MAN België

Stad. Land. Meer.

De MAN elektrobus Lion’s City E overtuigt door bereik in steden en op het platteland

Gemaakt voor lange, schone ritten

Bereik en e-mobiliteit hoeven elkaar niet uit te sluiten. Daarvan hebben we ons in 15 Duitse steden met MAN de Lion’s City E overtuigd.

E-aandrijving en effect: comfort bevindt zich in de rust

MAN Lion's City E, chauffeur en passagier op staanplaats

Schokvrij en comfortabel: Hierdoor is de elektrische aandrijving van de MAN Lion’s City E ook prettig merkbaar voor de passagiers.

In 15 steden hebben chauffeurs, technici, vlootmanagers en directeurs de toekomst van e-mobiliteit in het lokale verkeer grondig getest. Of beter gezegd: op prestatie en comfort. En ook de rust die een bus met elektrische aandrijving met zich mee brengt, maakt indruk: “Ik vond de rit voor mij als chauffeur heel aangenaam. Het is een heel stil, comfortabel voertuig en heel rustig op de weg. We hebben gemerkt dat de weg gedeeltelijk heel ongelijk was. Het voertuig heeft dat echter goed gecompenseerd,” beschrijft Manfred Reinke va den Berliner Verkehrsbetriebe zijn eerste rit met de elektrobus. Als “schokvrij” valt de MAN Lion's City E ook in Frankfurt aangenaam op: “Dat op zich biedt al heel hoog comfort”, zegt Daniel Busse, die bij DB Regio voor alternatieve aandrijvingen verantwoordelijk is.

Flexibele klimaatbeschermer: deze bus is rijp voor het eiland

MAN Lion's City E op het eiland Pellworm

Een goed figuur, niet alleen in het stadsverkeer: op Pellworm vervoert de MAN Lion’s City E ‘s morgens scholieren en in de namiddag toeristen over het eiland.

Bereik en flexibiliteit zijn ook op Pellworm belangrijke aspecten, waarbij het leven op het eiland heel andere eisen stelt: in de voormiddag kan de elektrobus voor scholen worden ingezet, terwijl hij in de namiddag beschikbaar is voor toeristen voor rondritten op het eiland. En naast de praktische uitdagingen van het dagelijkse leven is Pellworm een voorbeeld van directe behoefte aan alternatieve aandrijvingen: centraal in het natuurreservaat Wattenmeer van Schleswig-Holstein en Halligen dragen de medewerkers van Neue Pellwormer Dampffahrtsgesellschaft mbH een bijzondere verantwoordelijkheid voor het milieu.

Klimaatneutraal tegen 2035 – en de prestatie klopt

MAN Lion's City E, provinciale weg

0% emissies, 100% elektrische aandrijving: de MAN Lion’s City E is geschikt voor klimaatneutraliteit.

Een verantwoordelijkheid die ons allen aangaat: Ook Bonn heeft de doelstelling om tegen 2035 emissievrij te zijn. “En daar hoort nu eenmaal ook bij dat klimaatneutrale mobiliteit wordt aangeboden”, zegt Anja Wenmakers, directrice van SWB Bus und Bahn. Met 0 procent emissies bij max. 90 passagiers kan de Lion's City E helpen om dit doel te bereiken. Met een bereik van max. 350 kilometer onder gunstige omstandigheden is e-mobiliteit in het busverkeer geen toekomstmuziek meer - ze is reeds onderweg. Challenge accepted – Challenge accomplished.

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: