MAN België

Beschermd met de bus rijden dankzij MAN-hygiënemaatregelen

Bescherming tegen infecties bij busritten dankzij MAN-hygiënemaatregelen

In het kort

 • Bescherming voor personeel en passagiers
  Een op maat gemaakte hygiënische beschermingswand, desinfectiemaatregelen en speciaal gecoate oppervlakken helpen allemaal om te beschermen tegen infectie in bussen.
 • Constante toevoer van frisse lucht
  Dankzij een correct ingesteld airconditioningsysteem met microdeeltjesfilters en de daarbij behorende naadloze luchtcirculatie kan de kans op infectie worden verkleind.

Infectiebescherming in MAN-bussen

De gezondheid en veiligheid van uw chauffeurs en passagiers hebben bij ons de hoogste prioriteit. Welke hygiënemaatregelen en inrichtingen in onze MAN- en NEOPLAN-bussen de infectiebescherming ondersteunen, komt u in de video te weten.

Infectiebescherming in MAN-bussen

Hygiënische beschermingswand voor inbouw achteraf

Met het precies passende beschermingsscherm voor uw MAN-bus helpt u personeel en passagiers te beschermen.

De op maat gemaakte hygiënische beschermingswand voor MAN-bussen beschermt chauffeurs en passagiers.

De speciaal ontwikkelde hygiënische beschermingswand voor MAN-bussen scheidt de bestuurderscabine van het passagierscompartiment. Het scherm, dat zich van vloer tot plafond uitstrekt, biedt uitstekende bescherming tegen SARS-CoV-2-virussen en andere infecties. Dit biedt aanzienlijk meer bescherming tegen infectie - zowel voor uw chauffeurs als voor uw passagiers bij het in- en uitstappen bij deur 1.

Het beschermingsscherm is gemaakt van breukvast polycarbonaat. Het wordt stevig bevestigd met een aluminium profiel. De MAN- hygiënische beschermingswand is verkrijgbaar met of zonder uitsparing voor de kaartverkoop.

Onze inbouwservice achteraf voor u

 • Stadsbussen van de nieuwe generatie van de MAN Lion's City kunnen achteraf worden ingebouwd bij onze MAN-partnervestigingen. In nieuwe MAN Lion’s City bussen is de hygiënische beschermingswand al af fabriek leverbaar.
 • Wij implementeren individuele retrofitoplossingen voor alle MAN streekbussen en touringcars, evenals voor de vorige generatie stadsbussen, evenals voor onze gebruikte voertuigen van MAN TopUsed .

Spreek ons aan. Wij adviseren en ondersteunen u graag.

Contact met ons opnemen

MAN partner in de buurt vinden

Onze oplossing voor meer beschermde busritten

Kleine moeite, groot effect: U kunt de infectiebescherming aan boord van uw MAN zelf effectief verhogen. Onze veiligheidsinstructies helpen bij de omzetting.

Met de volgende maatregelen bent u verzekerd van maximale bescherming tegen mogelijke virusverspreiding in het passagierscompartiment:

 • Gebruik de airconditioning van uw MAN-bus indien mogelijk alleen in de modus frisse lucht (zonder recirculatiefunctie).
 • Zorg voor een maximale toevoer van verse lucht. Het ventilatortoerental van het airconditioningsysteem mag daarom ook niet handmatig worden verlaagd.
 • Bij bussen met servicesets: Voordat u aan uw reis begint, sluit u de blaasopeningen boven de zetels om te voorkomen dat u rechtstreeks op de passagiers blaast. De lucht wordt dan uitsluitend aangevoerd via de ventilatieopeningen in de dakdoorvoer.
 • Om de luchtzuiverheid te verhogen, raden wij aan om de filtereenheden van het daksysteem en de frontbox regelmatig en met kortere tussenpozen te vervangen.

De ingestelde temperatuur in het passagierscompartiment wordt voornamelijk verzekerd door ventilatorloze verwarmingselementen in de zijwanden en onder de zetels. Frontbox en aircosysteem op het dak ondersteunen het aircovermogen ook om de gewenste temperatuur te bereiken. Met behulp van het onderdruksysteem en de toevoer van verse lucht zorgt de ventilatie voor een ononderbroken luchtcirculatie met continue luchtverversing. Recirculatielucht (indien geactiveerd) en frisse lucht passeren de pollenfilters (standaard) en ook zeer effectieve microdeeltjesfilters (optioneel) met een afscheidingsgraad van bijna 100 procent. De airconditioning verdeelt de gefilterde lucht vervolgens gelijkmatig over het passagierscompartiment via ventilatoropeningen in de dakdoorvoer en in de servicesets (indien aanwezig en open). De ventilatie zuigt de muffe binnenlucht via aparte afzuigkanalen rechtstreeks van de zetels naar buiten.

Een onmisbare maatregel is om de handgrepen en oppervlakken van uw bus regelmatig grondig te ontsmetten. Bovendien moet u uw passagiers een middel ter beschikking stellen om hun handen te ontsmetten. Vraag uw MAN-partner om meer informatie.

De uitrusting van uw bus met een speciale oppervlaktecoating biedt een betere bescherming tegen infectie. De beschermende laag dijkt op betrouwbare wijze de verspreiding van virussen, ziektekiemen, bacteriën en schimmels over oppervlakken in. Spreek ons aan. Wij adviseren en ondersteunen u graag.

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: