MAN België
Terug naar het overzicht

Stijn Tielens benoemd tot Chief Operating Officer (COO) bij MAN Truck & Bus België.

16.01.2023 Truck,  Bus

Sinds 1 januari ’23 vervult Stijn Tielens de functie van COO bij MAN Truck & Bus nv, de Belgische invoerder van bedrijfsvoertuigen van de merken MAN en Neoplan, met hoofdzetel in Kobbegem (Asse).

Dhr. Tielens is met deze nieuwe functie niet aan zijn proefstuk toe bij MAN. Reeds in 2010 vervoegde hij het Belgische MAN team, eerst als Sales Manager en nadien al snel als Sales Director Trucks waarbij hij MAN een serieuze sales boost wist te geven en het verkoopnetwerk verder uitbouwde.

In 2019 werd hij aangesteld als Head of Sales, Truck Sales Area Europe South-West, een internationaal georiënteerde functie bij MAN Truck & Bus SE, gevestigd in het Duitse München waarna hij in 2021 zijn internationale carrière een verdere wending wist te geven bij de Franse MAN hoofdzetel in Evry bij Parijs als Head of Cluster BeNeLux.

Met zijn aanstelling als COO bij MAN België keert Stijn Tielens terug naar zijn roots en kan hij duidelijk terugvallen op de nationale én internationale relaties die hij gedurende meer dan een decennium binnen de MAN organisatie opbouwde. Als COO, een nieuwe functie binnen het Belgische directie-team, is hij onder meer verantwoordelijk voor het verder uitrollen van de “New MAN” strategie en het uitwerken van synergiën binnen de BeNeLux en met Frankrijk. Stijn Tielens rapporteert in deze functie aan Marc De Baerdemaeker, Managing Director MAN Truck & Bus.

07.11.2023 | Truck
MAN Truck & Bus heeft de verkoop van de eerste elektrische zware vrachtwagen in zijn bedrijfsgeschiedenis gelanceerd en daarmee een nieuwe mijlpaal in de decarbonisatie van het vrachtvervoer bereikt. Er zijn al 600 bestelaanvragen ontvangen. De eerste 200 exemplaren zullen al in 2024 worden geleverd aan geselecteerde klanten. De productie in de MAN-fabriek in München zal vanaf 2025 in grotere aantallen van start gaan naarmate meer bestellingen binnenkomen.
Meer
20.10.2023 | Truck
MAN en BGL vragen snellere uitbreiding van laadinfrastructuur • MAN en sectorvereniging BGL vragen een snellere uitbreiding van de openbare laadinfrastructuur • Afstelling voor productieversie van MAN eTruck tijdens hittetests in Spanje • MAN leidt 1.200 verkoopmedewerkers op voor marktlan- cering eind oktober
Meer
18.10.2023 | Services,  Truck
MAN concessiehouder MAN Brugge werd recentelijk internationaal onderscheiden als “Top MAN ServiceCare werkplaats”, op basis van de overtuigende implementatie van het MAN ServiceCare werkplaatssysteem dat onder meer proactief onderhoudsmanagement mogelijk maakt.
Meer