MAN België

Lange-afstandsverkeersassistent: MAN CruiseAssist

Animatie MAN CruiseAssist

In het kort

  • Minder vermoeiend rijden op de snelweg
    MAN CruiseAssist ondersteunt de vrachtwagenchauffeur en helpt kop-staartbotsingen in files en te kort afstand houden te vermijden.
  • Houdt op afstand en in de rijstrook
    De lange-afstandsverkeersassistent ondersteunt de bestuurder binnen de systeemgrenzen actief bij het aanhouden van de rijstrook en de afstand tot de voorligger.
  • Eenvoudige bediening
    Het display van het instrumentenpaneel toont de afstand en snelheid van de voorligger, evenals de rijstrooksituatie en de systeemstatus.

Veilig in de rijstrook en op afstand in het langeafstandsverkeer

In het kader van de systeemgrenzen ondersteunt MAN CruiseAssist chauffeurs bij het veilig op afstand en in de rij blijven, ook bij druk verkeer en files.

1
Betrouwbaar op afstand

Als een voorligger wordt gedetecteerd, past het systeem automatisch de snelheid van het voertuig aan de actuele verkeerssituatie aan en zorgt zo voor de nodige afstand tot de voorligger. Als er een file ontstaat, remt de vrachtwagen binnen de systeemgrenzen tot stilstand en rijdt hij na een korte stop ook automatisch weer weg. Om de verkeerssituatie en rijstrookmarkeringen continu te kunnen registreren, maakt de MAN CruiseAssist gebruik van een camera achter de voorruit en radarsensoren in de bumper.

2
Veiliger in de rijstrook

Om consequent in de rijstrook te blijven, helpt het assistentiesysteem binnen de systeemgrenzen het onbedoeld verlaten van de rijstrook te voorkomen door automatisch de nodige corrigerende stuurbewegingen uit te voeren. Daarbij oriënteert het zich op de gedetecteerde rijstrookmarkeringen. Belangrijk daarbij: de geactiveerde MAN CruiseAssist verlicht de rijstrookbegeleiding, maar de bestuurder moet nog steeds zijn handen aan het stuur houden om te allen tijde de controle over het voertuig te behouden. Bovendien ondersteunt het hulpsysteem de bestuurder ook bij een bewust wisselen van rijstrook. Als de zijradars een voertuig op de aangrenzende rijstrook detecteren, helpt het systeem het risico op een aanrijding te voorkomen door middel van corrigerende stuuringrepen.

3
Altijd uitgebreid geïnformeerd

Het display van de instrumentengroep informeert de bestuurder continu over de status van het hulpsysteem: De overzichtelijke weergave toont de afstand tot de voorligger en de snelheid. Bovendien geeft ze informatie over onder meer corrigerende stuurrichting, rijstrookbehoud en de actuele systeemstatus.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Configureer uw ideale voertuig

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: