MAN België
Terug naar het overzicht

MAN TGX nu ook “Sustainable Truck of the Year 2022”

19.11.2021 Truck

De 510 pk sterke variant van MAN’s vlaggenschip ontving de prestigieuze prijs in de categorie ‘trekkers voor opleggers’ op de Italiaanse Ecomondo-beurs, een van de toonaangevende beurzen voor duurzame en regeneratieve circulaire economie in Europa. De jury, die uit vooraanstaande internationale vakjournalisten bestond, prees de TGX 18.510 als een bijzonder zuinige, efficiënte en milieuvriendelijke vrachtwagen. De titel is een van de talrijke internationale onderscheidingen die de nieuwe generatie MAN- vrachtwagens al op zijn naam schreef sinds zijn marktlancering in februari 2020. Andere voorbeelden zijn de titel van ‘International Truck of the Year 2021’, alsook designprijzen zoals de Red Dot Design Award en German Design Award.

• MAN TGX 18.510 is ‘Duurzame vrachtwagen van het jaar 2022’

• De onderscheiding in de categorie ‘trekkers voor opleggers’ werd uitgereikt in het kader van de Ecomondo-beurs.

• Sinds hij werd uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2021’ sleepte de MAN TGX al tal van andere internationale onderscheidingen in de wacht naast deze titel van

Sustainable Truck of the Year 2022’

“Met de titel van ‘Sustainable Truck of the Year 2022’ behaalt de MAN TGX een uiterst belangrijk nieuw succes. De onderscheiding bevestigt namelijk onze focus op milieuvriendelijke en duurzame transportoplossingen die de dagelijkse activiteiten van onze klanten zo eenvoudig, veilig en efficiënt mogelijk maken. De consequent positieve feedback die we sinds de marktlancering van onze nieuwe vrachtwagengeneratie hebben gekregen van klanten, experts en het publiek, maakt ons bijzonder trots en zet ons aan om verder te gaan op de ingeslagen weg”, aldus Göran Nyberg, Executive Board Member for Sales and Customer Solutions bij MAN Truck & Bus.

De verkiezing van de meest ‘Duurzame Vrachtwagen van het Jaar’, die intussen aan haar zesde editie toe is, werd gelanceerd door het Italiaanse tijdschrift ‘Vado e Torno’, dat gespecialiseerd is in duurzaam transport. De focus ligt daarbij op duurzaamheidsinnovaties voor het goederenvervoer over de weg die reeds op de markt beschikbaar zijn. De felbegeerde onderscheiding wordt uitgereikt in drie categorieën – trekkers, distributie en bestelwagens – op basis van een gedetailleerd evaluatieconcept voor duurzaamheid en efficiëntie. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met de daling van de emissies, maar ook met andere invloeden die het voertuig heeft op het milieu, de veiligheid en de levenskwaliteit van de mens, alsook met de duurzaamheid van de volledige productiecyclus. Ook het gebruikerscomfort werd meegenomen in de beoordeling. De jury motiveerde haar stem voor de MAN TGX 18.510 als volgt: “De jongste generatie van de MAN TGX heeft de lat voor kwaliteit en efficiëntie hoger gelegd. De verder verfijnde stroomlijn verbetert de luchtstromen om zo de luchtweerstand te verlagen, wat dan weer resulteert in lagere verbruiks- en emissiecijfers. De combinatie van de beproefde, 510 pk sterke 12,4-litermotor en de TipMatic-transmissie garandeert een efficiënte aandrijving. De comfortabele en functionele cabine is zo ontworpen dat de chauffeur er zich thuis voelt, zowel tijdens het rijden als tijdens pauzes in de cabine.”

Van ‘International Truck of the Year 2021’ tot ‘Sustainable Truck of the Year 2022’: nieuwe generatie MAN-vrachtwagens verzamelt tal van onderscheidingen

Naast de ‘Sustainable Truck of the Year 2022’ kreeg de nieuwe vrachtwagengeneratie van MAN sinds zijn marktlancering nog tal van andere onderscheidingen. Zo won de nieuwe MAN TGX in het jaar van zijn marktdebuut de felbegeerde titel van ‘International Truck of the Year 2021’. De internationale jury uit 25 landen bestempelde de MAN TGX als bijzonder geavanceerd op het vlak van rijcomfort, werk- en leefkwaliteit, veiligheid, brandstofefficientie, connectiviteit, innovatieve services en bedienings- en weergavefilosofie. De ITOY-prijs werd gevolgd door een aantal nationale onderscheidingen, uitgereikt door journalisten, bestuurders en lezers van vakbladen over vrachtwagens. MAN ontving ook twee prijzen in Rusland: “Best Commercial Vehicle of the Year” voor de nieuwe MAN TGX en “Dump Truck of the Year 2021” voor de nieuwe MAN TGS 33.510 6x6 BB. In Polen ontdekten lezers van het bedrijfsvoertuigenmagazine Pol-ski Traker dat de MAN TGX niet alleen de bestuurder een optimale werkplek biedt, maar ook het werk van de transporteur vergemakkelijkt met gevoelig lagere gebruikskosten. In Litouwen testten bestuurders en een panel van deskundigen verschillende vrachtwagens tijdens een tweedaags evenement. Na afloop van die tests werd de nieuwe MAN TGX uitgeroepen tot “Litouwse Vrachtwagen van het Jaar”. In opdracht van het Duitse tijdschrift VerkehrsRundschau selecteerde een instituut voor marktonderzoek de populairste merken in de transport- en logistieksector in Duitsland qua ‘Image Award’. In de categorie ‘Vrachtwagens tot 18 ton’ prezen de ondervraagde fleetmanagers het comfort, de focus op de bestuurder en de veiligheid van de nieuwe MAN TGL en TGM. Lezers van de vakbladen ‘lastauto omnibus’, ‘FERNFAHRER’ en ‘trans aktuell’ waren eveneens onder de indruk van de nieuwe generatie MAN- vrachtwagens en verkozen de nieuwe MAN TGM, TGS en TGX tot de beste bedrijfsvoertuigen in hun respectievelijke categorieën. De MAN TGX maakte tevens indruk op designexperts met onder meer het bijzonder praktische ontwerp van de bestuurdersplaats. Hij won een Red Dot in de Red Dot Design Award, twee iF Design Awards en een gouden award in de German Design Award.

30.04.2024 | Truck
MAN Truck & Bus zal als eerste Europese vrachtwagenconstructeur een kleine reeks voertuigen met waterstofverbrandingsmotor lanceren. De aanvankelijk geplande oplage van ongeveer 200 exemplaren zal reeds in 2025 worden geleverd aan klanten binnen Europa en aan enkele landen daarbuiten.
Meer
26.04.2024 | Van
De MAN TGE krijgt met het modeljaar 2025 een uitgebreide functionele en interieurupdate. De "vrachtwagen onder de bestelwagens" maakt dus de grootste technologische sprong in zijn geschiedenis.
Meer
16.04.2024 | Truck
MAN Truck & Bus breidt zijn eTruck-portfolio gevoelig uit. Het aantal configureerbare eTruck-varianten stijgt van drie vaste klantencombinaties naar meer dan een miljoen versies.
Meer