MAN België
Terug naar het overzicht

XWIFT kiest opnieuw resoluut voor MAN.

16.03.2023 Truck

Transportbedrijf Xwift, opgericht in 2007, specialiseert zich in sneltransport binnen de Europese Unie en wist in die tijdspanne in België uit te groeien tot de grootste speler in dit type transport.

Met een wagenpark van 165 vrachtwagens en 40 bestelwagens, beschikt Xwift over een uiterst diverse vloot bestemd voor standaard- en koeltransport alsook meeneemheftrucks en ADR-transport. Dankzij de overname van de firma Buyl Transport, in 2022, kan de klant bij Xwift ook terecht voor warehousing met logistieke panden in Lokeren en Temse. Niet minder dan 198 chauffeurs geven dag na dag het beste van zichzelf, net als de 55 overige werknemers die ervoor zorgen dat alles vlot op bestemming geraakt.

Aangezien snelheid en voertuigbetrouwbaarheid uiteraard van primordiaal belang zijn in deze business, is de samenwerking met MAN van meet af aan een logische keuze. Goederen moeten immers meestal binnen de twee uur na bestelling op locatie zijn (in Vlaanderen) wat maakt dat Xwift steeds moet kunnen terugvallen op zijn wagenpark, met goed uitgeruste en kwalitatieve bedrijfsvoertuigen, verkoopadvies op maat én een professionele aftersales. Met MAN als transportpartner worden al deze vereisten, en meer, meteen afgevinkt. Het feit dat zowel Xwift als MAN in hun bedrijfsvoering sterk inzetten op duurzaamheid en veiligheid, maakt de band er alleen maar sterker op.

Recentelijk bevestigde Xwift opnieuw het vertrouwen in MAN met de bestelling van 14 MAN trekkers van het type TGX 18.480 4x2 BLS alsook 1 MAN TGL 12.220 4x2 BL en 2 MAN TGM’s 18.290 4x2 BL. Deze voertuigen zullen zowel nationaal als internationaal worden ingezet, in zo goed als alle sectoren.

“Met de nieuwe MAN’s leggen we de klemtoon op veiligheid en duurzaamheid. Op die manier motiveren we niet alleen onze huidige chauffeurs maar willen we ook onze openstaande vacatures C/CE invullen,” zegt Fleet Director Tom Muys. “We houden qua uitrusting rekening met de wensen van de chauffeurs. Zo rusten we de langeafstandsvoertuigen uit met elektrische standairco en installeren we op alle vrachtwagens 4 camera’s nl. een frontcamera, een dodehoekcamera, een achteruitrijcamera en een camera in de laadruimte.”

07.11.2023 | Truck
MAN Truck & Bus heeft de verkoop van de eerste elektrische zware vrachtwagen in zijn bedrijfsgeschiedenis gelanceerd en daarmee een nieuwe mijlpaal in de decarbonisatie van het vrachtvervoer bereikt. Er zijn al 600 bestelaanvragen ontvangen. De eerste 200 exemplaren zullen al in 2024 worden geleverd aan geselecteerde klanten. De productie in de MAN-fabriek in München zal vanaf 2025 in grotere aantallen van start gaan naarmate meer bestellingen binnenkomen.
Meer
20.10.2023 | Truck
MAN en BGL vragen snellere uitbreiding van laadinfrastructuur • MAN en sectorvereniging BGL vragen een snellere uitbreiding van de openbare laadinfrastructuur • Afstelling voor productieversie van MAN eTruck tijdens hittetests in Spanje • MAN leidt 1.200 verkoopmedewerkers op voor marktlan- cering eind oktober
Meer
18.10.2023 | Services,  Truck
MAN concessiehouder MAN Brugge werd recentelijk internationaal onderscheiden als “Top MAN ServiceCare werkplaats”, op basis van de overtuigende implementatie van het MAN ServiceCare werkplaatssysteem dat onder meer proactief onderhoudsmanagement mogelijk maakt.
Meer