MAN België

MAN filehulp: MAN Traffic Jam Assist

MAN filehulp: MAN Traffic Jam Assist

In het kort

  • Minder vermoeiend rijden tijdens druk verkeer en files
    De filehulp houdt de touringcar op de juiste rijstrook en op de vereiste afstand tot de voorligger.
  • Voorkomt bumperkleven en verkleint het risico op aanrijdingen
    Op snelwegen regelt de filehulp zelfstandig aandrijflijn, rem en stuurinrichting.
  • Comfortabele bediening via het hulpmenu
    Alle relevante informatie kan worden opgevraagd via de weergave op het digitale bestuurdersdisplay, met behulp van de menubesturing op het multifunctionele stuurwiel.

Ontspannen door de file

Filesituaties kunnen vooral op langere trajecten vermoeiend zijn, terwijl ze toch de volledige aandacht van de bestuurder opeisen. De MAN filehulp zorgt bij file en vastlopend verkeer op geschikte trajecten voor de continue besturing van het voertuig. Het systeem remt achter een stoppend voertuig af tot het tot stilstand komt en rijdt bij korte stops vanzelf weer verder. Zo leidt het de touringcar continu door elke file door middel van soepele stuurinterventies. Daarmee ontlast het hulpsysteem de bestuurder en draagt het bij aan meer veiligheid in het stop-and-go-verkeer.

1
Detecteert het verkeer dat voor het voertuig rijdt

Met behulp van een sensor in de voorkant van het voertuig en een camera achter de voorruit bewaakt het systeem de rijstrook voor het voertuig, inclusief het verkeer dat voor het voertuig rijdt. Het systeem kan tot een snelheid van maximaal 40 km/h worden geactiveerd en kan tot maximaal 60 km/h actief blijven.

2
Stoppen en wegrijden

Als er een file ontstaat of het verkeer tot stilstand komt, regelt de MAN filehulp zelfstandig de aandrijving en de rem. Daarbij houdt het systeem de afstand tot de voorligger aan tot stilstand. Als er even beweging in zit, rijdt het systeem ook vanzelf weer weg.

3
Op de rijstrook blijven

Bovendien houdt de filehulp het voertuig ook betrouwbaar op de juiste rijstrook door middel van behoedzame stuurinterventies. Daarbij richt het systeem zich naar de markeringen op de rijbaan. Deze soepele correcties worden mogelijk gemaakt door het actieve stuursysteem MAN Comfort Steering.

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: