem ook bij het bewust wisselen van rijstrook. Als de sensoren een voertuig op de aangrenzende rijstrook registreren, dan helpt de technologie met corrigerende stuurbewegingen een botsing te voorkomen.

4
Op de hoogte blijven

Het display in de cockpit informeert de bestuurder continu over de status van het hulpsysteem: De overzichtelijke weergave toont de afstand tot de voorligger en de snelheid. Bovendien wordt informatie gegeven over de corrigerende stuurrichting of het rijstrookbehoud.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: