MAN België

HYDROSTATISCHE VOORWIELAANDRIJVING: MAN HYDRODRIVE

Hydrostatische voorwielaandrijving

In één oogopslag

 • Het moeilijkste terrein
  Verhoogde tractie en richtingsstabiliteit op onverharde wegen en in winterse omstandigheden.
 • Wanneer u tijdelijk meer tractie nodig heeft
  Breidt het toepassingsgebied van wegvoertuigen uit door de tractie tijdelijk te verhogen. Dit kan ook worden ingeschakeld tijdens het rijden of wanneer de achterwielen draaien.
 • Meer laadvermogen
  Aanzienlijk gewichtsvoordeel ten opzichte van vergelijkbare voertuigen met conventionele vierwielaandrijving.

Meer tractie voor moeilijk terrein op korte termijn

De inschakelbare hydrostatische voorwielaandrijving MAN HydroDrive is het ideale aandrijfconcept voor voertuigen die voornamelijk op de weg worden gebruikt en die tijdelijk meer tractie nodig hebben. De extra tractie verhoogt de rijveiligheid en breidt het toepassingsgebied van uw voertuig uit.

De hydrostatische asaandrijving weegt tot 750 kg minder dan een vergelijkbaar voertuig met conventionele vierwielaandrijving - en verhoogt zo uw laadvermogen.

Typische rijsituaties waarin MAN HydroDrive ingeschakeld kan worden, zijn bijvoorbeeld:

 • Onverharde wegen zoals veldwegen en bouwwerven
 • Gladde ondergrond, zoals slib, ijs en sneeuw
 • Trajecten met bergachtige topografie

1
Meer grip, minder slijtage

Betere tractie en rijstabiliteit, vooral op gladde oppervlakken: de nieuwe elektronische antislipregeling (ASR) kan voorkomen dat de aandrijfwielen doorslippen – en kan nu ook worden gecombineerd met vrachtwagens met MAN HydroDrive . Resultaat: meer tractie en minder bandenslijtage!

2
Meer tractie in een handomdraai

De hydrostatische voorasaandrijving kan ook tijdens het rijden onder belasting worden ingeschakeld in situaties waarin voor korte tijd meer tractie nodig is. Vanaf een rijsnelheid van ca. 28 km/h schakelt deze automatisch uit. Als de snelheid onder 23 km/h zakt, schakelt deze automatisch weer in. De hulpaandrijving zorgt voor een merkbaar betere rijstrookprecisie met een maximaal koppel van 14.500 Nm.

3
Snel extra power voor hellingen

De MAN HydroDrive in combinatie met de differentieelblokkering is uw back-up voor routes met een voornamelijk bergachtige topografie. De hydrostatische aandrijving zorgt voor aanzienlijk meer tractie, zelfs bij hellingen met een onverhard wegdek. In situaties met mogelijk te weinig tractie volstaat een draai aan de schakelaar en beschikt u over een optimale vooraandrijving – zowel in de vooruit- als in de achteruitversnelling.

4
Efficiënt remmen - met veiligheid

Bergafwaarts werkt de MAN HydroDrive met een ingeschakelde continurem ook op de vooras en stabiliseert op deze manier het voertuig. Meer veiligheid voor u. Minder slijtage van de remmen. En in combinatie met de MAN PriTarder, een slijtagevrije hulprem die rechtstreeks op de motor werkt, heeft de MAN HydroDrive altijd de hoogste remkracht ter beschikking.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Configureer uw ideale voertuig

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: