MAN België

MAN dodehoekhulp

De MAN dodehoekhulp ondersteunt de bestuurder bij het herkennen van fietsers

In het kort

  • Veiligheid aan de bijrijderszijde
    Radarsensoren bewaken de dode hoek en moeilijk zichtbare gebieden.
  • Drietraps-waarschuwingscascade
    Optische signalen waarschuwen naargelang hoe dringend de bestuurder moet ingrijpen.
  • Voorkomen van gevaarlijke situaties
    De bestuurder kan tijdig reageren op dreigende aanrijdingen, bijvoorbeeld met voetgangers of fietsers.

Ziet veel meer dan twee ogen

Hoe oplettend een bestuurder ook is, twee ogen zijn soms niet genoeg om in het drukke stadsverkeer alles te overzien – juist in kritieke situaties zoals bij het afslaan. Voor deze situaties biedt de MAN dodehoekhulp de bestuurder krachtige ondersteuning bij het herkennen van zwakkere verkeersdeelnemers, zoals voetgangers of fietsers. In de rechter zijwand geïntegreerde radarsensoren herkennen trefzeker objecten in een straal van bijna 180° aan de slecht zichtbare bijrijderszijde. Als er een aanrijding dreigt, waarschuwt het systeem de bestuurder betrouwbaar in een drietraps-cascade, zodra de snelheid minder dan 30 km/h bedraagt.

1
Fase 1

Als er zich een bewegend object in het waarschuwingsgebied bevindt, wijst een brandende led-module op de A-stijl de bestuurder op de situatie, bijvoorbeeld als zwakkere verkeersdeelnemers de dode hoek naderen.

2
Fase 2

Als het vooraf berekende verloop van de beweging een botsing suggereert, worden afhankelijk van de urgentie verdere waarschuwingsfasen op de A-stijl in werking gesteld. Fase 2: alle drie de led-modules branden.

3
Fase 3

Als onmiddellijke interventie van de bestuurder nodig is om een aanrijding te voorkomen, wordt fase 3 geactiveerd: alle drie de led-lampjes knipperen, begeleid door een akoestisch signaal.

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: