MAN België

AANDACHTSWAARSCHUWING: MAN ATTENTIONGUARD

AttentionGuard: MAN AttentionGuard

In één oogopslag

  • Vroegtijdige waarschuwing voor verslappende aandacht
    Detecteert merkbare veranderingen in het stuurgedrag en waarschuwt de bestuurder.
  • Een duidelijk voordeel qua veiligheid
    Helpt de veiligheid te vergroten en ongevallen te voorkomen.

Vroegtijdige waarschuwing bij opvallend rijgedrag

De verder ontwikkelde aandachtswaarschuwing MAN AttentionGuard herkent niet alleen opvallende veranderingen in stuurgedrag, maar ook de eerste tekenen van verminderde aandacht bij de bestuurder en wijst hem daarop. Vanaf een snelheid van 60 km/u evalueert het systeem voortdurend parameters zoals binnen dezelfde rijstrook rijden alsook dag- en rijtijd en trekt zo conclusies over de aandacht van de bestuurder.

Als de MAN AttentionGuard opvallende veranderingen in het stuurgedrag waarneemt, waarschuwt hij de bestuurder en helpt hij om ongevallen te voorkomen . De waarschuwing kan nu ook gegeven worden zonder de rijstrookmarkeringen te overschrijden.

1
Waarschuwing op het display

Als de MAN AttentionGuard de eerste tekenen van gebrek aan concentratie of oververmoeidheid registreert, krijgt de chauffeur de melding "Aandachtig rijden!" op het display te zien.

2
Akoestisch signaal

Dit gaat gepaard met een akoestisch signaal dat eenmalig via de luidsprekers aan de kant van de bestuurder klinkt. De waarschuwingen verdwijnen dan automatisch zonder dat er een bevestiging nodig is.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Configureer uw ideale voertuig

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: