MAN België

GPS-gestuurde cruisecontrol: MAN EfficientCruise met PredictiveDrive

Animatie over GPS-gestuurde cruisecontrol: MAN EfficientCruise met PredictiveDrive

In één oogopslag

 • Vooruitstrevend economisch
  Berekent de meest economische manier van rijden, rekening houdend met de topografie van de route.
 • Minder tractie-onderbreking
  Een verbruiksgerichte ingreep in de versnellingskeuze voorkomt onderbrekingen in de tractie en helpt brandstof te besparen.
 • Comfortabel rijden
  Verhoogt de comfortfactor voor de bestuurder en zorgt voor verlichting.

Vooruitkijkend rijden - comfortabel besparen

De GPS-gestuurde cruisecontrol MAN EfficientCruise registreert het routeverloop met hellingen en afdalingen maar liefst drie kilometer vooruit. Zo kan de rijstand en de snelheid altijd aangepast worden ten behoeve van een zuinige rijstijl. Het terugschakelen wordt - alleen indien nodig - onderdrukt. Dit zorgt voor minder onderbrekingen in de tractie en bespaart brandstof.

MAN EfficientCruise houdt rekening met de te volgen route en bepaalt de meest economische rijstijl. Zachte en verbruiksgerichte ingrepen bij de keuze van de versnelling voorkomen niet alleen onderbrekingen in de tractie, maar zorgen ook voor een harmonieuze rijervaring. De bestuurder kiest zijn gewenste snelheid en stelt één van de vier niveaus van mogelijke snelheidstolerantie (ECO Level I - IIII) in. Het ECO-niveau kan op elk moment tijdens het rijden worden aangepast.

 • ECO-Level I: kleinste afwijking van de ingestelde snelheid, geschikt voor druk verkeer en slechte weersomstandigheden
 • ECO-Level IIII: grootste afwijking van de ingestelde snelheid, geschikt voor lage verkeersvolumes op snelwegen en landwegen

Met strategie op de helling: PredictiveDrive

Het nieuwe PredictiveDrive-systeem vult het effect van MAN EfficientCruise aan, vooral bij het naderen van hellingen en bergopwaartse trajecten. Afhankelijk van de situatie weegt het mogelijke snelheids- en schakelstrategieën tegen elkaar af en kiest uiteindelijk de zuinigste. Het doel is meestal om zoveel mogelijk vaart te krijgen op de helling - bijvv. door vooraf kort accelereren en door vroegtijdig terugschakelen voor een overeenkomstig overschot aan vermogen.

MAN EfficientCruise en PredictiveDrive zijn al actief vanaf ongeveer 30 km/u. Het systeem werkt zowel in vrij rijden als in cruise control-modus. De voorspellende systeemreacties op hellingen zorgen voor een aanzienlijk betere rijeigenschappen en verhogen zo ook de acceptatie door de bestuurder van de dynamische koppelaanpassing.

Intelligent rijden: MAN EfficientRoll

In combinatie met MAN EfficientRoll helpt de GPS-gestuurde cruisecontrol MAN EfficientCruise nog meer brandstof te besparen en is uw voertuig nog milieuvriendelijker op de weg.

Dankzij MAN EfficientRoll met GPS-preview wordt het rijden intelligent gestuurd: Als er brandstof kan worden bespaard, schakelt de transmissie automatisch naar de neutrale stand "N", zelfs op een lichte helling naar beneden. Zo wordt de vaart meegenomen en verliest het voertuig minder snel snelheid dan met een ingeschakelde versnelling. Tijdens het rijden draait de motor met nog slechts 550 omwentelingen per minuut (in plaats van het normale stationair toerental van 600 tpm). Dit helpt om het brandstofverbruik verder te verlagen.

MAN Now levert u het intelligent rijden over-the-air

Met MAN EfficientCruise en MAN EfficientRoll bent u nog zuiniger onderweg: boek nu in enkele kliks op het RIO-platform – en gebruik het al korte tijd later in uw voertuig.

MAN NOW - Upgrades Over-the-Air

 • Flexibele aanpassing van de voertuigfunctionaliteiten van uw nieuwe MAN Truck Generation en MAN Transporter
 • Automatische controle van de functies die voor uw voertuig beschikbaar zijn
 • Overdracht en installatie van software-upgrades dankzij innovatieve Over-the-Air-technologie – eenvoudig, snel en zonder tussenstop in de werkplaats
 • Gratis gebruik van individuele functies

Naar boeken

Meer informatie? Deze kant op!

Hebt u vragen?

Configureer uw ideale voertuig

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: