MAN België
Terug naar het overzicht

Karaktervolle leeuwen voor chauffeurs: "Individual Lion S-modellen van MAN winnen Red Dot Design Award"

29.06.2022 Truck

De Lion S-topversies van de MAN Truck & Bus TGX en TGE maakten ook indruk op de 48-koppige internationale vakjury van de Red Dot Design Award 2022: met hun exclusieve speciale fabrieksuitrusting, die erg populair is bij chauffeurs, lieten de langeafstandsvrachtwagen en de bestelwagen voor lichte leveringen en distributie hun veeleisende concurrenten bij de productinzendingen uit ongeveer zestig landen achter zich in de categorie ‘Bedrijfsvoertuigen’. De officiële prijsuitreiking vond plaats op 20 juni in Essen.

- De Red Dot Design Award 2022 prees de emotieve en chauffeurgerichte speciale Lion S-uitvoering die af fabriek kan worden besteld op MAN-vrachtwagens en -bestelwagens.

- De Red Dot Award-jury loofde het harmonieuze samenspel van exclusieve stijlelementen en imitatie carbon in het interieur en exterieur van de Lion S-modellen.

- Met de Red Dot 2022 wint de TGX Lion S opnieuw een prestigieuze onderscheiding voor de nieuwe vrachtwagengeneratie van MAN, die sinds de lancering in 2020 ook al de IF Design Award, de German Design Award en de titel van Internationale Vrachtwagen van het Jaar in de wacht sleepte.

“De erkenning van de Individual Lion S-modellen in de Red Dot Design Award is een bijzonder mooi succes voor ons MAN Individual-fabrieksgamma en de groeiende Lion S-familie. Bij bedrijfsvoertuigen telt niet alleen de efficiëntie, maar ook de emotie. Logistiek vergt immers passie, zeker bij mensen die dagelijks op de weg zijn, de chauffeurs. We willen hen trots maken, zodat ze zich identificeren met onze vrachtwagens. Daarom heeft MAN echte karakterkopen ontwikkeld voor de Lion S-modellen”, aldus Friedrich Baumann, Executive Board Member for Sales & Customer Solutions bij MAN Truck & Bus.

"In dit wedstrijdjaar was ik vooral onder de indruk van de uitgesproken creativiteit waarvan de bekroonde producten getuigen. Het feit dat designs nog steeds weten te verrassen qua vorm en functie, is echt indrukwekkend en lovenswaardig. En het feit dat de kwaliteit van deze producten evenwaardig is aan hun mate van innovatie maakt ze tot welverdiende winnaars van de Red Dot Award: Product Design 2022,” aldus Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot, als lofzang op de succesvolle wedstrijdinzendingen, zoals de Lion S-modellen van MAN in de categorie ‘Bedrijfsvoertuigen’.

De Lion S-versie van de TGX-langeafstandsvrachtwagen en de TGE-bestelwagen werpen zich met hun emotionele design, hoogwaardige materialen en verfijnde stijlelementen op als de exclusieve topmodellen van hun respectievelijke gamma’s. “Juist omdat goed gebruiksgemak het ontwerp van bedrijfsvoertuigen bepaalt, is de kleuren materiaalkeuze zo cruciaal. Daarom hebben we de feedback en praktische expertise van chauffeurs en zaakvoerders consequent geïntegreerd vanaf de ontwikkelingsfase van onze nieuwe vrachtwagengeneratie. Chauffeurs moeten zich comfortabel voelen tijdens hun werk en moeten trots zijn op het werk dat ze doen, want het is cruciaal voor ons allemaal. Onze Lion S-modellen belichamen die benadering consequent,” vertelt Carolin Schütt, die bij de designafdeling van MAN Truck & Bus verantwoordelijk is voor het kleuren materiaaldesign van de exclusieve voertuigen.

Aan de buitenkant komt het succesvolle designwerk tot uiting in de carbonaccenten op de bumpers en spiegels en de rode accenten in combinatie met het pianozwarte radiator. Die designtaal komt ook terug in het interieur: Rode sierstiksels op het lederen stuurwiel, rode veiligheidsgordels, zetels in Alcantara met rode diamantstiksels en bijpassende armsteunen en deurpanelen sieren het interieur. De hoofdsteunen zijn getooid met geborduurde rode leeuwen.

Het gedetailleerde en praktische interieuren exterieurdesign maakte dit jaar indruk op de onafhankelijke jury van de Red Dot Design Awards. De 48 designexperts uit 23 landen beslisten dat de Lion S-modellen van de kleuren materiaalspecialisten van MAN opvielen tussen de talrijke producten die werden ingediend in de categorie ‘Bedrijfsvoertuigen’ en bekroonden de speciale voertuigen daarom met de felbegeerde Red Dot.

Over de Red Dot Design Award:

Om de diversiteit op het gebied van design op professionele wijze te kunnen evalueren, is de Red Dot Design Award onderverdeeld in drie disciplines: de Red Dot Award: Product Design, de Red Dot Award: Brands & Communication Design, en de Red Dot Award: Design Concept. Met ongeveer 20.000 inzendingen is de Red Dot Award een van de grootste designwedstrijden ter wereld. In 1955 kwam er voor het eerst een jury bijeen om de beste ontwerpen van het moment te beoordelen. In de jaren 1990 ontwikkelde professor Peter Zec, CEO van Red Dot, de naam en het merk van de prijs. Sindsdien is de felbegeerde ‘Red Dot’-onderscheiding uitgegroeid tot het internationaal gerespecteerde toppunt van design. De winnaars worden voorgesteld in jaarboeken, in musea en online.

Meer informatie vindt u op www.red-dot.de

30.04.2024 | Truck
MAN Truck & Bus zal als eerste Europese vrachtwagenconstructeur een kleine reeks voertuigen met waterstofverbrandingsmotor lanceren. De aanvankelijk geplande oplage van ongeveer 200 exemplaren zal reeds in 2025 worden geleverd aan klanten binnen Europa en aan enkele landen daarbuiten.
Meer
26.04.2024 | Van
De MAN TGE krijgt met het modeljaar 2025 een uitgebreide functionele en interieurupdate. De "vrachtwagen onder de bestelwagens" maakt dus de grootste technologische sprong in zijn geschiedenis.
Meer
16.04.2024 | Truck
MAN Truck & Bus breidt zijn eTruck-portfolio gevoelig uit. Het aantal configureerbare eTruck-varianten stijgt van drie vaste klantencombinaties naar meer dan een miljoen versies.
Meer