MAN België

16 uur. 284 kilometer. 40 graden Celsius.

- MAN Lion's City E bij de roadshow in het Spaanse Badajoz

E-mobiliteit bij extreme temperaturen

Onze volledig elektrische MAN Lion's City E trotseert extreme temperaturen op de Spaanse wegen - en heeft nog reserves.

man lion's city e, elektrobus, man elektrobus, elektrobussen, Spanje

Tot 40 graden Celsius is in de zomermaanden normaal voor chauffeurs in het Spaanse Badajoz - maar wat betekenen deze extreme temperaturen voor een lijnbus met een elektrische aandrijving?

De universiteitsstad Badajoz ligt vlakbij de Portugese grens en op iets minder dan 400 kilometer van de hoofdstad Madrid. Hier wonen zo'n 160.000 mensen die van A naar B vervoerd willen worden - onder normale omstandigheden geen probleem voor de MAN Lion's City E, maar hoe vergaat het onze elektrische bus bij extreme temperaturen tot 40 graden Celsius?

“Op het einde van de dag had de bus zelfs nog voldoende lading over.”

Manuel Fraile, Head of Sales Bus bij MAN Truck & Bus Iberia

Test bij de exploitant van de grootste Spaanse vloot van elektrobussen

man lion's city e, elektrobus, man elektrobus, elektrobussen, Spanje, testrit

De testchauffeurs in Badajoz zijn professionals in elektrisch rijden: trajectexploitant Tubusa onderhoudt in de Spaanse universiteitsstad de grootste vloot van elektrobussen van het land.

Elektromobiliteit is geen nieuw terrein voor de testchauffeurs - het transportbedrijf Tubasa exploiteert de grootste vloot elektrobussen van Spanje in Badajoz. Het is echter geen “tegenstander die de MAN Lion's City E angst inboezemt” - ons elektrische vlaggenschip is goed voorbereid op de uitdagingen, zelfs onder extreme omstandigheden en ging probleemloos de realiteit van het Spaanse zuidwesten aan: een dienst van 16 uur op een traject van 284 kilometer - bij een temperatuur tot 40 graden Celsius. Met een resultaat dat ook op Manuel Fraile, Head of Sales Bus bei MAN Truck & Bus Iberia, indruk maakt: “Op het einde van de dag had de bus zelfs nog voldoende lading over. Dit toont aan dat onze elektrische bus zelfs op trajecten ingezet kan worden waar de inzet van elektrische voertuigen voorheen ondenkbaar was.”

Zes stops en een prijs bij de “Stadsbus van het jaar”

man lion's city e, elektrobus, man elektrobus, elektrobussen, Spanje, testrit, familie

Geschikt voor dagelijks gebruik in bijna elke situatie: Bij de National Transport Awards in Madrid werd de volledig elektrische MAN Lion’s City E tot “Stadsbus van het jaar” verkozen.

In totaal hebben zes transportbedrijven de MAN Lion's City E in Spanje op geschiktheid voor dagelijks gebruik in hun steden getest. En de elektrische bus maakte een blijvende indruk - hij werd verkozen tot "Stadsbus van het jaar" bij de National Transport Awards in Madrid. Niet de eerste prijs voor ons innovatieve elektrische vlaggenschip, dat onder meer al de felbegeerde internationale iF Gold Award in ontvangst mocht nemen. En vast niet de laatste - na 78 stops in 15 Europese landen gaat de Lion's City E in 2021 weer op tournee. Op het plan staan onder andere Rusland, Italië, Portugal, Roemenië en Litouwen. En dus ook andere, regionale uitdagingen van het dagelijkse openbare vervoer die MAN graag aangaat.

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: