MAN België

Digitaal spiegelvervangingssysteem: MAN OptiView

Digitaal spiegelvervangingssysteem: MAN OptiView

In het kort

  • Meer zicht vanuit de cabine
    Het wegvallen van de buitenspiegels vergroot het directe blikveld en verbetert de aerodynamica.
  • Goed zicht op het verkeer
    Twee displayweergaven bieden een uitstekend overzicht van de verkeerssituatie en andere verkeersdeelnemers.
  • Displaysysteem in HD-kwaliteit
    De twee schermen met hoge resolutie in de cockpit passen zich automatisch aan de omgevingshelderheid aan, zodat het camerabeeld altijd duidelijk zichtbaar is.

Duidelijk zicht voor nog meer veiligheid

Presteert veel beter dan conventionele spiegelsystemen: MAN OptiView zorgt altijd voor uitstekend zicht op wat er achter en naast de bus gebeurt. Met het innovatieve digitale spiegelvervangingssysteem rijdt u niet alleen veiliger maar ook zuiniger, omdat er geen klassieke spiegelarmen nodig zijn. In plaats daarvan zijn aan beide zijden van het voertuig camerasystemen geïntegreerd in het carrosseriedesign. Daardoor wordt ook het directe blikveld voor de bestuurder groter als hij door de zijruiten kijkt. In de cockpit vervullen twee displays de functie van de traditionele achteruitkijkspiegels.

1
Korteafstands- en groothoekcamera

MAN OptiView werkt met een korteafstands- en een groothoekcamera. De displays met hoge resolutie kunnen dus niet enkel het wettelijk vereiste blikveld weergeven, maar bieden de bestuurder met het groothoekaanzicht in het onderste gedeelte van de display een 360°-zicht van de bus. Zo kan de bestuurder comfortabel en veilig rijden met amper een dode hoek.

2
Ontspiegeld beeld zonder storingen

Storingen in de camera-opname (bijvoorbeeld door regendruppels, vuil of spiegeltrillingen) filtert het systeem er automatisch uit, terwijl het helderheid en contrast optimaliseert. Zo biedt het displaybeeld ook bij ritten in de schemering en nacht een ontspiegeld, helder zicht op het verkeer.

3
Zuiniger en stiller

Omdat het camerasysteem veel minder plaats op de carrosserie nodig heeft dan conventionele spiegels, wordt de aerodynamica aanzienlijk beter. Resultaat: minder brandstofverbruik en windgeluiden.

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: