MAN België

eMPOWERING YOU. ALL THE WAY. Zo navigeert MAN u naar de succesvolle elektrificatie van uw wagenpark

WELKOM IN HET TIJDPERK VAN DE eTRUCKS

Zowel de bedrijfswagenindustrie als de transportsector bevinden zich in de grootste transformatiefase in hun geschiedenis. En MAN is actief betrokken bij het vormgeven van deze fase: met een duidelijke strategie voor de transitie van aandrijftechniek naar batterij-elektrische voertuigen. En met de sterke, officiële verankering van het thema duurzaamheid in de bedrijfsstrategie, kent dit pad maar één richting: de toekomst.

DENK AAN HET TOTAALPLAATJE, HANDEL ECONOMISCH

Waarom is MAN de drijvende kracht achter de transformatie van de bedrijfswagenindustrie en de transportsector? Omdat klimaatverandering een feit is - en het is ethisch en ondernemend noodzakelijk om er niet alleen op te reageren, maar ook ernaar te handelen. De MAN-strategie voor deze aanstaande politieke veranderingen: Globaal en duurzaam denken, economisch en klantgericht handelen. Onze klanten profiteren van uitgebreide bedrijfswagenoplossingen: Meest geavanceerde batterij-elektrische bedrijfsvoertuigen, ondersteund door een digitaal ecosysteem voor de best mogelijke TCO. Dit alles samen brengt het grootste voordeel voor iedereen.

eMOBILITEIT ZIT IN ONZE GENEN

Na zo'n 80 jaar ervaring in de bouw van bussen, vrachtwagens en bestelwagens, maakte MAN vier jaar geleden een uiterst succesvolle start in de toekomst van e-mobiliteit met de elektrische vrachtwagen eTGM. Maar de stap daarheen gaat veel verder dan het volgende voertuig. Omdat de transformatie van de bedrijfswagenindustrie een aanzienlijke impact zal hebben op de aankoop en het gebruik van een vrachtwagen, biedt MAN u praktische oplossingen voor uw behoeften voor alles wat met het eigenlijke e-voertuig te maken heeft met MAN Transport Solutions Consulting - inclusief duurzame transportoplossingen en diensten. Het aanbod van MAN varieert van een interactieve, persoonlijke controle van het elektrificatiepotentieel en een uitgebreid aanbod van adviesdiensten voor het gehele wagenpark tot op gegevens gebaseerde routeanalyse en TCO-optimalisatie.

Meer informatie

MAN eMobility bereikcalculator

Wilt u een volledig elektrische vrachtwagen aanschaffen en zeker weten dat het bereik van het voertuig voldoende is voor uw toepassing? Onze MAN eReadyCheck ondersteunt u bij uw beslissing en laat u aan de hand van selecteerbare parameters zien welke MAN e-voertuigen precies passen bij uw gebruiksgedrag.
Naar de bereikcalculator

eMOBILITEIT OP HET VOLGENDE NIVEAU: DE OP MAAT GEMAAKTE MAN eTRUCK

De nieuwe MAN eTruck maakt indruk met een hele reeks innovaties, waaronder emissievrije aandrijflijn, bereik, recuperatie, rijgedrag en eenvoudige bediening, evenals warmtebeheer. Over bereik gesproken: de nieuwe MAN eTruck scoort met toepassingsspecifieke optimalisatiemogelijkheden voor de batterijpacks op het gebied van hoger laadvermogen of groter bereik. Reeds in 2025 is een dagelijks bereik tot 800 kilometer mogelijk.

Zoals u van MAN gewend bent, biedt de MAN eTruck door nauwe samenwerking met onze branchepartners ook op maat gemaakte oplossingen voor uw toepassingen.

Technische gegevens

  4 x 2
Solo-chassis
6 x 2
Solo-chassis
6 x 2
Chassis met aanhangwagen
4 x 2
Zadel met oplegger
Gewichten Maximaal toegestaan gewicht 20 t
(wettelijk/technisch)
Maximaal toegestaan gewicht 28 t
(wettelijk/technisch)
zZGG 42 t zZGG 42 t
Motorvermogen ca. 200 kW tot 230 kW ca. 200 kW tot 230 kW ca. 300 kW tot 350 kW ca. 300 kW tot 350 kW
Gebruikscapaciteit batterij ca. 200 kWh tot 500 kWh 200 kWh tot 500 kWh 200 kWh tot 500 kWh 300 kWh tot 500 kWh

5 GOEDE REDENEN VOOR EEN MAN eTRUCK

Als hart van de nieuwe elektrische technologie zorgt de centrale elektrische aandrijfeenheid voor de aandrijving van de nieuwe MAN eTruck. Krachtig, betrouwbaar en emissievrij, vol koppel - en dat vanuit stilstand. Kan met ongekende gevoeligheid worden gebruikt - op de snelweg, in de stad of tijdens moeilijk manoeuvreren.

Met de toekomstige MAN eTruck-generatie wordt een dagelijks bereik van 600 tot 800 kilometer mogelijk met intelligent gebruik van pauzes voor tussentijds opladen en in de tweede helft van dit decennium zelfs tot 1.000 kilometer dagelijks bereik.

Groot bereik of hoog laadvermogen?

Voor de toepassingsspecifieke optimalisatie van de nieuwe MAN eTruck-serie kunnen verschillende batterijconfiguratie-opties worden gekozen.

Als de kinetische energie tijdens het vertragen als elektrische energie wordt teruggevoerd naar de batterijen, wordt dit recuperatie genoemd. Een langere afdaling van 10 minuten kan u een aanzienlijk, extra bereik geven.

Voordeel: de energiekosten worden verlaagd en tegelijkertijd wordt het bereik vergroot. En ook het bedrijfsremsysteem wordt ontlast – vergelijkbaar met een continu remsysteem in een dieselaandrijflijn.

Het rijgedrag van de nieuwe MAN eTruck omvat veel karakteristieke MAN-kenmerken en combineert deze met andere designgerelateerde voordelen van de nieuwe elektrische aandrijflijn:

 • Extreem gevoelig manoeuvreren
 • Snelheidssprongen van de elektromotor en sneller schakelen
 • Maximaal akoestisch comfort

Eenvoudige bediening: om de processen rond de nieuwe, elektrische aandrijflijn transparant te maken, wordt de batterij-elektrospecifieke informatie weergegeven op het volledig digitale instrumentengroep van het voertuig. De vermogensmeter visualiseert de actuele energiestroom als hulpmiddel voor zuinig rijden:

 • Positief aandrijfvermogen (voertuigversnelling)
 • Negatief aandrijfvermogen (recuperatie)
 • Intensiteit/effectiviteit van versnelling/vertraging en visualisatie van de limieten

Een hoge mate van efficiëntie in temperatuurbeheer wordt mogelijk gemaakt door intelligente en flexibele onderlinge koppeling van de koelcomponenten. De vermindering van het elektrische energieverbruik heeft daarbij een positief effect op het voertuigbereik. Bovendien zorgt het betrouwbare temperatuurbeheer voor een lange levensduur van de voertuigcomponenten.

MADE BY MAN:BATTERIJONTWIKKELING, OPLADEN, SMART SERVICES

Net zoals de ontwikkeling van motoren heeft MAN de ontwikkeling van batterijen tot een kerntaak gemaakt. In ons competentiecentrum in Neurenberg wordt batterijtechnologie voor bedrijfswagenspecifiek gebruik ontwikkeld en geproduceerd, die vanaf 2024 in de nieuwe MAN eTruck zal worden toegepast.

Vanwege het thema duurzaamheid, dat stevig verankerd is in de bedrijfsdoelstellingen, geldt voor batterijproductie het volgende:

 • naleving van de OESO-richtlijnen voor grondstofwinning.
 • productie van de batterijen met elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen.
 • laden van de voertuigen met elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen.
 • tweede gebruik van de batterij bij stationair gebruik.
 • batterijrecyclage met een hoog terugwinningspercentage van grondstoffen.

Op het gebied van recyclage streven we een ambitieus doel na: 97% van alle grondstoffen is recycleerbaar.

Hoe beter de laadinfrastructuur, hoe eenvoudiger en sneller het laadmechanisme. Van de bouw van de laadpalen op de bedrijfslocatie tot preventieve onderhoudscontracten via professionele partnerships: MAN Transport Solutions Consulting biedt u uitgebreide service en ondersteuning.

U geniet ook van maximale flexibiliteit met stationaire en semi-mobiele laadoplossingen, kunt een stabiele werking mogelijk maken dankzij op connectiviteit gebaseerde diensten voor diagnose en onderhoud op afstand, en profiteert van adviesdiensten om de laadstrategie en infrastructuur te optimaliseren.

High-Speed-Charging in heel Europa - Sterk partnerschap:
Een joint venture tussen Daimler Truck, Volvo Group en TRATON Group creëert sinds 2022 in heel Europa hoogwaardige oplaadpunten voor BEV-vrachtwagens voor verkeer over lange afstanden. De laadpalen zijn strategisch opgesteld en geëxploiteerd op en nabij snelwegen, logistieke centra en lospunten.

MAN eManager
De digitale dienst MAN eManager maakt een uitgebreid laadbeheer mogelijk, evenals voertuig- en accubewaking voor de volledige MAN eTruck-vloot.

In verdere uitbreidingsfasen van de MAN eManager zijn ook de besturing van het opladen van de batterij en de voertuigairconditioning evenals gedetailleerde analyses van batterijrelevante kengetallen in de tool beschikbaar.

Smart Route Planning
De Smart Route Planning Tool vereenvoudigt de toer- en routeplanning voor de nieuwe MAN eTruck en plant de laadtijden dienovereenkomstig in. Zo komt u altijd op uw bestemming aan.

Werkplaatsnetwerk
Het werkplaatsnetwerk van MAN heeft al ervaring met e-voertuigen (eTGM, eTGE, Lion's City E) en breidt zijn expertise voortdurend uit. De werkplaatsen worden achtereenvolgens uitgerust met de nodige hoogspanningsgereedschappen en de medewerkers worden opgeleid in specifieke hoogspanningstrainingen.

Elektrospecifieke onderhoudsdienst en batterijservice
De onderhoudsintervallen van de nieuwe MAN eTruck zijn sterk afhankelijk van het gebruiksprofiel van uw voertuig. Ze worden daarom voor elk voertuig berekend en afzonderlijk gespecificeerd. Continue analyses van de batterijgegevens (batterijanalyse) helpen hierbij.

MAN-serviceproducten
Om u maximale planningszekerheid te bieden, zijn ook de klassieke MAN-serviceproducten in aangepaste vorm voor de nieuwe MAN eTruck beschikbaar.

 • MAN servicecontracten
 • MAN garantieverlengingen
 • MAN mobiliteitsgarantie

MAN ProfiDrive
„WE TRAIN THE FUTURE“ – de gekwalificeerde opleiding en bijscholing van chauffeurs, ondernemers en wagenparkbeheerders, aangepast aan e-mobiliteit, zal uiteraard ook plaatsvinden met de nieuwe MAN eTruck.

Klimaatbewust aandrijvingsconcept gecombineerd met transportcompetentie: de MAN eTGM

De MAN eTGM | Elektrische vrachtwegen

Efficiënt, grote actieradius en 100% elektrisch: de MAN eTGM heeft al vroeg bewezen dat elektrische mobiliteit in het goederen- en leveringsverkeer in steden zinvol ingezet kan worden. Hij voldoet dankzij het vergelijkbare laadvermogen als een vrachtwagen met vebrandingsmotor, zijn betrouwbare actieradius tot 180 kilometer en de flexibele laadfunctie namelijk aan alle vereisten in de praktijk - en dat 100% emissievrij en geluidsarm. Met zijn zuinigheid en kostenefficiëntie wist de MAN eTGM bij te dragen aan een duurzame verbetering van het bedrijfssucces van onze klanten - deze prestatie werd ook benadrukt door de toekenning van de “Europäische Transportpreis für Nachhaltigkeit 2020”. De MAN eTGM heeft ons waardevolle knowhow op het gebied van elektromobiliteit opgeleverd. Hiervan zal ook de ontwikkeling van toekomstige elektrische vrachtwagens van MAN profiteren.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: