MAN België
Terug naar het overzicht

Stijn Tielens benoemd tot Chief Operating Officer (COO) bij MAN Truck & Bus België.

16.01.2023 Truck,  Bus

Sinds 1 januari ’23 vervult Stijn Tielens de functie van COO bij MAN Truck & Bus nv, de Belgische invoerder van bedrijfsvoertuigen van de merken MAN en Neoplan, met hoofdzetel in Kobbegem (Asse).

Dhr. Tielens is met deze nieuwe functie niet aan zijn proefstuk toe bij MAN. Reeds in 2010 vervoegde hij het Belgische MAN team, eerst als Sales Manager en nadien al snel als Sales Director Trucks waarbij hij MAN een serieuze sales boost wist te geven en het verkoopnetwerk verder uitbouwde.

In 2019 werd hij aangesteld als Head of Sales, Truck Sales Area Europe South-West, een internationaal georiënteerde functie bij MAN Truck & Bus SE, gevestigd in het Duitse München waarna hij in 2021 zijn internationale carrière een verdere wending wist te geven bij de Franse MAN hoofdzetel in Evry bij Parijs als Head of Cluster BeNeLux.

Met zijn aanstelling als COO bij MAN België keert Stijn Tielens terug naar zijn roots en kan hij duidelijk terugvallen op de nationale én internationale relaties die hij gedurende meer dan een decennium binnen de MAN organisatie opbouwde. Als COO, een nieuwe functie binnen het Belgische directie-team, is hij onder meer verantwoordelijk voor het verder uitrollen van de “New MAN” strategie en het uitwerken van synergiën binnen de BeNeLux en met Frankrijk. Stijn Tielens rapporteert in deze functie aan Marc De Baerdemaeker, Managing Director MAN Truck & Bus.

16.03.2023 | Truck
Transportbedrijf Xwift, opgericht in 2007, specialiseert zich in sneltransport binnen de Europese Unie en wist in die tijdspanne in België uit te groeien tot de grootste speler in dit type transport.
Meer
16.01.2023 | Bus,  Truck
Sinds 1 januari ’23 vervult Stijn Tielens de functie van COO bij MAN Truck & Bus nv, de Belgische invoerder van bedrijfsvoertuigen van de merken MAN en Neoplan, met hoofdzetel in Kobbegem (Asse).
Meer
28.10.2022 | Truck
Vorig jaar werd NEFTON gelanceerd, een onderzoeksproject gefinancierd door het Duitse federale Ministerie van Economie en Klimaatbescherming. MAN Truck & Bus wil samen met AVL, PEA, de Technische Universiteit van München, de Technische Universiteit van Deggendorf en de Forschungsstelle für Energiewirtschaft e.V. (Onderzoekscentrum voor Energie-economie) het systeem analyseren bestaande uit een volledig elektrische vrachtwagen, een laadstation en een netverbinding, en het ontwerp ervan voor verschillende toepassingen bij langeafstandstransport.
Meer