MAN België

Ongeëvenaard comfort in de MAN Lion's Coach

Optimaal rijcomfort in de MAN touringcar
Contact

In het kort

  • Ontspannen achter het stuur
    De moderne cockpits van de MAN touringcars zijn perfect afgestemd op de behoeften van de bestuurder.
  • Een aangename sfeer is altijd inbegrepen
    Al bij het instappen zorgen de goed verlichte ruimte, de indirecte verlichting en het doordachte interieur meteen voor een vakantiegevoel.
  • Elke stoel zit perfect
    De stoelen zijn stuk voor stuk digitaal verbonden, hebben alles binnen handbereik en bieden maximaal comfort, helemaal volgens ons "Volledige feel good-concept".

Een optimale werkplek

Gebaseerd op jarenlange ervaring en nieuwe inzichten uit onderzoek naar veiligheid en verkeer: Een aangename en innovatieve werkplek.

Multifunctioneel stuurwiel

Ergonomisch, haptisch, veilig: het multifunctionele stuurwiel

Met beide handen alles onder controle: met het multifunctionele stuurwiel kunnen buschauffeurs snel alle belangrijke functies gebruiken en gelijktijdig de aandacht bij het verkeer houden. Daarbij hoeven ze het stuur geen moment los te laten.

Zijn multifunctionele toetsen zijn ergonomisch geplaatst en verdeeld over twee bedieningselementen. Dankzij de logisch-functionele groepering liggen alle bedieningstoetsen comfortabel binnen duimbereik. De verschillende functies zijn direct toegankelijk. In combinatie met het onmiddellijk achter het stuurwiel geplaatste digitale 12"-display heeft de bestuurder alle belangrijke informatie zowel in het oog als in de hand.

Dankzij veelzijdige instelposities kan de bestuurderswerkplek worden aangepast aan de grootte en het postuur van de bestuurder.

12

Rijplezier met focus dankzij het 12"-bestuurdersdisplay

Eén blik is genoeg: dankzij het volledig digitale 12"-bestuurdersdisplay met hoge resolutie kunnen bestuurders alle relevante informatie moeiteloos en zeer snel zien – en hier net zo snel op reageren. Daardoor worden visuele overprikkeling en vermoeidheid voorkomen, wat helpt bij het verhogen van de rijveiligheid.

Het kleurendisplay geeft met behulp van overzichtelijke elementen en moderne 3D-weergaven informatie over snelheid en motortoerental, navigatie, media-informatie en meldingen van de hulpsystemen. Het toont ook waarschuwingen en aanwijzingen. Dankzij intelligente details, zoals de schaalverdeling van tachometer en toerenteller in de vorm van een halve cirkel met tegengestelde wijzers, is er in het midden van het display veel meer ruimte voor extra informatie dan bij complete of gelijklopende ronde instrumenten.

Praktisch: Naar voorkeur kan de weergave intuïtief en comfortabel worden opgeroepen en ingesteld via het multifunctionele stuurwiel of de linker pitmanarm (zonder multifunctioneel stuurwiel). Er is keuze uit de Full Screen-weergave om belangrijke informatie zoals de haltes in groot formaat te tonen, en de Home Screen-weergave met centrale hoofdweergave en wisselende weergaven aan de zijkant.

7

Maakt van de rit een belevenis: nieuw infotainment met 7"-mediadisplay

Bijzonder infotainment wordt op reis steeds belangrijker: daarom biedt het moderne mediasysteem MMC (MAN Media Coach) Advanced bestuurders en passagiers een bijzondere infotainment-ervaring met veelzijdige functies voor audio, video, communicatie en navigatie. Omdat de veiligheid daarbij op de voorgrond staat, kenmerkt het systeem zich door een gebruiksvriendelijke bediening die de aandacht niet opeist.

Het systeem beschikt over een afzonderlijk 7"-mediadisplay in het zijdelingse gezichtsveld van de bestuurder. Hierop worden de mediafuncties visueel weergegeven. Bedienen gaat comfortabel via een klassiek bedieningspaneel, het multifunctionele stuurwiel, MAN SmartSelect of via spraakcommando's. Er kan worden gekozen uit de bestuurdersmodus, waarmee alle media kunnen worden opgeroepen en weergegeven, en uit de passagiersmodus, die alleen voor de passagiers relevante inhoud weergeeft die bestuurders hen kunnen aanbieden.

Praktisch: Het geïntegreerde berichtencentrum toont onderaan het display actuele informatie zoals inkomende gesprekken, radiozenders en verkeersgegevens. In het bovenste gedeelte is er een snelkeuze voor individueel gedefinieerde inhoud zoals navigatiebestemmingen of telefooncontacten, die snel kunnen worden opgeroepen via het bedieningspaneel of MAN SmartSelect.

De bestuurderswerkplek is optimaal afgestemd op de bestuurder

Voor de veiligheid tijdens het rijden

Het doordachte opbergconcept, verbeterde plaatsing van de schakelaars en het geoptimaliseerde bedieningsconcept ondersteunen de bestuurder tijdens de dagelijkse werkzaamheden. De ergonomische stoel en het multifunctionele stuurwiel zorgen voor een comfortabele werksfeer. En met de nieuwste mogelijkheden voor besturing en bediening van de MMC (MAN Multimedia Coach) hoeft de bestuurder zich geen zorgen te maken over de veiligheid.

Veilige en intuïtieve bediening: MAN SmartSelect

Een infotainmentsysteem is slechts zo goed als zijn bediening: met MAN SmartSelect komen intuïtief gebruik en innovatief comfort samen. Dankzij de richtinggevende bedieningseenheid wordt de bediening van het multimediasysteem kinderspel, zelfs in onrustige rijsituaties. Ergonomisch, nauwkeurig en veilig: dankzij de innovatieve draai-/drukregelaar met geïntegreerd touchpad en comfortabele handsteun wordt doelgericht invoeren gemakkelijker.

Omdat de buschauffeur bij de mediabediening met MAN SmartSelect in de normale positie kan blijven en het oog voortdurend op de weg kan richten, is er veel minder afleiding of onbedoelde verandering van richting. Het systeem is zelfs geschikt voor busritten in het donker: dankzij zijn omlopende verlichting is het meteen vindbaar – een snelle blik is genoeg.

Met behulp van de grote onderste draairing kunnen bestuurders comfortabel het hoofdmenu oproepen. De kleinere draairing is bedoeld om doelgericht te navigeren door submenu's en om individuele functies te selecteren. Via het touchpad kunnen letters of cijfers gemakkelijk worden ingevoerd, gewoon door met de vinger op het oppervlak te schrijven.

De buschauffeur navigeert met MAN SmartSelect in het multimediasysteem door aan de kleine draairing te draaien.

Het hoofdmenu kan comfortabel worden geopend met behulp van de grote onderste draairing.

Draairing van de MAN SmartSelect voor het bedienen van het multimediasysteem

De kleinere draai-/drukring is bedoeld om doelgericht te navigeren door submenu's en om individuele functies te selecteren.

Geïntegreerd touchpad van de MAN SmartSelect

Via het touchpad kunnen letters of cijfers gemakkelijk worden ingevoerd, gewoon door met de vinger op het oppervlak te schrijven.

Een passagiersruimte volgens het ontwerp van MAN

In het interieur is alles aanwezig om u thuis te voelen.

/
Inspirerende ruimte met flair

Sfeervolle inspirerende ruimte

Harmonisch en tijdloos. De indirecte plafondverlichting met doorlopende led-lampjes verlicht de elegante kleurstellingen met indirect warmwit licht en draagt bij aan een intieme sfeer.

/
Meer daglicht door glazen dakluik

In de buitenlucht

De royale, getinte glazen dakluiken met geïntegreerd UV-filter laten natuurlijk licht binnen in de passagiersruimte.

/
Open interieur in de passagiersruimte

Een gevoel van ruimte

De ingebouwde componenten zijn zo vormgegeven dat ze met een stahoogte van 2000 mm en een vloer zonder trappen maximale bewegingsvrijheid bieden.

/
Stijlvol vormgegeven bagagerekken

Elegante opbergvakken.

De goed toegankelijke en elegante bagagerekken maken de aangename sfeer in de passagiersruimte compleet.

/
Inspirerende ruimte met flair

Sfeervolle inspirerende ruimte

Harmonisch en tijdloos. De indirecte plafondverlichting met doorlopende led-lampjes verlicht de elegante kleurstellingen met indirect warmwit licht en draagt bij aan een intieme sfeer.

/
Meer daglicht door glazen dakluik

In de buitenlucht

De royale, getinte glazen dakluiken met geïntegreerd UV-filter laten natuurlijk licht binnen in de passagiersruimte.

/
Open interieur in de passagiersruimte

Een gevoel van ruimte

De ingebouwde componenten zijn zo vormgegeven dat ze met een stahoogte van 2000 mm en een vloer zonder trappen maximale bewegingsvrijheid bieden.

/
Stijlvol vormgegeven bagagerekken

Elegante opbergvakken.

De goed toegankelijke en elegante bagagerekken maken de aangename sfeer in de passagiersruimte compleet.

Aangename passagiersruimte
MAN TCO

Wist u dat bestuurders uw meest waardevolle investering zijn in de TCO-berekening?

Bereken nu de TCO en maak met de MAN Lion's Coach indruk op uw personeel.
Afspraak voor persoonlijk advies maken
Configureer het exterieur en het interieur van uw touringcar

Uw wens – onze mogelijkheden

Geef het exterieur en het interieur van uw touringcar de gewenste uitstraling.
Naar de MAN Busdesigner

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: