MAN België

Standaard noodremassistent (EBA)

De noodremassistent waarschuwt de bestuurder voor dreigende botsingen en remt het voertuig bij gevaar af.

In het kort

  • Botsingen voorkomen
    Gevaren worden tijdig gedetecteerd, waarna de bestuurder optisch en akoestisch voor een dreigende botsing wordt gewaarschuwd.
  • Snelle reactie
    In kritieke situaties wordt het voertuig direct afgeremd.

Met afstand een veilig systeem

De standaard noodremassistent maakt MAN bestelwagens nog veiliger en vermindert het risico op verkeersongevallen aanzienlijk. Hij bewaakt het voorop rijdende verkeer, waarschuwt optisch en akoestisch voor te korte afstanden en remt het voertuig bij gevaar automatisch af. In combinatie met een automatische transmissie is zelfs volledig remmen tot stilstand mogelijk. Zo kunnen kop-staartbotsingen worden vermeden en de gevolgen van een ongeval aanzienlijk worden beperkt.

Meer veiligheid door permanente bewaking

1

De noodremassistent (EBA) combineert de informatie van een radarsensor aan de voorzijde van het voertuig alsook een camera in de voorruit en bewaakt zo voortdurend het verkeersgebied voor het voertuig: afstanden, posities en snelheden van voorliggers worden geregistreerd. Als er een aanrijding dreigt, wordt de bestuurder eerst gewaarschuwd door een optisch en akoestisch signaal.

2

Indien de bestuurder niet op de waarschuwing reageert, wordt hij door een eenmalige, korte rembeweging op een dreigende botsing gewezen. Wanneer de bestuurder dan op de rem trapt, is onmiddellijk het volledige remvermogen beschikbaar. Als de remming niet voldoende is, verhoogt de noodremassistent de remdruk opdat het voertuig voor het obstakel tot stilstand komt.

3

In situaties waarin een botsing niet is te voorkomen, wordt de bestuurder aanvullend door volledig remmen ondersteunt ‑ in combinatie met een automatische transmissie zelfs tot stilstand . Op deze wijze vermindert de noodremassistent de botssnelheid en kan deze de gevolgen van een botsing verminderen.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: