MAN België

Lane Guard System ­ (LDW)

In het kort

  • Nauwkeurige rijstrookherkenning
    Als het voertuig onbedoeld over een rijbaanmarkering rijdt, klinkt er een akoestisch signaal.
  • Adaptief waarschuwingssysteem
    Het systeem stelt zich automatisch in op landen met rechts- of linksrijdend verkeer.

De perfecte lijn

Meer veiligheid in het verkeer door een nog nauwkeurigere rijstrookherkenning: Het Lane Guard System (Lane Departure Warning) bewaakt het aanhouden van de rijstrook nu betrouwbaarder dan ooit met de nieuwste cameratechnologie. Wanneer de bus over een rijbaanmarkering rijdt zonder dat de richtingaanwijzer wordt gebruikt, waarschuwt het rijstrooksysteem de bestuurder met een duidelijk geluidssignaal en helpt daarmee het gevaar van een ongeluk te minimaliseren.

Lane Guard System in het kort

1

Wanneer de bus over een wegmarkering rijdt zonder dat de richtingaanwijzers worden gebruikt, waarschuwt het systeem de bestuurder met een duidelijk geluidssignaal.

2

Het hulpsysteem wordt boven een snelheid van 60 km/u automatisch geactiveerd. Het systeem houdt er ook rekening mee dat veel chauffeurs van bedrijfsvoertuigen vanuit veiligheidsoogpunt graag aan de buitenkant van de rijstrook rijden en waarschuwt aan deze zijde dan ook later.

3

Het systeem stelt zich automatisch in op landen met rechts- of linksrijdend verkeer. Daarmee kan de chauffeur genieten van een flexibel waarschuwingssysteem.

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: