MAN België

GPS-gestuurde cruisecontrol: MAN EfficientCruise

In één oogopslag

  • Anticiperend rijden
    De gps-gestuurde cruisecontrol EfficientCruise registreert het routeverloop maar liefst drie kilometer vooruit.
  • Hogere brandstofbesparing
    De rijstand en snelheid worden automatisch aangepast voor een zuinige rijstijl.
  • Meerwaarde voor bestuurder en milieu
    Door het ingrijpen van de cruisecontrol wordt de comfortfactor voor de bestuurder vergroot en een verbruiksgeoriënteerde rijstijl bevorderd.

Besparen door vooruit te kijken

De nieuwe generatie EfficientCruise maakt nog anticiperender rijden mogelijk: De GPS-gestuurde cruisecontrol registreert het routeverloop met hellingen en afdalingen maar liefst drie kilometer vooruit en kan de rijstand en snelheid continu aanpassen voor een zuinige rijstijl. Dankzij innovatieve technologie wordt nu ook het rollen door middel van GPS-vooruitblik intelligent gestuurd. Hier hebben we het potentieel voor brandstofbesparing opnieuw flink uitgebreid.

Door de intelligente combinatie van MAN EfficientCruise en EfficientRoll wordt de bestuurder ontlast, zodat deze zich volledig op het rijden kan concentreren.

Meerwaarde voor bestuurder en milieu

1
Gewenste snelheid instellen

De bestuurder kan zijn gewenste snelheid kiezen en één van de vier niveaus van mogelijke snelheidstolerantie (ECO Level I - IIII) instellen. Level I betekent de kleinste afwijking van de ingestelde snelheid, level IIII de grootste. Level IIII maakt een maximale brandstofbesparing mogelijk en is ideaal voor weinig verkeer op snelwegen en provinciale wegen.

2
Intelligent rijden

Ook het rollen door middel van GPS-vooruitblik wordt intelligent gestuurd. Zelfs bij een lichte afdaling schakelt de transmissie automatisch in de neutrale stand "N". Zo wordt de vaart meegenomen en verliest het voertuig minder snel snelheid dan met een ingeschakelde versnelling. Samen met EfficientRoll kan nu nog meer brandstof worden bespaard.

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: