MAN België

Alternatieve aandrijvingen voor overstappers

Efficiënte aandrijvingen
Contact

In één oogopslag

 • Baanbrekende energieconcepten
  Onze stadsbussen worden aangedreven door duurzame en flexibele elektrotechnologie of zuinige gasmotoren met tot wel 15% lagere kosten voor de levenscyclus (LCC).
 • Oplossingen op maat
  Bij een actieradius van maximaal 350 km (MAN Lion's City E) of 500 km (MAN Lion's City G) wordt alleen gestopt voor passagiers.
 • Meer ruimte
  Door het wegvallen van de verticale motor en plaatsing van de gastanks in het dak ontstaat meer ruimte en comfort voor passagiers.

De E van emissievrij

Elektrisch aangedreven bussen en de voordelen voor de stad.

Altijd schoon

Alternatieve aandrijvingen maken hun opmars en elektromotoren behoren met 0% emissies tot een van de meest logische opties. De motor is zeer stil en produceert geen uitlaatgassen. Bovendien heeft de MAN Lion's City E een actieradius van maximaal 350 km en dat alles heeft aanzienlijke voordelen voor het milieu, het imago van uw stad en voor uw passagiers. U hebt grote vrijheid bij het bepalen van de routes, want deze stadsbus wordt ook toegelaten in lage-emissiezones.

Alles over MAN stadsbussen met elektrische aandrijving

Groot of klein - voor bijna elke straat een bus

Met drie maatvarianten voorzien de stadsbussen van MAN in bijna elke behoefte: dankzij de kleine draaicirkel kan de 10 meter lange versie van de MAN Lion's City E ook smalle en bochtige wegen aan, terwijl de 18 meter lange modellen meer ruimte bieden voor passagiers op drukke routes en de 12 meter lange bus kan worden gebruikt in de meest uiteenlopende verkeerssituaties. Wat de eisen ook zijn – de stadsbusfamilie MAN Lion's City E staat voor u klaar.

Zo flexibel als het beoogde gebruik: De accu-gebruiksstrategie van de MAN Lion’s City E

Een MAN Lion's City E stopt voor een hoog gebouw terwijl passagiers met koffers in de elektrische bus stappen.

Afhankelijk van het gebruiksgebied, lijnen van het openbaar vervoer en overige factoren variëren de eisen die aan het gebruik van de accu worden gesteld.

Een constant betrouwbare actieradius van maximaal 270 km1) staat ter beschikking door gebruik te maken van de accu-gebruiksstrategie 'Reliable Range': Met een beperkt aantal laadhubs blijft er voldoende reserve beschikbaar om een gelijke actieradius gedurende de volledige gebruiksduur te garanderen.

Voor een eventuele hogere actieradius tot maximaal 350 km1) is de accu-gebruiksstrategie 'Maximum Range' beschikbaar. Het vergrote laadvenster levert meer energie per lading, zodat de dagelijkse actieradius situationeel kan worden vergroot. Dit loont vooral voor langere afstanden, extreme temperaturen of omleidingsroutes.

Zo individueel als uw behoeften: de accuodule voor de MAN Lion's City E

Het modulaire accuconcept van MAN biedt u de mogelijkheid om het aantal accupakketten flexibel aan te passen aan uw individuele behoeften. U kunt de laadtijd, het aantal passagiers en de actieradius gericht sturen door naar uw wensen te kiezen voor meer of minder accu's: Met elk extra accupakket wint de elektrische bus aan actieradius, en met elk verwijderd accupakket neemt de passagierscapaciteit toe en daalt de laadduur.

Wat u ook kiest: Alle accupakketten zijn in twee en een half tot vijf uur volledig opgeladen.

Afhankelijk van de lengte van uw elektrische bus van MAN is een ander aantal accupakketten leverbaar:

 • MAN Lion's City 10 E: vier tot vijf accupakketten met een capaciteit van 320 tot 400 kWh
 • MAN Lion's City 12 E: vier tot zes accupakketten met een capaciteit van 320 tot 480 kWh
 • MAN Lion's City 18 E: zes tot acht accupakketten met een capaciteit van 480 tot 640 kWh

Laadinfrastructuur inbegrepen

Profiteer van ons rondom-zorgeloos-pakket: We leveren u niet alleen een toekomstgerichte elektrische stadsbus, maar we zorgen ook voor een optimale laadinfrastructuur, via kabel of pantograaf. Daardoor beschikt u over een laadtechniek die perfect aansluit op uw voertuig, naar wens inclusief installatie en onderhoud.

Meer informatie over de laadinfrastructuur

Alles over MAN stadsbussen met elektrische aandrijving

Klimaatbescherming met CO2

Een op kooldioxide gebaseerde airconditioning is optioneel verkrijgbaar voor de MAN Lion's City E. Dit nieuwe airconditioningsysteem heeft verschillende voordelen: Klimaatneutraal kooldioxide is goedkoper dan het conventionele koelmiddel R134a en beschermt tegelijk het milieu. Bovendien verbruikt een CO2-airconditioning minder energie en is dus efficiënter, wat de actieradius van uw elektrische bus positief kan beïnvloeden.

De G van gering brandstofverbruik

Op weg naar succes in stadsbussen met gasaandrijving.

Alles over MAN stadsbussen met gasaandrijving

Aardgasmotoren staan bekend als zeer efficiënt. Wij ontwikkelen al 75 jaar steeds zuinigere oplossingen. Het resultaat is de MAN Lion's City G EfficientHybrid: Tot wel 15% lagere kosten voor de levenscyclus, een grote actieradius van ten minste 500 km en beperkte geluidsemissies.

Spaart waar het kan.

Deze stadsbus heeft een bijzonder laag verbruik en beperkte emissies. De gasmotor MAN E18 komt met uitlaatgasrecirculatie (UGR) en een 3-wegkatalysator duidelijk onder de grenswaarde voor de emissiestandaard Euro 6 uit en is klaar voor de toekomst.

Naar de MAN Lion's City G

Helemaal op de hoogte met ons adviesaanbod

We maken u de overstap naar alternatieve aandrijvingen gemakkelijk.

Alternatieve aandrijvingen

Elke vloot is anders. Daarom hebben we in samenwerking met diverse klanten waardevolle inzichten verzameld. Op basis van deze kennis en analyses van routegegevens, laadinfrastructuur en onderhoud stellen we een vlootprofiel samen dat het meest geschikt is voor uw stad.

Meer over het adviesaanbod

Contact opnemen met een expert

Duurzaam en extra ruimte

Nieuwe aandrijftechnieken creëren meer ruimte voor passagiers.

De MAN Lion's City E is te zien op een display in een elektrische MAN bus met een ruim interieur.

Hoogste prioriteit voor alternatieve aandrijvingen: Onze accu's bevinden zich op het dak. Daardoor ontstaat ruimte op de plek die anders door de verticale motor wordt ingenomen. En ook onze gastanks zijn intelligent op het dak aangebracht. Het resultaat is meer capaciteit voor u en meer comfort voor uw passagiers.

Wist u dat de laadinfrastructuur op de vijfde plaats komt bij de kostenpost van uw TCO?

Bereken nu de TCO en stap over op e-mobiliteit.
Afspraak maken voor advies

Efficiënt en milieuvriendelijk in het lijnverkeer

MAN EfficientHybrid

 • Intelligent energiemanagement met automatisch start/stop-systeem
 • Slaat energie op tijdens het remmen
 • Verzorgt de voeding bij het starten
Meer over MAN EfficientHybrid

Duurzame mobiliteit en efficiënte transportoplossingen

De MAN Lion's City G
De MAN Lion's City G
 • Tot wel 97% minder schadelijke stoffen
 • Grote actieradius: tot 500 km
 • Geluidsarm tijdens bedrijf
Naar de MAN Lion's City G
De MAN Lion's City E
De MAN Lion's City E
 • Milieuvriendelijk met 0% emissies
 • Meer ruimte voor uw passagiers
 • Actieradius: tot 350 km*

*Afhankelijk van de accu-gebruiksstrategie en onder gunstige omstandigheden: Lage eisen aan gemiddelde snelheid, belading, topografie en klimaatregeling.

Naar de MAN Lion's City E

Meer informatie? Deze kant op!

Neem contact met ons op

Advies? Bij voorkeur persoonlijk: