MAN België

MAN filehulp

Filehulp

In het kort

  • Minder vermoeiend rijden tijdens druk verkeer en files
    De filehulp houdt de vrachtwagen op koers en op de vereiste afstand van het voorliggende voertuig.
  • Vermijden dat men te dicht tegen elkaar rijdt en verminderen van het risico op aanrijdingen
    Op snelwegen of goed aangelegde autobanen bestuurt de filehulp automatisch de aandrijflijn, de remmen en de stuurinrichting.

Dicht, dichter, stop.

In filesituaties op snelwegen remt de filehulp achter een stilstaand voertuig af tot het tot stilstand komt en rijdt vanzelf weer verder. Het systeem begeleidt het voertuig continu en veilig door eventuele verkeersopstoppingen door middel van zachte stuurinterventies.

1
Detecteert het verkeer dat voor het voertuig rijdt

Een videocamera die achter de voorruit is geïnstalleerd en een radarsensor in de bumper registreren het verkeer en de wegmarkeringen.

2
Stoppen en rijden

Als er een file ontstaat of het verkeer tot stilstand komt, regelt de MAN-filehulp automatisch de aandrijving en de remmen. De afstand tot de voorligger wordt gehandhaafd door de filehulp tot het voertuig tot stilstand komt. Als het kortstondig zo doorgaat, komt het systeem vanzelf weer op gang.

3
Op de rijstrook blijven

Naast het behoud van de afstand tot de voorligger zorgt de filehulp er ook voor dat de vrachtwagen in de rijstrook blijft door middel van zachte stuurinterventies. Het systeem baseert zich op de wegmarkeringen.

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Configureer uw ideale voertuig

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: