MAN België

MAN Lane ­ Change Support

Animatie van de MAN Lane Change Support

In het kort

  • Bewaking van de zones aan de zijkant
    Radarsensoren bewaken de rijstroken links en rechts naast uw bus.
  • Veilig wisselen van rijstrook
    Het systeem waarschuwt de bestuurder optisch en akoestisch voor gevaarlijke situaties bij het wisselen van rijstrook.

Bewaking met ruime blik

De MAN Lane Change Support biedt veiligheid en vergemakkelijkt het manoeuvreren van de ene rijstrook naar de andere – ook bij heel druk verkeer. Het systeem maakt gebruik van radarsensoren om de gebieden links en rechts naast uw voertuig te bewaken bij een rijsnelheid vanaf 50 km/h – en helpt zo bij het veilig wisselen van rijstrook. Het bereik bedraagt ca. 8 meter naar voren, ca. 80 meter naar achteren en ongeveer 4,5 meter aan de zijkant, en vormt een radius van ca. 180°. Als de sensoren een gevaarlijke situatie herkennen aan het begin van een rijstrookwisseling, wordt de bestuurder in een drietraps-cascade gewaarschuwd. Dit helpt om het risico op een aanrijding met andere verkeersdeelnemers aanzienlijk te verminderen.

1
Fase 1

Als de MAN Lane Change Support een bewegend object in het rechter waarschuwingsgebied registreert, wijst een brandende led-module op de A-stijl de bestuurder op de situatie. Zo kan hij beoordelen wanneer hij zonder gevaar de richtingaanwijzer voor het wisselen van rijstrook kan aanzetten.

2
Fase 2

Als het vooraf berekende verloop van de beweging een botsing suggereert, worden afhankelijk van de urgentie verdere waarschuwingsfasen op de A-stijl in werking gesteld. Fase 2: alle drie de led-modules aan de betreffende zijde wijzen op het gevaar.

3
Fase 3

Als de bestuurder onmiddellijk moet ingrijpen om een aanrijding te voorkomen, treedt fase 3 in werking: alle drie de betreffende led-lampjes knipperen, begeleid door een akoestisch signaal.

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: