MAN België

MAN LANE DEPARTURE WARNING (LDW) & MAN LANE RETURN ASSIST (LRA)

Lane Keeping Assist en Lane Return Assist

In het kort

  • Veilig op de rijstrook blijven
    Waarschuwt als het voertuig per ongeluk de rijstrook verlaat en grijpt actief in.
  • Dubbele assistentie:
    Akoestische waarschuwing voor de bestuurder en hierna de vrachtwagen actief terugbrengen op de rijstrook.
  • Toename van de actieve veiligheid
    Speciaal voor eentonige trajecten en 's nachts rijden.

Bestuurdersondersteuning voor veilig volgen van de rijstrook

Helpt u om op uw rijstrook te blijven: De MAN Lane Departure Warning (LDW) waarschuwt de bestuurder als hij per ongeluk zijn rijstrook verlaat. En de MAN Lane Return Assist (LRA) stuurt uw voertuig actief terug in de rijstrook - voordat er een gevaarlijke situatie ontstaat.

1
MAN Lane Departure Warning

De Lane Departure Warning helpt de bestuurder om op de juiste rijstrook te blijven. Als uw MAN-truck de wegmarkering raakt of de rijbaan verlaat zonder dat de richtingaanwijzer gebruikt werd, klinkt er een akoestisch signaal. Op deze manier verhoogt het systeem de actieve veiligheid op monotone trajecten van snelwegen en autosnelwegen en tijdens het rijden 's nachts. Op deze manier voorkomt het systeem ongelukken.

Hiervoor registreert een videocamera achter de voorruit continu de markeringen op de linker- en rechterrijstrook. De Lane Departure Warning treedt in werking vanaf een snelheid van 60 km/u. Het systeem detecteert en houdt er rekening mee dat u doelbewust aan de buitenrand van de weg rijdt.

2
MAN Lane Return Assist

De Lane Return Assist ondersteunt de bestuurder extra bij het op de rijstrook blijven door actief terug te sturen naar de rijstrook: Als het voertuig de voorgeschreven rijstrook dreigt te verlaten - zonder de richtingaanwijzer te activeren - corrigeert het systeem het stuurkoppel en stuurt het de truck automatisch terug in de rijbaan. Deze corrigerende ingreep kan op elk moment door de bestuurder via het stuurwiel worden opgeheven.

De Lane Return Assist vereist dat het voertuig is uitgerust met het hydraulische stuursysteem MAN ComfortSteering, waarbij deze technologie alleen beschikbaar is voor de MAN TGX en MAN TGS.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Configureer uw ideale voertuig

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: