MAN België

MAN Front Detection

MAN Front Detection

In één oogopslag

  • Helpt het risico op ongevallen te voorkomen
    Waarschuwt de bestuurder vroegtijdig voor dreigende botsingen bij het wegrijden of langzaam rijden.
  • Meer veiligheid en ontlasting
    Helpt de veiligheid van zwakkere weggebruikers te vergroten en ontlast tegelijkertijd de bestuurder - vooral in de stad.

Bescherming voor kwetsbare weggebruikers

Of het nu in de bezorgzone is, bij het verlaten van het depot of in het drukke stadsverkeer: er kunnen zich mensen in het gebied direct voor het voertuig bevinden dat moeilijk of helemaal niet zichtbaar is. Daarom herkent Front Detection bij het wegrijden en bij lage snelheden tot 10 km/h bijzonder bedreigde verkeersdeelnemers, zoals voetgangers of fietsers, in de buurt van de truck en waarschuwt de chauffeur in twee fasen.

1
Twee sensorsystemen: Radar en camera

Het assistentiesysteem combineert de informatie van twee radarsensor in de bumper met die van een camera achter de voorruit. Het bewaakt permanent het verkeersgebied voor de vrachtwagen en registreert gegevens zoals snelheden, bewegingsrichtingen en objecttypes. Door de input van deze sensoren te combineren kan het systeem gevaarlijke situaties snel en met grotere zekerheid herkennen om in geval van nood de bestuurder te waarschuwen.

2
Optische waarschuwing

Als er zich een object in het bewakingsgebied bevindt wanneer de truck stilstaat, wordt een gekleurd gebied vóór het voertuig weergegeven op het display van het instrumentenpaneel.

3
Akoestisch signaal

Als er tijdens het rijden een aanrijding dreigt, knippert het op het display weergegeven gebied en klinkt er ook een akoestisch waarschuwingssignaal.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Configureer uw ideale voertuig

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: