MAN België

MAN bouwvoertuigen en betonwagens: Het zijn doorzetters - op elk terrein

MAN bouwvoertuig voor gebruik op de bouwwerf

In één oogopslag

 • Hoge tractie en robuust
  Innovatieve aandrijving op alle wielen, inschakelbare voorwielaandrijving en krachtige remsystemen zorgen op elke bouwwerf voor veiligheid en stabiliteit.
 • Kampioen laadvermogen
  Dankzij gewichtsreducties van motor en overige componenten beschikken de MAN bouwvoertuigen over een uitstekende laadvermogenbalans.
 • Cabine geschikt voor gebruik op een bouwwerf
  Robuust en veilig: De MAN cabines voor gebruik op een bouwwerf zijn gemaakt voor de zware werkdagen.
MAN grote kraan

Grote kraan MAN TGS 35.510 8x4H-6

Het MAN-chassis overtuigt over de hele lijn met frameversterkingen voor kraanopbouwen en een frontplaat voor kraanondersteuning af fabriek, evenals krachtige krachtafnemers.

MAN driezijdige kiepwagen 6x6

Driezijdige kiepwagen MAN TGS 26.470 6x6

De robuuste MAN TGS 6x6 driezijdige kiepwagen is af fabriek uitgerust met uitgebreide functies voor offroad-gebruik: MAN-aandrijving op alle wielen, drie-delige stalen bumpers en veel meer.

MAN driezijdige kiepwagen

Driezijdige kiepwagen MAN TGS 35.400 8x4

De MAN driezijdige kiepwagen is af fabriek voorzien van een opstap voor het perfecte overzicht, robuuste stalen bumpers en uitgekiende remsystemen voor een maximale remkracht bij een minimaal eigen gewicht en is een betrouwbare partner in het veld.

MAN kiepoplegger

Kiepoplegger MAN TGX 18.510 4x4H

De MAN kiepoplegger wordt af fabriek geleverd met kiepwagenhydraulica en MAN HydroDrive voor optimale tractie, zowel op de weg als op terrein.

Aandrijving met hoge tractie en soevereine remkracht

Met vol vermogen vooruit en stevig afremmen – ook op veeleisende bouwwerven.

De inschakelbare voorwielaandrijving MAN HydroDrive helpt de MAN bouwvoertuigen op moeilijk terrein.

Met de inschakelbare voorwielaandrijving MAN HydroDrive kan een hoger laadvermogen worden behaald van maximaal 750 kg ten opzichte van mechanische aandrijving op alle wielen.

Vierwieltechniek door experts

Bouwvoertuigen moeten met name op onverharde wegen betrouwbaar vooruitkomen. MAN heeft afhankelijk van het gebruiksdoel voor de aandrijftechniek drie innovatieve oplossingen paraat:

Voor incidentele ritten op zwaar terrein waarbij maximale tractie met grote asarticulatie gevraagd wordt, is de inschakelbare mechanische aandrijving op alle wielen de optimale vierwieltechniek. Met de permanent mechanische aandrijving op alle wielen wordt aan de behoefte van tractie met geringe asarticulatie uitstekend voldaan. Aandrijving op alle wielen is mogelijk als 4x4, 6x6, 8x6 en 8x8. De krachtverdeling wordt overgenomen door de MAN tussenbak met twee standen.

De inschakelbare hydrostatische voorwielaandrijving MAN HydroDrive verhoogt bij toegenomen tractiebehoefte de aandrijving kortstondig. Vergeleken met mechanische aandrijving op alle wielen ontstaat bij MAN HydroDrive een hoger laadvermogen van 400 tot max. 750 kg – daarmee is de hydrostatische voorwielaandrijving ideaal voor straatvoertuigen met incidenteel offroad-gebruik.

Naar MAN HydroDrive

Rijden in het terrein: geen probleem met de perfect afgestemde rijprogramma's voor MAN bouwvoertuigen.

Maximale stabiliteit in het terrein

Met het voor gebruik op bouwwerven afgestemde rijprogramma OFFROAD zorgt de geautomatiseerde schakeltransmissie MAN TipMatic bij hellingen of onverharde bouwwerven voor hogere transmissietoerentallen en minimale trekkrachtonderbrekingen – voor meer power als het nodig is. Rijdt de vrachtwagen zich op onverhard terrein toch onverhoopt vast dan vereenvoudigt de losschommelfunctie het wegrijden.

MAN TipMatic in detail

MAN bouwvoertuigen zorgen voor soeverein remgedrag - ook op onverhard terrein.

Soeverein remgedrag

Verschillende componenten zorgen voor solide en krachtig afremmen in het bouwverkeer. De continurem MAN PriTarder helpt de motorrem en waarborgt een enorme remkracht bij lage en gemiddelde snelheden. De TurboEVBec-motorrem met MAN PriTarder ontwikkelt al bij een gemiddeld toerental een hoge remkracht en maakt zo veilige afdalingen met weinig slijtage mogelijk.

Uitgerust met een op alle wielen werkende hellingrem op perslucht kan de bestuurder probleemloos wegrijden op moeilijke hellingen, zonder achteruitrijden of wegglijden.

Op onverhard terrein of een gladde rijbaan verbetert het ABS met inschakelbare terreinlogica de remwerking. Het ESP dat permanent voertuigstabiliteit bewaakt, is ook in bouwvoertuigen met aandrijving op alle wielen geïntegreerd.

Uitmuntend op het gebied van draagvermogen en efficiëntie

Bij transport van bouwmaterialen telt elke kilo, want hoe meer er geladen mag worden, des te hoger de winst.

Bouwmaterialentransport

MAN-bouwvoertuigen scoren met gewichtsgeoptimaliseerde componenten met een uitstekende laadvermogenbalans. Daarvoor zorgt een gering leeggewicht, dat met lichtere motoren en een consequente lichtgewichtconstructie aan de cabine wordt bereikt, zonder compromissen op het gebied van veiligheid.

Terwijl de nieuwe D26-motor indruk maakt met meer vermogen en koppel en tegelijkertijd het brandstofverbruik met tot wel 3,3 procent verlaagt, brengt de D15-motor minder gewicht op de weegschaal. Door de motorrem TurboEVBec te integreren en gelijktijdig af te zien van een secundaire retarder is het draagvermogen toegenomen. Dat betekent een nog hoger laadvermogen en een hogere efficiëntie, er kan nog een schepje bij.

Ergonomisch werken

Maak het zware werk op de bouwwerf gemakkelijker: de MAN-cabines met stalen bumpers en beschermroosters voor de koplampen maken de voorkant robuust en minder gevoelig voor beschadigingen.

Betonvrachtwagen: Slipvrije instap met roostervormige traptreden

Slipvrije instap

De trapachtige treden naast de wielopening zijn bij het uitstappen voor de bestuurder goed zichtbaar en waarborgen met het slipvrije oppervlak dat in- en uitstappen onder alle weersomstandigheden veilig plaatsvindt. Om vervuiling in de cabine te verminderen, zijn de roosterachtige traptreden voorzien van een afveegrand. De onderste en meest kwetsbare traptrede is bovendien voorzien van een pendelfunctie. Als hierop een kracht wordt uitgeoefend doordat de grond wordt geraakt, gaat de trede in zijn oorspronkelijke vorm terug.

Betonvrachtwagen: MAN EasyControl bedieningspaneel aan de binnenkant van het bestuurdersportier

MAN EasyControl bedieningspaneel

Voertuigfuncties zoals het inschakelen van de werklampen of de alarmknipperlichtinstallatie of het activeren van de motor voor het kiepen, kunnen comfortabel van buitenaf worden bediend. Bediening is mogelijk met het bedieningspaneel aan de binnenkant van het bestuurdersportier, dat behalve als configuratie af fabriek ook individueel kan worden ingesteld.

De diverse stuurwielinstellingen

Individuele stuurwielinstelling

Het stuurwiel biedt een groter instelbereik voor een individuele en op het figuur afgestemde stuurpositie. Bij het parkeren kan het stuurwiel bovendien horizontaal naar voren worden geklapt, zodat uit- en instappen gemakkelijker wordt.

Betonvrachtwagen: MAN SmartSelect

Veilige bediening ook bij onverhard terrein: MAN SmartSelect

De infotainmentbesturing MAN SmartSelect, die is uitgevoerd als draai-/drukregelaar met geïntegreerd touchpad, kan dankzij de handsteun ook bij een onrustige rit over onverhard terrein veilig en betrouwbaar worden bediend.

Betonvrachtwagen: Groter blikveld in de MAN cabine

Alles in het oog

Dankzij de geoptimaliseerde verder naar achteren geplaatste zijspiegel neemt niet alleen de aerodynamica toe, maar wordt ook het directe blikveld voor de bestuurder vergroot. De verlaagde cockpit met instrumentenpaneel helpt ook hierbij.

Het juiste voertuig voor uw bouwwerf: de MAN TGE

Het juiste voertuig voor uw bouwwerf: de MAN TGE

Materiaal transporteren, het team vervoeren of de aanhanger manoeuvreren: de MAN TGE kan het allemaal. Hier vindt u alle informatie over de MAN TGE voertuigen die speciaal zijn ontworpen voor de bouwsector.
Naar de MAN TGE bouwvoertuigen

MAN vrachtwagen en uitrusting voor gebruik op de bouwwerf

De MAN TGX
De MAN TGX
 • Ergonomische bestuurderswerkplek
 • Efficiënte aandrijflijn
 • Slimme hulpsystemen
Naar de MAN TGX
Der MAN TGS
De MAN TGS
 • Intuïtieve cockpit
 • Slipvrije instap
 • Bewezen betrouwbaarheid
Naar de MAN TGS
De MAN TGM
De MAN TGM
 • Ideale zichtbaarheid
 • Ergonomische instap
 • Uitstekend laadvermogen
Naar de MAN TGM
De MAN TGL
De MAN TGL
 • Elektrische parkeerrem op het dashboard
 • Compacte cabines
 • MAN mobiliteitsgarantie
Naar de MAN TGL
De MAN TGE
De MAN TGE
 • Grote keuze aan varianten
 • Individuele carrosserie-oplossingen
 • Op maat gemaakte oplossingen voor uw transporttaken
Meer informatie
Onze MAN GM-cabine is universeel inzetbaar in het langeafstandsverkeer. Ze biedt een bestuurdersgecentreerde, ergonomische cockpit en een royaal woon- en slaapcomfort.
Cabine GM - De vrijgevige
 • Voor een breed scala aan toepassingen bij langeafstandsverkeer
 • Extra grote opslagruimte
 • Meer dan 1,85 m stahoogte
 • Effectieve geluidsisolatie
 • Comfortabele bedden
Naar de MAN GM-cabine
Onze MAN GN-cabine overtuigt door het lage eigengewicht, de uitstekende constructie en het ruime boordcomfort.
GN-cabine - De ruime
 • Voor sporadische overnachtingen op de route
 • Zeer goed gebouwd
 • Veel bewegingsvrijheid
 • Effectieve geluidsisolatie
 • Comfortabel bed
Naar de MAN GN-cabine
De gewichtsbesparende, compacte constructie van onze MAN TN-cabine zorgt voor laadvermogenvoordelen. Het comfortabele bed met lattenbodem biedt een hoog slaapcomfort.
Cabine TN - De Flexibele
 • Voor speciale trucks met een optimaal laadvermogen, zoals silowagens, bouwmateriaal- of koeltransporters
 • Compacte constructie met een normale hoogte
 • Comfortabel interieur en comfortabel bed met lattenbodem
Naar de MAN TN-cabine
Onze comfortabele MAN TM-cabine is dankzij de gewichtsbesparende, compacte constructie en comfortabele overnachtingsmogelijkheden ideaal voor speciale toepassingen in het nationale langeafstandsverkeer.
TM-cabine - De comfortabele
 • Voor vervoerstaken in het nationale langeafstandsverkeer met veel laadvermogen
 • Compact, gewichtsbesparend ontwerp
 • Extra grote opslagruimte
 • Hoogwaardige bedden met lattenbodem
Naar de MAN TM-cabine
Onze praktische MAN NN-cabine is ideaal voor lokaal en distributievervoer, in de bouwsector of voor gemeentelijk gebruik.
NN-cabine - De praktische
 • Voor lokaal en distributieverkeer, bouwverkeer en gemeentelijk gebruik
 • Compacte afmetingen en hoog comfort bij het in- en uitstappen
 • Opbergruimte achter de stoelen
Naar de MAN NN-cabine
Lage instap, gemakkelijke toegang en deuren die breed open kunnen: de MAN CC-cabine is zeer geschikt voor bouwterreinen en distributietransport.
CC-cabine - De compacte
 • Compact voor lokaal en distributievervoer of voor de bouwwerf
 • Zeer lage instap
 • Deuren die breed open kunnen
 • Gemakkelijke instap
 • Het interieur kan tegen vuil
Naar de MAN CC-cabine
De MAN dubbele cabine DN biedt plaats aan maximaal zeven personen en is bijzonder geschikt voor ambachtelijke bedrijven, gemeentelijke taken en hulpverleningsvoertuigen.
DN-cabine - De dubbele cabine
 • Voor ambachtelijke bedrijven, gemeentelijke taken en hulpverleningsvoertuigen
 • Dubbele cabine met vier deuren
 • Plaats voor maximaal 7 passagiers
 • Extra grote opslagruimte
 • Het interieur kan tegen vuil
Naar de MAN DN-cabine
Hydrostatische voorwielaandrijving: MAN HydroDrive
Hydrostatische voorwielaandrijving: MAN HydroDrive
 • Verhoogde tractie en richtingsstabiliteit op moeilijk terrein
 • Voor voertuigen met kortstondige tractie-eisen
 • Laadvermogenvoordeel van 400 tot 750 kg ten opzichte van conventionele vierwielaandrijving
Naar MAN HydroDrive
Geautomatiseerde versnellingsbak: MAN TipMatic®
Geautomatiseerde versnellingsbak: MAN TipMatic
 • Individuele opstart- en schakelstrategieën voor verschillende toepassingen
 • Minder brandstofverbruik bij comfortabel rijden
 • MAN TipMatic-versnellingsbakbediening op de rechter stuurkolom
Naar MAN TipMatic
Actief stuursysteem MAN ComfortSteering
Elektronisch geregeld stuursysteem: MAN ComfortSteering
 • Past de stuurkracht aan de betreffende rijsituatie aan
 • Ondersteunt het manoeuvreren door extra stuurkoppel te leveren
 • Vermindert de stuurkracht voor een richtingsstabiele rit
Naar MAN ComfortSteering
GPS-gestuurde cruisecontrol: MAN EfficientCruise met PredictiveDrive
GPS-gestuurde cruisecontrol: MAN EfficientCruise met PredictiveDrive

 • Detecteert de topografie van de route op voorhand
 • Berekent de optimale snelheid en schakelstrategie voor zuinig rijden - vooral voor hellingen
 • Minimaliseert tractieonderbrekingen en helpt brandstof te besparen

Naar MAN EfficientCruise
MAN Emergency Brake Assist (EBA)
MAN Emergency Brake Assist (EBA)
 • Waarschuwt de bestuurder in noodremsituaties
 • Stopt het voertuig automatisch in gevaarlijke situaties
 • Waarschuwt het achteropkomende verkeer door middel van het noodremknipperen (ESS)
Naar MAN Emergency Brake Assist
Vermoeidheidswaarschuwing MAN AttentionGuard
Vermoeidheidswaarschuwing: MAN AttentionGuard

 • Detecteert merkbare veranderingen in het stuurgedrag
 • Waarschuwt de bestuurder bij tekenen van verslappende aandacht
 • Helpt de actieve veiligheid te verhogen

Naar de MAN AttentionGuard
De MAN Dodehoekhulp bewaakt het gebied aan de passagierszijde dat moeilijk te zien is.
MAN Dodehoekhulp
 • Bewaakt moeilijk zichtbare gebieden aan de bijrijderszijde
 • Waarschuwt tijdig voor gevaarlijke situaties als u afslaat
 • 3-stapswaarschuwing door LED-strips in de A-stijl
Naar MAN Dodehoekhulp
MAN zijcamerasysteem
MAN zijcamerasysteem
 • Detecteert de dode hoek naast het voertuig
 • Zendt het videobeeld in real-time door naar het display in de bestuurderscabine
 • Extra ultrasoonsensoren waarschuwen de bestuurder optisch en akoestisch
Naar het MAN zijcamerasysteem
Het digitale spiegelvervangingssysteem garandeert het ideale overzicht: door een groter direct zichtveld en door aanpassing van de digitale spiegelweergaven aan de actuele rijsituatie.
Digitaal spiegelvervangingssysteem: MAN OptiView
 • Digitale buitencamera’s vervangen de spiegelarmen
 • Vergroot blikveld met geminimaliseerde dode hoeken
 • Aan de rijsituatie aangepaste displayweergaven
Naar het digitale spiegelvervangingssysteem MAN OptiView

Het uitgebreide totaalpakket voor het succes van uw bedrijf

MAN eTGX rijdt over een brug

MAN eReadyCheck: actieradiuscalculator voor een optimale routeplanning van uw elektrische vrachtwagen

Wilt u een volledig elektrische vrachtwagen aanschaffen en zeker weten dat de actieradius van het voertuig voldoende is voor uw toepassing? Onze MAN eReadyCheck ondersteunt u daarbij en laat u aan de hand van selecteerbare parameters zien welke MAN e-voertuigen precies passen bij uw gebruiksgedrag.
Naar de MAN eReadyCheck

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: