MAN België
Terug naar het overzicht

Nieuwe Head of Communications voor MAN Truck & Bus

03.10.2020 Truck,  Bus

Pietro Zollino vervangt Stefan Klatt als Head of Corporate Communications and Public Affairs bij MAN Truck & Bus SE sinds 1 september 2020

Pietro Zollino (53) neemt sinds 1 september 2020 de functie van Head of Corporate Communications and Public Affairs over bij MAN Truck & Bus. Zollino’s meest recente functie was Executive Vice President Communications voor Volkswagen Group of America.

Zollino begon zijn professionele carrière als autojournalist en was afdelingshoofd van Test and Service bij Motor Presse Stuttgart. In 2002 stapte hij over naar Mercedes-Benz Cars, waar hij Manager Global Communications werd. Zollino heeft een diploma natuurkunde en is geschoold als journalist. Vanaf 2012 werkt hij voor Volkswagen: eerst als Head of Product, Technology and Classic Communications voor het merk VW, daarna als Head of Communications Digitalization and Innovation voor de Volkswagen Group.

In 2016 verhuisde Zollino naar Herndon, Virginia, om er te werken als Chief Communications Officer voor het merk Volkswagen in de Noord-Amerikaanse regio (VS, Canada en Mexico). Vanaf 2017 was hij in zijn functie als Executive Vice President Communications voor Volkswagen Group of America ook verantwoordelijk voor de hele communicatie van Volkswagen in de VS.

Stefan Klatt, die sinds 2015 Head of Corporate Communications and Public Affairs was bij MAN Truck & Bus, zal de CR-functie (Corporate Responsibility) van MAN SE op zich nemen.

“Namens de hele directie wil ik Stefan Klatt bedanken voor zijn harde werk en enorme toewijding. We wensen hem alle succes in zijn nieuwe functie. We wensen Pietro Zollino, zijn opvolger, ook het allerbeste toe bij het aangaan van deze nieuwe uitdaging. Als ervaren communicatiemanager zal hij ons team verder versterken”, aldus dr. Andreas Tostmann, Chief Executive Officer van MAN Truck & Bus SE.

01.03.2024 | Van,  Bus,  Services,  Truck
Met ingang van 1 maart aanstaande worden er een aantal wijzigingen van kracht binnen het Management Team van MAN Truck & Bus nv, de Belgische invoerder van MAN bedrijfsvoertuigen, gevestigd te Kobbegem (Asse).
Meer
29.02.2024 | Bus,  Truck
Er zijn al twee herstelcentra voor batterijen van MAN actief in Duitsland en Spanje, in 2024 en 2025 volgen er nog meer in Europa.
Meer
06.02.2024 | Bus
In heel wat grote steden is de MAN Lion's City E een integraal onderdeel van het stadsbeeld geworden. Vorig jaar alleen al werden er 780 elektrische bussen van MAN ingeschreven in Europa (EU27+3).
Meer