MAN België

Video-dodehoekhulp (VTA)

Video-dodehoekhulp (VTA)

Elk vermeden ongeval telt. Dankzij dit camerasysteem weet de bestuurder wanneer een persoon of fietser zich in de dode hoek bevindt. Anders dan traditionele oplossingen voor de dode hoek kan dit dodehoeksysteem betrouwbaar een onderscheid maken tussen bewegende objecten als voetgangers of fietsers en stilstaande objecten als lantaarnpalen. De bestuurder wordt dus alleen gewaarschuwd als er echt sprake is van gevaar.

De video-dodehoekhulp (VTA) is een standalone systeem voor voertuigen die tot nu toe niet over een dodehoekhulp beschikken. Als het voertuig al over een standaard dodehoekhulp beschikt, kan het zijcamerasysteem (SCS) achteraf worden ingebouwd.

Eigenschappen

  • 3 in-1-oplossing: herkenning van bewegende objecten, videobeelden van het relevante gebied, actieve waarschuwing (visueel en akoestisch)
  • Snelle en moeiteloze montage: alle cameraonderdelen bevinden zich in dezelfde behuizing
  • Optimale beeldweergave: compacte 7"-monitor met optimale beeldscherpte ter hoogte van de A-stijl (bijrijderszijde).
  • Uitstekende beeldkwaliteit: de camera met infraroodleds garandeert bij dag en nacht de beeldkwaliteit
  • Oplossing voor smalle cabines: voor deze cabines breidt een optioneel verkrijgbare afstandsadapter het gezichtsveld uit tot het gebied naast de carrosserie.

Opmerking

De minimaal benodigde voertuiguitrusting hiervoor: Het systeem herkent bewegende objecten die zich onder een hoek van 0° (evenwijdig ten opzicht van het voertuig en in de rijrichting van het voertuig) tot maximaal ca. 45° (zijdelings ten opzichte van het voertuig) verplaatsen. Door herhalende structuren in het detectiebereik (bijv. afzethekken) of als de oplegger in een bocht binnen het detectiebereik komt, kan dit tot foute activeringen leiden. Binnen het detectiebereik mag zich geen opbouw of dergelijke bevinden. Raadpleeg ook de instructies voor de camera-instelling. Voor voertuigen vanaf modeljaar 2020 moet de uitgebreide IO-module 2 worden geïnstalleerd in de flash-variant 81.25806-7448 voor de signaalkranen aan de voertuigzijde.

Meer informatie

De video-dodehoekhulp (VTA) is alleen geschikt voor voertuigen met het stuur links met de camera aan de rechterkant van het voertuig.

Artikelnummer Omschrijving Geschikt voor
81.27604-6005 Retrofitset VTA Voor alle TGL, TGM, TGS en TGX vanaf modeljaar 2019
81.27604-6006 Retrofitset VTA Voor alle TGL, TGM, TGS, en TGX vanaf modeljaar 2020 1)
U1.28210-6039 Afstandsadapter voor camera Voor alle TGL/TGM/TGS met smalle cabines resp. TGX met zeer brede opbouwen > 2,5 m
U1.28210-6041 Uitbreiding afstandsadapter voor camera Voor alle TGL/TGM/TGS met smalle cabines en zeer brede opbouwen > 2,5 m
  1. Let op de voertuigvereisten.

Interesse?

Neem contact op met het dichtstbijzijnde MAN servicepunt en vraag advies.

Naar de MAN dealerzoekfunctie

Pagina afdrukken