MAN België
Terug naar het overzicht

Gemeente Kuurne kiest resoluut voor zero emission met de MAN eTGE

15.04.2021 Truck

Kiezen voor duurzame transportoplossingen die de ecologische voetafdruk verkleinen wordt meer en meer een bewuste en duidelijk onderbouwde strategie. Zo ook voor de West-Vlaamse gemeente Kuurne die onlangs een gloednieuwe 100% elektrische MAN eTGE bestelwagen overhandigd kreeg van MAN concessiehouders MAN West-Vlaanderen en MAN Zuid-Vlaanderen wiens professionele samenwerking dit mogelijk maakte, in het bijzijn van de directie van MAN Truck & Bus België.

Niet minder dan een duidelijk statement, zo mag de ingebruikname van de MAN eTGE bestelwagen door de Gemeente Kuurne worden genoemd. Met dit voertuig, dat specifiek zal worden gebruikt door de Dienst Gebouwen voor het Sociaal Huis, kiest het gemeentebestuur voor een groene oplossing, nauw aansluitend bij het ecologische gedachtengoed van de gemeente die een toekomstgerichte visie hanteert. Met een actieradius tot 150km kan de MAN eTGE zonder enig probleem voor de bedoelde all round activiteiten worden ingezet.

Om een optimaal comfort en een maximale veiligheid te garanderen werd gekozen voor een “full option” uitrusting die niets aan het toeval overlaat. Dankzij onder meer de automatische Climatronic airco, het multifunctionele stuurwiel, de geveerde chauffeurszetel, kunstlederen zetelbekleding en zetelverwarming kunnen chauffeur en bijrijders in de meest comfortabele omstandigheden de baan op. Voorzieningen als EBA noodremsysteem, regen-, licht- en parkeersensoren, Hill Assist, ESP en Lane Guard zorgen ervoor dat dit bovendien op geheel veilige wijze kan verlopen.

De MAN eTGE werd coronaproof overhandigd aan de Gemeente Kuurne door MAN concessiehouders MAN West-Vlaanderen en MAN Zuid-Vlaanderen, samen met een trotse MAN directie vertegenwoordigd door Managing Director Marc De Baerdemaeker en Sales Director Van Mikaël Van Cauter. De MAN eTGE is daarmee het tweede voertuig uit de MAN “stal” dat door de gemeente wordt ingezet. Eerder dit jaar werd een MAN TGS 18.330 4x2 BL vrachtwagen, met kraan en containersysteem, door het gemeentebestuur in ontvangst genomen, volledig beantwoordend aan de meest recente Euro 6d emissienorm. Naast de overtuigende MAN productkwaliteit was het ook de algemene serviceverlening van de MAN werkplaatsen en het proactieve onderhoudsmanagement met de MAN Digital Services dat de Gemeente Kuurne overtuigde om opnieuw voor MAN te kiezen.

Fotolegende (vlnr):

Francis Benoit (Burgemeester), Dorian Verbrugghe (Planningscoördinator), Dieter Lahoutte (Coördinator Openbare Besturen), Michiel Debu (Vertegenwoordiger MAN Zuid-Vlaanderen), Marc De Baerdemaeker (Managing Director MAN Truck & Bus Belgium), Mikael Van Cauter (Sales Director VAN MAN Truck & Bus Belgium), Annelies Vandenbussche (Schepen van mobiliteit, klimaat, milieu & openbare werken)

04.07.2022 | Bus,  Truck
- MAN Truck & Bus bouwt op zijn site in Neurenberg een grootschalige fabriek voor de batterijen van elektrische vrachtwagens en bussen - Deze investeringsbeslissing ter waarde van ongeveer 100 miljoen euro is cruciaal voor Duitsland als locatie voor bedrijfsvoertuigen - Investeringen in toekomstgerichte elektrische technologieën creëren 350 jobs in Neurenberg - Productiecapaciteit van meer dan 100.000 batterijsystemen per jaar - Met deze investering versterkt MAN zijn rol als competente partner voor elektromobiliteit binnen de TRATON-GROEP
Meer
29.06.2022 | Truck
De Lion S-topversies van de MAN Truck & Bus TGX en TGE maakten ook indruk op de 48-koppige internationale vakjury van de Red Dot Design Award 2022: met hun exclusieve speciale fabrieksuitrusting, die erg populair is bij chauffeurs, lieten de langeafstandsvrachtwagen en de bestelwagen voor lichte leveringen en distributie hun veeleisende concurrenten bij de productinzendingen uit ongeveer zestig landen achter zich in de categorie ‘Bedrijfsvoertuigen’. De officiële prijsuitreiking vond plaats op 20 juni in Essen.
Meer
22.06.2022 | Truck
Voorbereidingen voor grootschalige productie van elektrische vrachtwagens uit München liggen op schema: In de eerste 12 maanden sinds de oprichting van het innovatieve eMobility Center in zijn hoofdfabriek heeft MAN Truck & Bus 20 prototypes van de komende zware eTruck uitgerold, om de toekomstige gemengde serieproductie met conventionele vrachtwagens in reële omstandigheden te testen. De nieuwe eTruck reed eind mei zijn eerste rondjes in Berlijn. In München zijn tot nu toe 1.700 medewerkers opgeleid in de CO2-vrije technologie van de toekomst.
Meer