MAN België
Terug naar het overzicht

Gemeente Kuurne kiest resoluut voor zero emission met de MAN eTGE

15.04.2021 Truck

Kiezen voor duurzame transportoplossingen die de ecologische voetafdruk verkleinen wordt meer en meer een bewuste en duidelijk onderbouwde strategie. Zo ook voor de West-Vlaamse gemeente Kuurne die onlangs een gloednieuwe 100% elektrische MAN eTGE bestelwagen overhandigd kreeg van MAN concessiehouders MAN West-Vlaanderen en MAN Zuid-Vlaanderen wiens professionele samenwerking dit mogelijk maakte, in het bijzijn van de directie van MAN Truck & Bus België.

Niet minder dan een duidelijk statement, zo mag de ingebruikname van de MAN eTGE bestelwagen door de Gemeente Kuurne worden genoemd. Met dit voertuig, dat specifiek zal worden gebruikt door de Dienst Gebouwen voor het Sociaal Huis, kiest het gemeentebestuur voor een groene oplossing, nauw aansluitend bij het ecologische gedachtengoed van de gemeente die een toekomstgerichte visie hanteert. Met een actieradius tot 150km kan de MAN eTGE zonder enig probleem voor de bedoelde all round activiteiten worden ingezet.

Om een optimaal comfort en een maximale veiligheid te garanderen werd gekozen voor een “full option” uitrusting die niets aan het toeval overlaat. Dankzij onder meer de automatische Climatronic airco, het multifunctionele stuurwiel, de geveerde chauffeurszetel, kunstlederen zetelbekleding en zetelverwarming kunnen chauffeur en bijrijders in de meest comfortabele omstandigheden de baan op. Voorzieningen als EBA noodremsysteem, regen-, licht- en parkeersensoren, Hill Assist, ESP en Lane Guard zorgen ervoor dat dit bovendien op geheel veilige wijze kan verlopen.

De MAN eTGE werd coronaproof overhandigd aan de Gemeente Kuurne door MAN concessiehouders MAN West-Vlaanderen en MAN Zuid-Vlaanderen, samen met een trotse MAN directie vertegenwoordigd door Managing Director Marc De Baerdemaeker en Sales Director Van Mikaël Van Cauter. De MAN eTGE is daarmee het tweede voertuig uit de MAN “stal” dat door de gemeente wordt ingezet. Eerder dit jaar werd een MAN TGS 18.330 4x2 BL vrachtwagen, met kraan en containersysteem, door het gemeentebestuur in ontvangst genomen, volledig beantwoordend aan de meest recente Euro 6d emissienorm. Naast de overtuigende MAN productkwaliteit was het ook de algemene serviceverlening van de MAN werkplaatsen en het proactieve onderhoudsmanagement met de MAN Digital Services dat de Gemeente Kuurne overtuigde om opnieuw voor MAN te kiezen.

Fotolegende (vlnr):

Francis Benoit (Burgemeester), Dorian Verbrugghe (Planningscoördinator), Dieter Lahoutte (Coördinator Openbare Besturen), Michiel Debu (Vertegenwoordiger MAN Zuid-Vlaanderen), Marc De Baerdemaeker (Managing Director MAN Truck & Bus Belgium), Mikael Van Cauter (Sales Director VAN MAN Truck & Bus Belgium), Annelies Vandenbussche (Schepen van mobiliteit, klimaat, milieu & openbare werken)

07.11.2023 | Truck
MAN Truck & Bus heeft de verkoop van de eerste elektrische zware vrachtwagen in zijn bedrijfsgeschiedenis gelanceerd en daarmee een nieuwe mijlpaal in de decarbonisatie van het vrachtvervoer bereikt. Er zijn al 600 bestelaanvragen ontvangen. De eerste 200 exemplaren zullen al in 2024 worden geleverd aan geselecteerde klanten. De productie in de MAN-fabriek in München zal vanaf 2025 in grotere aantallen van start gaan naarmate meer bestellingen binnenkomen.
Meer
20.10.2023 | Truck
MAN en BGL vragen snellere uitbreiding van laadinfrastructuur • MAN en sectorvereniging BGL vragen een snellere uitbreiding van de openbare laadinfrastructuur • Afstelling voor productieversie van MAN eTruck tijdens hittetests in Spanje • MAN leidt 1.200 verkoopmedewerkers op voor marktlan- cering eind oktober
Meer
18.10.2023 | Services,  Truck
MAN concessiehouder MAN Brugge werd recentelijk internationaal onderscheiden als “Top MAN ServiceCare werkplaats”, op basis van de overtuigende implementatie van het MAN ServiceCare werkplaatssysteem dat onder meer proactief onderhoudsmanagement mogelijk maakt.
Meer