MAN België
Terug naar het overzicht

Testwinnaar: MAN TGX Individual Lion S komt als beste uit grote cabinevergelijking

22.09.2022 Truck

De MAN TGX Individual Lion S eindigde op de eerste plaats in de cabinevergelijkingstest van het vakblad FERNFAHRER. De redactie beoordeelde tal van criteria zoals opbergruimte, stoelen, stuur, veiligheid en comfort. In haar oordeel benadrukte de redactie verschillende verfijningen van de winnaar uit München, zoals de grote middenruimte of de multifunctionele bedieningseenheid voor de achterruimte. Die getuigen van de "slimme combinatie van traditie en moderniteit" en de "zeer bijzondere charme" van de MAN-bestuurderscabine.

- MAN TGX Individual Lion S verslaat concurrenten in vergelijkende test van FERNFAHRER

- Volledige uitrusting en comfortabele extra's overtuigen

- Deskundige jury looft intuïtief en gebruiksvriendelijk bedieningsconcept

“We zijn erg blij met de eerste plaats voor onze MAN TGX Individual Lion S in de cabinevergelijkingstest, uitgevoerd door het vakblad FERNFAHRER”, aldus Friedrich Baumann, Lid van de Raad van Bestuur voor Sales & Customer Solutions bij MAN Truck & Bus SE. “Onze focus ligt altijd op het garanderen dat bestuurders zich comfortabel voelen in hun job, wat zo belangrijk is voor ons allemaal. Daarom vroegen we hun praktische expertise bij de ontwikkeling van onze nieuwe generatie vrachtwagens en hebben we die consequent geïntegreerd.”

Het vakblad FERNFAHRER testte vier langeafstandsvoertuigen op het vlak van interieurcomfort en bestuurdersvriendelijkheid. Ze beoordeelden de grootste langeafstandscabine van MAN en de drie marktconcurrenten DAF, Mercedes en Scania op hun topuitrusting. MAN vaardigde zijn topmodel af, de MAN TGX-18.640 (640 pk) Individual Lion S. De testresultaten werden gepubliceerd in FERNFAHRER 10/2022: MAN eindigde op de eerste plaats met 460,5 van de 500 maximumpunten, die aan verschillende criteria werden toegekend.

“De ware grootte wordt niet alleen gemeten in het aantal centimeters van de voorkant tot de achterkant of het interieurvolume van de cabine”, schreven de testers in hun oordeel. “De bedieningskwaliteit en coherentie van het interieurdesign, het rijcomfort en de vele moderne veiligheids- en assistentiesystemen: Dat alles draagt bij tot een compleet vrachtwageninterieur waarin alles zo goed mogelijk op elkaar moet aansluiten.”

En daarin overtuigde de MAN TGX Individual Lion S met zijn brede en hoge GX-cabine het meest. De jury prees de aantrekkelijkheid van de nieuwe generatie vrachtwagens van MAN. Vooral de topuitrusting van het testmodel sprak hen aan: “Een lust voor het oog, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant”. Onder meer de gemakkelijke instap en het interieur met diverse opbergvakken werden uitgelicht. De middenplaats en de ruimte erboven werden ruim bevonden. De achterwandmodule maakte indruk met zijn inhoud van ongeveer 470 liter en zijn vaste magnetron en koffiezetapparaat. De testers prezen ook de twee beschikbare 230 V-stopcontacten. In hun beoordeling belichtten de testers ook de bedieningsmodule in de slaapruimte, die naast de gebruikelijke comforttoepassingen ook de bediening van de boordcomputerfuncties vanaf de bank mogelijk maakt. Ook de extra balk voor de vier schakelaars in het onderste deel van de bestuurdersdeur en het stuurwiel, dat volledig horizontaal omhoog kan wanneer de MAN TGX geparkeerd staat, trokken de aandacht. Daarnaast waren de testers vol lof over de intuïtieve bediening van digitale en analoge functies.

In het algemeen klassement voor deze test van de grote cabines staat de MAN TGX Individual Lion S dan ook bovenaan. De conclusie van de gespecialiseerde redactie: “Met de TGX laat MAN zien dat een zorgvuldige, slimme combinatie van traditie en moderniteit een heel bijzondere charme kan hebben.”

16.04.2024 | Truck
MAN Truck & Bus breidt zijn eTruck-portfolio gevoelig uit. Het aantal configureerbare eTruck-varianten stijgt van drie vaste klantencombinaties naar meer dan een miljoen versies.
Meer
01.03.2024 | Van,  Bus,  Services,  Truck
Met ingang van 1 maart aanstaande worden er een aantal wijzigingen van kracht binnen het Management Team van MAN Truck & Bus nv, de Belgische invoerder van MAN bedrijfsvoertuigen, gevestigd te Kobbegem (Asse).
Meer
29.02.2024 | Bus,  Truck
Er zijn al twee herstelcentra voor batterijen van MAN actief in Duitsland en Spanje, in 2024 en 2025 volgen er nog meer in Europa.
Meer