MAN België

MAN afstandswaarschuwing

MAN afstandswaarschuwing

In één oogopslag

  • Waarschuwt voor bumperkleven
    Kan ongelukken voorkomen door de veiligheidsafstand beter te bewaren.
  • Ontlasten van de bestuurder
    Ondersteunt de bestuurder, zelfs bij slecht weer en slecht zicht en bij complexe wegomstandigheden.

Correcte afstand voor meer veiligheid

De afstandswaarschuwing helpt op betrouwbare wijze om de vereiste, royale veiligheidsafstand tot het voorliggende verkeer aan te houden, zelfs bij een hoge verkeersdichtheid. Na een akoestische of visuele waarschuwing kan de bestuurder de afstand vergroten om meer reactietijd te hebben in onvoorziene situaties.

1
Combinatie van radar en camera

De afstandswaarschuwing koppelt de informatie van twee radarsensor in de bumper met die van een camera achter de voorruit. Hij bewaakt permanent het verkeer voor de vrachtwagen en registreert gegevens zoals snelheden, bewegingsrichtingen en objecttypes. Dankzij deze sensorfusie kan het systeem de bestuurder in een vroeg stadium en met een hoge mate van zekerheid waarschuwen voor gevaarlijke situaties als een bepaalde veiligheidsafstand niet wordt bereikt.

2
Optische waarschuwing

Op het display van het instrumentenpaneel licht een gekleurde afstandsbalk op als de veiligheidsafstand kort wordt overschreden.

3
Optisch en akoestisch signaal

Als de afstand tot het voorliggende verkeer duidelijk en blijvend te klein is, verschijnen bovendien een waarschuwingssymbool en een waarschuwingsmelding op het display en klinkt er een signaal.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Configureer uw ideale voertuig

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: