MAN België

Snelheidswaarschuwing op camerabasis: MAN verkeersbordherkenning

Animatie over MAN verkeersbordherkenning

In één oogopslag

  • Vroegtijdige waarschuwing bij snelheidsovertredingen
    Detecteert snelheidsovertredingen en waarschuwt de bestuurder.
  • Een duidelijk voordeel qua veiligheid
    Helpt de veiligheid te vergroten en ongevallen te voorkomen.

Vroegtijdige herinnering aan geldende regels

Zodat de bestuurder het overzicht behoudt over de vele verkeersborden: De verkeersbordenherkenning registreert met behulp van de nieuwe videocamera op de voorruit de borden op het traject voor de vrachtwagen en toont betrouwbaar de actueel geldende regels op het display van het combi-instrument. Als bijvoorbeeld de toegestane maximumsnelheid wordt overschreden, herinnert het systeem de bestuurder met een visuele en akoestische waarschuwing aan de geldende regels. De tolerantie van het waarschuwingssignaal kan individueel worden ingesteld in het voertuigmenu - in het bereik van een oversteek van 0 tot 3 km/u.

In voertuigen met een navigatiesysteem kan het systeem zelfs rekening houden met land- en voertuigspecifieke voorschriften, bijv. inhaal- en inrijverboden of gewichtsbeperkingen. Het ontlast niet alleen de bestuurder, maar helpt ook om de veiligheid te vergroten en ongevallen te voorkomen.

1
Waarschuwing op het display

De maximaal toegestane snelheid en andere beperkingen worden aan de bestuurder getoond op het display van het instrumentenpaneel. Als de snelheidslimiet wordt overschreden en er zijn conflicten met beperkingen , knipperen de relevante indicatoren.

2
Akoestisch signaal

Dit gaat gepaard met een akoestisch signaal dat eenmaal over de luidsprekers op de chauffeurswerkplaats klinkt bij snelheidsovertredingen en overtredingen van beperkingen .

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Configureer uw ideale voertuig

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: