MAN België

MAN Emergency Brake Assist (EBA Plus)

Animatie over de MAN Emergency Brake Assist (EBA Plus)

In één oogopslag

  • Tussenkomst bij gevaar
    Waarschuwt de bestuurder voor een mogelijke aanrijding en activeert de noodrem bij gevaar.
  • Kwetsbare verkeersdeelnemers zien
    Helpt ongevallen te voorkomen met kwetsbare weggebruikers die het rijgebied oversteken.
  • Activeert de alarmknipperlichten
    Waarschuwt bij een noodstop het verkeer achter de vrachtwagen door middel van het noodremsignaal.

Meer veiligheid voor zwakkeren

In geval van nood, automatische remingreep tot en met noodremming – dit kon tot nu toe het risico op een aanrijding met andere voertuigen aanzienlijk verminderen. Maar wat gebeurt er als er plotseling voetgangers of fietsers het rijgebied betreden? De doorontwikkelde noodremassistent EBA (Emergency Brake Assist) Plus waarschuwt en reageert nu ook op bijzonder kwetsbare, zwakkere weggebruikers.

1
Radarsensor en camera in combinatie

De EBA Plus-noodremassistent combineert de informatie van een radarsensor aan de voorzijde van het voertuig met een camera in de voorruit. Door deze sensorfusie kan het systeem gevaarlijke situaties nog sneller en met meer veiligheid detecteren en in een noodsituatie eerder een noodstop maken. De camera en radarsensor bewaken permanent het verkeersgebied voor het voertuig: Afstanden, posities en snelheden worden geregistreerd, zowel van voorrijdende voertuigen als van objecten die het rijgebied kruisen.

2
Optische en akoestische waarschuwing

Als er een aanrijding dreigt, wordt vanaf een rijsnelheid van 10 km/u de bestuurder eerst gewaarschuwd door een optisch en akoestisch signaal.

3
Starten van de noodrem

Als er geen reactie is, start de noodremassistent EBA Plus automatisch de noodstop. Zo kunnen kop-staartbotsingen en aanrijdingen met kwetsbare weggebruikers worden vermeden. Tijdens de noodstop wordt naast de remlichten ook het noodremsignaal (ESS) geactiveerd. Het waarschuwingsknippersysteem signaleert de noodsituatie aan het achterliggend verkeer met een verhoogde knipperfrequentie, waardoor het risico van een kop-staartbotsing wordt verminderd.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Configureer uw ideale voertuig

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: