MAN België

Dodehoekwaarschuwing en frontdetectie

Animatie van de dodehoekwaarschuwing en frontdetectie

In het kort

  • Dodehoekbeveiliging aan de bestuurders- en passagierszijde
    Radarsensoren monitoren bij het afslaan het slecht zichtbare gebied en kunnen bij het afslaan het gevaar van een botsing verminderen.
  • Helpt het risico op ongevallen te voorkomen
    Waarschuwt bij het wegrijden of bij langzaam tempo optisch en akoestisch voor dreigende botsingen met voetgangers of fietsers.
  • Meer veiligheid en ontlasting
    Vergroot de veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers en ontlast de bestuurder, vooral in de stad.

De MAN TGE behoudt het overzicht

Of het nu gaat om een loszone, bij het afslaan of in het bedrijvige stadsverkeer: Er kunnen zich fietsers of personen in het moeilijk of überhaupt niet zichtbare gebied direct voor of naast het voertuig bevinden. Daarom herkennen de dodehoekwaarschuwing en frontdetectie kwetsbare verkeersdeelnemers in de nabije omgeving van de MAN bestelwagen en waarschuwen de bestuurder in kritieke situaties optisch en akoestisch. De dodehoekwaarschuwing monitort de passagierszijde van het voertuig. Vooral bij het afslaan kan het systeem zo helpen om het gevaar van een botsing met fietsers te minimaliseren. Tegelijkertijd controleert de frontdetectie het gebied direct voor het voertuig en helpt bij het wegrijden en bij langzamere snelheden om ongevallen met fietsers of voetgangers te voorkomen.

Dodehoekwaarschuwing in actie

Het hulpsysteem helpt de bestuurder bij het herkennen van fietsers en voetgangers in de zogeheten dode hoek bij snelheden tot 30 km/h. Als de radarsensoren een kwetsbare verkeersdeelnemer in de gevarenzone registreren, dan waarschuwt het systeem de bestuurder in drie fases optisch in de zijspiegel en akoestisch.

1
Fase 1

Optische waarschuwing door lampen in de zijspiegel: Er bevinden zich fietsers en/of voetgangers in de gevarenzone.

2
Fase 2

Optische waarschuwing door knipperen in de zijspiegel: Botsing verwacht.

3
Fase 3:

Optische en akoestische acute waarschuwing: Botsing verwacht – een onmiddellijke reactie van de bestuurder is vereist.

Frontdetectie in actie

Het systeem helpt de bestuurder bij het waarnemen van kwetsbare verkeersdeelnemers in de nabije omgeving voor het voertuig bij snelheden tot 10 km/h. Indien het fietsers en personen in de gevarenzone herkent, volgt er een tweefasige waarschuwing visueel in de instrumentengroep en akoestisch.

1
Fase 1

Bestuurdersaanwijzing: Er bevinden zich fietsers en/of voetgangers in de gevarenzone.

2
Fase 2

Waarschuwing: Botsing verwacht.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: