MAN België

Uitstekende efficiëntie en rendabiliteit

Uitstekende rendabiliteit en efficiëntie op lange afstanden

In één oogopslag

  • Verlaagd brandstofverbruik

    Met de zuinige motoren, betere aerodynamica en andere innovaties die de efficiëntie bevorderen, kunt u tot 6 % aan brandstof besparen.
  • Zuinig dankzij MAN EfficientCruise met PredictiveDrive
    De GPS-gestuurde cruisecontrol analyseert het traject en bepaalt automatisch de zuinigste rijwijze en snelheid.
  • Bestuurdersondersteuning op maat
    Perform levert specifieke voertuiggegevens om de rijprestaties verder te optimaliseren, bijvoorbeeld in combinatie met de coaching van MAN Connected CoDriver.

Alles in het teken van zuinigheid

Het doel van onze motoren voor de MAN TGX is duidelijk: meer vermogen bij lager verbruik.

Wie voorop wil rijden, moet over een betrouwbare aandrijving beschikken. Om hiervoor te zorgen is MAN geen uitdaging uit de weg gegaan. In de MAN TGX bieden de krachtige, efficiënte D15-, D26- en D38-motoren een groter laadvermogen bij een lager brandstofverbruik. De geautomatiseerde schakeltransmissie MAN TipMatic 12 met een lager leeggewicht, evenals dynamische koppelaanpassing en snelheidsreductie met MAN EfficientRoll zorgen voor nog zuiniger rijden. Dit vermindert het brandstofverbruik in het langeafstandsverkeer bij een minimaal lagere gemiddelde snelheid. De MAN TGX bespaart samen met andere efficiëntieverhogende innovaties tot 6 % meer brandstof.

Verder, sterker, zuiniger.

Bij de MAN D26 luidt het devies: "Dat kan nog beter". Deze motor biedt 10 pk meer en een +50 Nm hoger koppel om uw onderneming verder vooruit te brengen.

Lichter, intelligenter, efficiënter.

Als minder meer moet worden, schakelen we gewoon een versnelling lager. Bijvoorbeeld met ons schakelsysteem MAN TipMatic 12 . De geautomatiseerde schakeltransmissie heeft twaalf vooruit- en twee achteruitversnellingen en biedt een aanzienlijke meerwaarde ten opzichte van vergelijkbare transmissies met meer versnellingen.

MAN motor D15

Laag gewicht voor maximale belading en vereenvoudigde SCR-uitlaatgasnabehandelingssysteem.

MAN motor D26

Uitstekende beladingsverhouding en optimaal temperatuurbeheer met een verbeterd common rail-inspuitsysteem.

MAN motor D38

Sterke trekkracht en geoptimaliseerde loopeigenschappen met een laag brandstofverbruik.

Aandrijflijn

Aandrijfas met nog effectievere overbrenging.

De lichtlopende olie zorgt voor bewegingen met minimale wrijving.

Dankzij de wrijvingsarme motorolie 5W-20 treedt minder slijtage op en wordt zelfs brandstof bespaard.

Verbeterde aerodynamica

Wat aerodynamica aangaat, waait er bij de MAN TGX een nieuwe wind: luchtweerstand en verbruik kunnen met name in het langeafstandsverkeer aanzienlijk worden beperkt, en dankzij het ontwerp wordt naast het brandstofverbruik ook de voertuigverontreiniging verminderd.

Flexibele kunststof onderdelen zoals de aerodynamisch geoptimaliseerde A-stijlbekleding en de deurspleetafsluitingen zorgen voor een gunstigere luchtstroom rond het voertuig en onderdrukken de vorming van turbulentie. Optioneel verminderen de spoilerachtige en omkeerbare verlengingen aan de zijflappen en dakspoiler de ruimte tussen de bestuurderscabine en de aanhanger voor een nog effectievere aerodynamica - zelfs bij zijwind. In combinatie met MAN OptiView verminderen deze maatregelen het brandstofverbruik met wel 1,1%.

MAN EfficientCruise met PredictiveDrive: anticiperende cruisecontrol.

MAN EfficientCruise met PredictiveDrive houdt rekening met door de GPS herkende stijgingen en afdalingen en berekent de zuinigste rijwijze.

GPS-gestuurde cruisecontrol: MAN EfficientCruise met PredictiveDrive

Zo haalt u alles uit de MAN TGX dat erin zit

MAN Now en Perform brengen uw MAN TGX en zijn chauffeur direct naar de best mogelijke rijprestaties.

Icon Prestatieanalyse

Met Perform hebt u altijd een overzicht van de gebruiksgegevens en kilometerstand van uw wagenpark: De digitale service voorziet u zelfstandig van alle belangrijke analyses van wagenparkefficiëntie en kilometerstand. U bepaalt individueel welke evaluaties u wilt voor het rijgedrag van de chauffeur. Zo hebt u direct alles bij de hand en altijd up-to-date om het optimalisatiepotentieel te herkennen en de winstgevendheid van uw wagenpark op lange termijn veilig te stellen.

Meer over Perform

Met MAN Now kunnen extra assistentiefuncties voor de MAN TGX direct draadloos worden geboekt en naar het voertuig worden overgedragen.

In de regel hebt u het MAN TipMatic-rijprogramma nodig dat geschikt is voor de huidige taak - en niet op een bepaald moment. MAN brengt nu de gewenste upgrades en extra functies direct over-the-air naar uw MAN TGX: Niet alleen MAN TipMatic schakel- en rijprogramma's, maar ook MAN EfficientCruise en nog veel meer assistentiefuncties . Klaar geboekt en geactiveerd.

Naar MAN Now

Portret van José Mª Pérez Cano

MAN is het gelukt. Het verbruik is bij aanschaf altijd ons belangrijkste koopargument. MAN neemt hierbij een leidende positie in.

José Mª Pérez Cano, directeur van Inter-Trans Pérez Casquet.
Portret van Lukas Junk

Het is echt verbazingwekkend hoe efficiënt de MAN TGX is! Het is beslist de meest efficiënte vrachtwagen in mijn wagenpark.

Lukas Junk (links), zaakwaarnemer Junk Logistik und Transport

Configureer uw ideale voertuig

Configureer nu uw ideale voertuig

MAN-vrachtwagenconfigurator

Configureer uw MAN-vrachtwagen en kies de uitrusting die past bij uw wensen op het gebied van motorvermogen, assen, cabine en nog veel meer.
Vrachtwagen nu configureren

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Advies? Bij voorkeur persoonlijk:

newsletter-image newsletter-image