MAN België

Camera ­ gebaseerde snelheids ­ waarschuwing: MAN verkeers ­ bord ­ herkenning

MAN verkeersbordherkenning

In het kort

  • Vroegtijdige waarschuwing bij snelheidsovertredingen
    Detecteert snelheidsovertredingen en waarschuwt de bestuurder.
  • Extra veiligheid
    Helpt bij het vermijden van ongevallen en kan onnodige kosten voorkomen.

Vroegtijdige herinnering aan veiligheid

Om de bestuurder het overzicht te laten behouden in het woud aan borden: de verkeersbordherkenning registreert met behulp van een camera op de voorruit de borden op het traject voor de bus en toont betrouwbaar de actueel geldende voorschriften op het digitale 12"-bestuurdersdisplay. Als bijvoorbeeld de toegestane maximumsnelheid wordt overschreden, herinnert het systeem de bestuurder door middel van een optische en ook akoestische waarschuwing aan de huidige regels. De tolerantie van het waarschuwingssignaal kan individueel worden ingesteld in het voertuigmenu – in het bereik van een overtreding van 0 tot 3 km/h.

Bij touringcars met navigatiesysteem kan het systeem zelfs voorschriften zoals inrijverboden, hoogte- en gewichtsbeperkingen weergeven, of specifieke gevaren die bijvoorbeeld door files ontstaan. Daarmee ontlast het systeem niet alleen de bestuurder, maar kan het ook helpen bij het voorkomen van ongevallen.

1
Waarschuwing op het display

De toegestane maximumsnelheid, inhaalverboden en andere beperkingen worden op het display van de instrumentengroep aan de bestuurder getoond. Bij snelheidsoverschrijdingen, conflicten met inhaalverboden of andere voorschriften knipperen de bijbehorende weergaven.

2
Akoestisch signaal

Bij snelheidsoverschrijdingen en overtredingen van inhaalverboden en beperkingen gaat dit gepaard met een akoestisch signaal, dat eenmaal via de luidsprekers op de bestuurderswerkplek klinkt.

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: