MAN België

Eerst het werk én het plezier

De nieuwe MAN TGM en MAN TGL hebben een eersteklas focus op de bestuurder.

In één oogopslag

 • Comfortabele instap
  De centraal aangebrachte instap blijft ook bij herhaaldelijk in- en uitstappen zeer comfortabel.
 • De chauffeur in het middelpunt
  Onze cockpit waarin de bestuurder centraal staat maakt het stadsverkeer eenvoudiger. Dankzij het grote blikveld en gemakkelijke toegang tot alle bedieningselementen.
 • Intelligente assistentie
  Dodehoekhulp , digitale buitenspiegels en LCS zorgen voor het best mogelijke overzicht - zelfs in kritieke rijsituaties.

Voor een aangename dag

Het digitale spiegelvervangingssysteem en de nieuwe luchtveringregeling: Twee systemen die u onderweg ondersteunen en uw werk gemakkelijker maken.

Afbeelding van het digitale spiegelvervangingssysteem MAN OptiView.

De digitale buitenspiegels ondersteunen de bestuurder in kritieke rijsituaties met uitgebreide spiegelweergaven. Het probleem met slecht zicht vanuit de spiegelarmen is verholpen.

MAN OptiView

Met de vrachtwagen door de stad: dat is soms een kwestie van centimeters, waarbij een chauffeur continu de verkeerssituatie en alles rondom zijn voertuig in de gaten moet houden. MAN OptiView garandeert hem een optimaal overzicht. Ons digitale spiegelvervangingssysteem doet veel meer dan gewone buitenspiegels.

Dankzij de buitencamera's wordt de dode hoek aan chauffeurs- en bijrijderszijde tot een minimum beperkt. En omdat er geen spiegelarmen meer zijn, zijn er geen beperkingen meer aan het directe blikveld. Voor zwaardere rijmanoeuvres zoals manoeuvreren, wisselen van rijstrook en afslaan biedt het systeem uitgebreide weergaven met een zoomfactor en daarmee een totaaloverzicht van de verkeerssituatie tot in het kleinste detail.

Meer over MAN OptiView

Bediening van de luchtvering op afstand

Nieuwe luchtveringsregeling

De luchtgeveerde achteras is al lang standaard in het vervoer over lange afstanden. Maar ook in veel andere segmenten wordt steeds meer gebruik gemaakt van de mogelijkheden en voordelen van luchtvering. De nieuwe elektronisch gestuurde luchtvering VASC (Vehicle Air Suspension Control) volgt deze trend met een verbeterde en uitgebreidere reeks functies: bijvoorbeeld met de ontlastbare achteras, die vooral de bestuurbaarheid verbetert en slijtage helpt verminderen.

De luchtveringregeling maakt indruk met tot 50% snellere hef- en daaltijden en een hoog bedieningscomfort. Niet alleen de luchtvering van de vrachtwagen is met een afstandsbediening of multifunctioneel stuur te verstellen, maar ook die van de aanhangwagen/oplegger.

Intelligente helpers in het drukke verkeer

Meer overzicht aan het stuur, meer veiligheid voor iedereen: Met onze intelligente assistentiesystemen kunnen chauffeurs gevaarlijke situaties vermijden.

De video toont de functionaliteit van de MAN dodehoekhulp in een illustratie.

Met zicht naar buiten de bocht door

Opgelet gevaar voor ongevallen! Zeker weten of de weg echt vrij is, is essentieel bij het afslaan. Maar vooral de bijrijderszijde van een vrachtwagen is moeilijk te controleren vanaf de bestuurderswerkplek. Daarom heeft onze dodehoekhulp uw MAN niet van binnenuit, maar van buitenaf in het zicht: Twee radarsensoren buiten aan de bijrijderszijde detecteren alles wat zich in de omgeving naast het voertuig bevindt in een straal van bijna 180°: voetgangers, fietsers, hindernissen.

Als de weg niet vrij is, waarschuwt het systeem de bestuurder in drie fasen via LED-lampjes op de A-stijl: „Voorwerp in het waarschuwingsgebied herkend“, „Botsing bij verder rijden mogelijk“ en „Opgelet chauffeur: onmiddellijk ingrijpen vereist!“

Meer over de MAN dodehoekhulp

De video toont de functionaliteit van de MAN LCS in een illustratie.

De dubbele schouderblik

Elke wissel van rijstrook vereist optimale aandacht. Onze LCS geeft de bestuurder extra zekerheid dat hij in de vaak hectische verkeerssituatie geen van de andere weggebruikers over het hoofd ziet: Radarsensoren bewaken de rijstroken links en rechts van het voertuig tot 30 meter vooruit en 80 meter achter. Als de sensoren bij het wisselen van rijstrook een gevaarlijke situatie detecteren, waarschuwt het systeem de bestuurder tijdig via LED-lampjes op de A-stijlen. De LCS treedt in werking vanaf een snelheid van 50 km/u.

Meer over de MAN LCS

Perfect begin van de werkdag

De antisliptreden en de deur die tot een hoek van 89° kan worden geopend vergemakkelijken de toegang tot de cabine.

De MAN TGM en MAN TGL bieden ergonomisch in- en uitstappen.

Uw comfort is onze zorg

Het hoort erbij dat u door smalle steegjes moet manoeuvreren. Dat u zich bij het in- en uitstappen in bochten moet wringen, behoort tot het verleden. Want de MAN TGM en MAN TGL bieden bestuurders een ergonomische in- en uitstap.

 • Ruime deuropening van 89°
 • Brede, centraal geplaatste instaptreden
 • Zeer slipbestendige treden met roosterpatroon en handige afveegrand
 • Instapverlichting bij het openen van de deur

De oriëntatie van het stuur in uw MAN kan worden aangepast aan uw wensen.

Eindelijk een entree die is aangepast aan de bestuurder

Het stuurwiel was nog nooit zo flexibel: In rust kan het compleet omhoog worden geklapt, tijdens bedrijf is het verstelbaar in een net zo steile hoek als in een personenauto. Comfort in een handomdraai.

De cockpit: alles in één oogopslag, alles binnen handbereik

Overzichtelijkheid spreekt voor zich bij de MAN TGM en MAN TGL, zowel aan de buitenkant als de binnenkant.

/
Instrumentenbord met geoptimaliseerde indeling.

Gebruiksvriendelijk instrumentenbord

De schermen hebben een aangename leeshoogte, de bedieningselementen zijn makkelijk bereikbaar. De twee gedeelten zijn van elkaar gescheiden en hebben elk een logische indeling.

/
Toegenomen blikveld van de MAN TGM en MAN TGL.

Groot blikveld

Om bestuurders ook in het drukste verkeer het beste zicht te bieden, zijn de cockpit en het dashboard in de MAN TGM en MAN TGL lager geplaatst, waardoor bestuurders meer zicht hebben voor en naast de cabine.

/
Elektrische parkeerrem in de MAN TGM en MAN TGL.

Elektrische parkeerrem

Rechts naast het hoofdscherm bevindt zich de elektrische parkeerrem. U kunt de elektrische parkeerrem handmatig bedienen, maar deze wordt automatisch ingeschakeld als het voertuig wordt geparkeerd en automatisch uitgeschakeld bij het wegrijden.

/
MAN TipMatic transmissieregeling in de MAN TGM en MAN TGL.

MAN TipMatic transmissieregeling

Met de transmissieregeling van de automatische versnellingsbak MAN TipMatic kunnen het rijprogramma en de rijmodus eenvoudig worden geselecteerd op de rechter stuurkolomschakelaar.

/
Bandenspanningscontrolesysteem met temperatuurweergave

Bandenspanningscontrolesysteem met temperatuurweergave

Vroegtijdige waarschuwing voor mogelijke schade: dankzij sensorbewaking herkent het systeem onmiddellijk of de bandendruk onjuist is of dat de banden oververhit raken - en waarschuwt de bestuurder. Het kan de bestuurder dus helpen om lekke banden en brand te voorkomen en de operationele en verkeersveiligheid te vergroten.

/
Reversing Motion System

Reversing Motion System

Goed overzicht bij achteruitrijden en manoeuvreren: dankzij de ondersteuning van het beeld van de standaard camera in het achterste gedeelte van het solo-voertuig, kunt u op het display in de cockpit zien wat er achter u gebeurt. Mensen of objecten worden herkenbaar, aanhangwagens of opleggers zijn volledig zichtbaar bij het aankoppelen of opzadelen.

/
Gedetecteerde zadelkoppeling

Gedetecteerde zadelkoppeling

Comfortabeler koppelen: drie op de koppelschotel gemonteerde sensoren maken het mogelijk om het aan- en afkoppelen te bewaken – veilig vanaf de chauffeurswerkplek. Weergave van de betreffende vergrendelingsstatus maakt aankoppelprocessen voor de bestuurder aanzienlijk eenvoudiger - en kan schade door verkeerd aan- en afkoppelen voorkomen.

/
Verkeersbordherkenning

Verkeersbordherkenning

Geldt de 60 km/u vanaf de bouwwerf nog? Om ervoor te zorgen dat de chauffeur een overzicht heeft van het woud aan borden, registreert de verkeersbordenherkenning met de nieuwe videocamera op de voorruit de borden op de route voor de vrachtwagen en toont de actueel geldende specificaties op het display. Als de bestuurder bijv. de maximumsnelheid overschrijdt, herinnert een waarschuwing hem aan de geldende regels.

/
Directe toegang tot het centrale bedieningsmenu voor assistentiesystemen

Directe toegang tot het centrale bedieningsmenu voor assistentiesystemen

Verbeterd gebruiksgemak: met de nieuwe knop is het centrale bedieningsmenu voor alle assistentiesystemen in de truck slechts één druk op de knop verwijderd. De intuïtieve bediening en menunavigatie maken het veel gemakkelijker om de assistentiesystemen correct in te stellen - vooral wanneer er regelmatig van bestuurder wordt gewisseld.

/
MAN OptiView

MAN OptiView

Optimaal zicht: Het digitale spiegelvervangingssysteem MAN OptiView geeft altijd een uitstekend overzicht van de verkeerssituatie achter en naast de vrachtwagen. Voor een ideale ondersteuning van de chauffeur kan het bijv. bij draaien of manoeuvreren voor een aangepaste zoom- of groothoekweergave zorgen. Het systeem filtert schittering en past het display automatisch aan de omgevingshelderheid aan, zodat het camerabeeld altijd duidelijk zichtbaar is. Bovendien vergroot het weglaten van de buitenspiegels het directe gezichtsveld van de chauffeur en, last but not least, verbetert het de aerodynamica van het voertuig.

/
Instrumentenbord met geoptimaliseerde indeling.

Gebruiksvriendelijk instrumentenbord

De schermen hebben een aangename leeshoogte, de bedieningselementen zijn makkelijk bereikbaar. De twee gedeelten zijn van elkaar gescheiden en hebben elk een logische indeling.

/
Toegenomen blikveld van de MAN TGM en MAN TGL.

Groot blikveld

Om bestuurders ook in het drukste verkeer het beste zicht te bieden, zijn de cockpit en het dashboard in de MAN TGM en MAN TGL lager geplaatst, waardoor bestuurders meer zicht hebben voor en naast de cabine.

/
Elektrische parkeerrem in de MAN TGM en MAN TGL.

Elektrische parkeerrem

Rechts naast het hoofdscherm bevindt zich de elektrische parkeerrem. U kunt de elektrische parkeerrem handmatig bedienen, maar deze wordt automatisch ingeschakeld als het voertuig wordt geparkeerd en automatisch uitgeschakeld bij het wegrijden.

/
MAN TipMatic transmissieregeling in de MAN TGM en MAN TGL.

MAN TipMatic transmissieregeling

Met de transmissieregeling van de automatische versnellingsbak MAN TipMatic kunnen het rijprogramma en de rijmodus eenvoudig worden geselecteerd op de rechter stuurkolomschakelaar.

/
Bandenspanningscontrolesysteem met temperatuurweergave

Bandenspanningscontrolesysteem met temperatuurweergave

Vroegtijdige waarschuwing voor mogelijke schade: dankzij sensorbewaking herkent het systeem onmiddellijk of de bandendruk onjuist is of dat de banden oververhit raken - en waarschuwt de bestuurder. Het kan de bestuurder dus helpen om lekke banden en brand te voorkomen en de operationele en verkeersveiligheid te vergroten.

/
Reversing Motion System

Reversing Motion System

Goed overzicht bij achteruitrijden en manoeuvreren: dankzij de ondersteuning van het beeld van de standaard camera in het achterste gedeelte van het solo-voertuig, kunt u op het display in de cockpit zien wat er achter u gebeurt. Mensen of objecten worden herkenbaar, aanhangwagens of opleggers zijn volledig zichtbaar bij het aankoppelen of opzadelen.

/
Gedetecteerde zadelkoppeling

Gedetecteerde zadelkoppeling

Comfortabeler koppelen: drie op de koppelschotel gemonteerde sensoren maken het mogelijk om het aan- en afkoppelen te bewaken – veilig vanaf de chauffeurswerkplek. Weergave van de betreffende vergrendelingsstatus maakt aankoppelprocessen voor de bestuurder aanzienlijk eenvoudiger - en kan schade door verkeerd aan- en afkoppelen voorkomen.

/
Verkeersbordherkenning

Verkeersbordherkenning

Geldt de 60 km/u vanaf de bouwwerf nog? Om ervoor te zorgen dat de chauffeur een overzicht heeft van het woud aan borden, registreert de verkeersbordenherkenning met de nieuwe videocamera op de voorruit de borden op de route voor de vrachtwagen en toont de actueel geldende specificaties op het display. Als de bestuurder bijv. de maximumsnelheid overschrijdt, herinnert een waarschuwing hem aan de geldende regels.

/
Directe toegang tot het centrale bedieningsmenu voor assistentiesystemen

Directe toegang tot het centrale bedieningsmenu voor assistentiesystemen

Verbeterd gebruiksgemak: met de nieuwe knop is het centrale bedieningsmenu voor alle assistentiesystemen in de truck slechts één druk op de knop verwijderd. De intuïtieve bediening en menunavigatie maken het veel gemakkelijker om de assistentiesystemen correct in te stellen - vooral wanneer er regelmatig van bestuurder wordt gewisseld.

/
MAN OptiView

MAN OptiView

Optimaal zicht: Het digitale spiegelvervangingssysteem MAN OptiView geeft altijd een uitstekend overzicht van de verkeerssituatie achter en naast de vrachtwagen. Voor een ideale ondersteuning van de chauffeur kan het bijv. bij draaien of manoeuvreren voor een aangepaste zoom- of groothoekweergave zorgen. Het systeem filtert schittering en past het display automatisch aan de omgevingshelderheid aan, zodat het camerabeeld altijd duidelijk zichtbaar is. Bovendien vergroot het weglaten van de buitenspiegels het directe gezichtsveld van de chauffeur en, last but not least, verbetert het de aerodynamica van het voertuig.

De cockpits van de MAN TGM en MAN TGL worden gekenmerkt door overzichtelijkheid en een doordachte indeling.

Configureer uw ideale voertuig

Configureer nu uw ideale voertuig

MAN-vrachtwagenconfigurator

Configureer uw MAN-vrachtwagen en kies de uitrusting die past bij uw wensen op het gebied van motorvermogen, assen, cabine en nog veel meer.
Vrachtwagen nu configureren

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Advies? Bij voorkeur persoonlijk:

newsletter-image newsletter-image