MAN België

Optimale voertuigbeschikbaarheid

Optimale voertuigbeschikbaarheid

In één oogopslag

 • Een duidelijk voordeel qua veiligheid dankzij hulpsystemen
  Lange-afstandsverkeersassistent , LCS of dodehoekhulp : met zijn assistentiesystemen rijdt uw MAN TGX op een nieuw veiligheidsniveau.
 • Proactief onderhoudsmanagement
  Wij plannen de onderhoudsafspraken van uw MAN TGX voor u en optimaliseren daarmee de voertuigbeschikbaarheid.
 • Op maat gemaakte digitale oplossingen
  Uw MAN TGX staat via de innovatieve elektronica-architectuur en de digitale services altijd in verbinding met u en het MAN servicepunt.

Slimme hulpsystemen

De assistentie- en veiligheidssystemen van de MAN TGX combineren uiterst moderne technologie met intuïtieve bediening.

De functionaliteit van de lange-afstandsverkeersassistent in een geïllustreerde video.

In druk verkeer veilig op afstand blijven. Wanneer de vrachtwagen vrij beweegt, houdt hij de vrachtwagen niet alleen op snelheid, maar ook betrouwbaar op zijn rijstrook. Dit is vaak vermoeiend, vooral op goed ontwikkelde snelwegen en autosnelwegen. MAN CruiseAssist ontlast de chauffeur: Onze lange-afstandsverkeersassistent past de snelheid van het voertuig aan en houdt automatisch de nodige afstand tot de voorligger - zelfs bij stop-and-go. Het assistentiesysteem zorgt er bovendien voor dat de vrachtwagen binnen de gemarkeerde rijstrook blijft door middel van zachte stuurbewegingen.

Naar MAN CruiseAssist

Adaptive Cruise Control ACC Stop & Go

De Adaptive Cruise Control ACC met Stop & Go-functie regelt automatisch de snelheid en de afstand tot voorliggend verkeer. De gewenste snelheid wordt aangehouden zonder dat u het gaspedaal hoeft aan te raken. De vrachtwagen remt automatisch af tot stilstand en rijdt bij korte stops ook automatisch weer door.

Naar MAN ACC Stop & Go

Lane Change Support LCS

Dubbele beveiliging: De Lane Change Support LCS maakt gebruik van radarsensoren om de gebieden links en rechts van uw voertuig te bewaken bij een rijsnelheid van 50 km/u en hoger. De beveiligingsfunctie geeft u bij gevaarlijke situaties vroegtijdig een waarschuwing. Als het voertuig van de rijstrook afwijk, voert de Lane Return Assist LRA een stuurcorrectie uit om het voertuig weer in de oorspronkelijke rijstrook te brengen.

Naar LCS
Naar LRA

Dodehoekhulp

Betrouwbare ondersteuning bij het afslaan, manoeuvreren en wisselen van rijstrook:
De dodehoekhulp bewaakt het gebied naast het voertuig, inclusief dode hoek, aan de bijrijderszijde. De drietraps-waarschuwingscascade waarschuwt de bestuurder, afhankelijk van hoe urgent er moet worden ingegrepen. Niveau 1: een LED-lampje, niveau 2: drie LED-lampjes, niveau 3: een aanvullend akoestisch signaal.

Naar de dodehoekhulp

Sterke verbinding

De MAN TGX: Leeuwenhart met digitale kern.

De snelste weg verloopt digitaal. Daarom is de MAN TGX voorzien van op maat gesneden digitale oplossingen waarmee u de mogelijkheden van uw truck optimaal kunt benutten.

De basis hiervoor wordt gevormd door het boordnet. Dit is met slechts één doel ontworpen: alle hoekstenen van uw onderneming voortdurend met elkaar in verbinding houden:

 • bestuurder en voertuig
 • het gehele wagenpark
 • uw klanten
 • de MAN servicenetwerken

Een weg in de bergen.

MAN DigitalServices: gemaakt voor wie van aanpakken weet

Wie processen wil versnellen, doet dat online. Net als de MAN TGX waarvoor we een groeiende selectie van op maat gesneden digitale services ter beschikking stellen. Om het wagenparkbeheer te optimaliseren, de voertuigbeschikbaarheid te vergroten, de kosten te verlagen en bestuurders de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben.

Naar MAN DigitalServices

Icoon van de MAN Now Upgrades

MAN Now: Upgrades zonder onderbreking

Terug naar de werkplaats om uw truck te upgraden? Komt even niet uit. Daarom kunt u upgrades en nieuwe functies voor uw truck downloaden via MAN Now en Over-the-Air-technologie. Bij ons vindt u met één klik een innovatieve oplossing, of u nu op zoek bent naar verhoging van de voertuigefficiëntie, de bestuurdersproductiviteit of de voertuigbeschikbaarheid.

Naar MAN Now

MAN Driver-app

MAN Driver-app: De assistent van elke trucker

Met de MAN Driver-app kunt u altijd rekenen op ondersteuning. Digitale controle voor vertrek, oproep van individuele rijstijlanalyses, directe link naar pechhulp, analyse van voertuiggegevens met Perform, overzicht van rij- en rusttijden en bediening van het infotainmentsysteem – allemaal in één app op uw smartphone.

MAN Driver-app voor Android

MAN Driver-app voor iOS

Een digitaal verbonden wereldbol.

Cybersecurity: voor een veilige werking van het voertuig

Aan de ene kant maakt de toenemende digitalisering en verbinding van elektronische systemen in voertuigen veel nieuwe handige functies en toepassingen mogelijk - aan de andere kant zijn ze ook doelwitten voor hackers. Daarom wordt zogenaamde cybersecurity steeds belangrijker. MAN gebruikt passende maatregelen om alle voertuigsystemen consequent te beschermen tegen onbevoegde toegang. Deze voorkomen dat gegevens door onbevoegden worden gebruikt en zorgen voor een veilige werking van het voertuig.

Stilstand? Tot een minimum beperkt

MAN ServiceCare houdt trucks op de weg en zorgt dat uw onderneming optimaal loopt.

MAN Service Care

MAN ServiceCare: Onderhoud in plaats van reparatie

Onderhoud is in te plannen, houdt de voertuigbeschikbaarheid hoog en steunt u bij het behalen van uw bedrijfsdoelen. MAN ServiceCare ondersteunt u bij het organiseren van voertuigonderhoud - transparant en flexibel. Met individueel op maat gemaakte oplossingspakketten kunt u het onderhoudsbeheer precies op uw bedrijf afstemmen. Bijvoorbeeld door het slim bundelen van afspraken om uitvaltijden te minimaliseren.

Naar MAN ServiceCare

Een chauffeur kijkt tv in zijn MAN-vrachtwagen.

24V accumanagementsysteem : voor een betrouwbare start

Lege accu's en uitval door overmatig gebruik van elektrische apparaten tijdens rusttijden - met het nieuwe 24V accumanagementsysteem behoort dit tot het verleden. Het bewaakt de toestand van de accu uitgebreid om kritieke toestanden in een vroeg stadium te detecteren en ervoor te zorgen dat de motor van het voertuig kan worden gestart. Bij dreigende ontlading worden comfortverbruikers automatisch uitgeschakeld. In het geval van een mogelijke diepe ontlading - en de daarmee gepaard gaande schade aan de accu - of verlies van startvermogen, voorkomt het MAN-accubeheer het stroomverbruik volledig , deactiveert het de stationaire uitschakeling en verhoogt het het stationaire toerental .

MAN Service: snel ter plaatse, snel verder

Uw tijd is kostbaar en daarom reageren wij met onze diverse services zonder vertraging.

MAN werkplaats

Volgende rit: MAN

Als u ons zoekt, kunt u ons meteen vinden. Ons servicenetwerk bestaat uit meer dan 1600 werkplaatsen in diverse landen. Natuurlijk altijd in de buurt van de snelweg. En aangezien pech altijd slecht uitkomt en wachttijd veel geld kost kunt u erop rekenen dat wij u binnen de kortst mogelijke tijd te hulp schieten.

MAN Mobile24

MAN Mobile24: altijd en overal beschikbaar

Onze werkplaatsen staan 24 uur per dag voor u klaar. U kunt rechtstreeks contact opnemen via de MAN Driver-app: zo bereikt u het ServiceCenter snel en eenvoudig en kunt u direct informatie doorgeven, zoals uw locatie. In de app wordt ook aangegeven hoe snel onze hulpdienst ter plekke is.

Naar MAN Mobile24

Een klant vraagt advies aan een MAN-partner.

Bij voorkeur het origineel

Circa 80% van alle reserveonderdelen zijn bij onze werkplaatsen direct verkrijgbaar als u bij ons langskomt. Circa 95% hebt u de volgende dag, bijzondere onderdelen binnen een week. Zo staat uw truck zo min mogelijk in de werkplaats en zo snel mogelijk weer waar hij hoort en geld oplevert: op de weg. Inclusief de bewezen veiligheid en betrouwbaarheid van MAN – en 2 jaar garantie op onderdelen en onderhoud.

Meer over originele onderdelen van MAN

Een portret van Lukas Jung.

De moderne hulpsystemen ontlasten de bestuurder enorm en bieden een hoge mate aan veiligheid. Dit reduceert het ongevalrisico aanzienlijk.

Lukas Junk (links), zaakwaarnemer Junk Logistik und Transport

Configureer uw ideale voertuig

Configureer nu uw ideale voertuig

MAN-vrachtwagenconfigurator

Configureer uw MAN-vrachtwagen en kies de uitrusting die past bij uw wensen op het gebied van motorvermogen, assen, cabine en nog veel meer.
Vrachtwagen nu configureren

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Advies? Bij voorkeur persoonlijk:

newsletter-image newsletter-image