MAN België
Terug naar het overzicht

Groep VRD investeert in emissievrije toekomst met de MAN eTGM.

28.10.2020 Truck

Familiebedrijf in hart en nieren Groep VRD, met hoofdzetel in Temse, wist met de jaren een ijzersterke reputatie in de transport- en logistieke sector op te bouwen en specialiseert zich voor 90% in de distributie naar doe-het-zelfzaken (DIY) in de Benelux, waar- voor het over 90 voertuigen beschikt. Groep VRD kiest hierbij, met het oog op de toekomst, resoluut voor een strategie van “duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen”. Niet verwonderlijk dus dat CEO Raoul Van Raemdonck als eerste in België een bestelling plaatste voor de 100% elektrisch aangedre- ven MAN eTGM vrachtwagen.

Het was op de IAA 2018 vakbeurs dat VRD voor het eerst kennismaakte met de MAN eTGM en meteen ook letterlijk “verkocht” was. Met de volledig elek- trisch aangedreven eTGM opteert MAN bewust voor zero emission transportoplossingen, een strategie die we ook al zagen bij de elektrische variant van de TGE bestelwagen, de eTGE, ook in het bezit van Groep VRD. Elektrische aandrijving is de toekomst, zoveel is zeker. De MAN eTGM beschikt over maar liefst 12 batterijen van 18,6 kWh, geplaatst onder de cabine en langs de zijkanten van het frame.

Daar waar een MAN TGM met kastopbouw, uitgerust met een reguliere verbrandingsmotor, een gemiddelde CO2-uitstoot heeft van 530,6 gram/km wordt deze uitstoot bij de eTGM gereduceerd tot letterlijk 0 gram/km. De inzet van dergelijke voertuigen heeft dus een duidelijk positieve invloed op de ecologische voetafdruk van een logistiek bedrijf. Met een autonomie van zeker 165km en een batterijcapaciteit van minstens 70% na 8 jaar mag de eTGM zonder meer een duurzame investering worden genoemd.

Vorige week vond, geheel Coronaproof, de sleuteloverhandiging plaats van de MAN eTGM aan de familie Van Raemdonck, in het bijzijn van de Belgische MAN Truck & Bus directie en de zaakvoerders van MAN conces- siehouder Garage Lockefeer te Sint-Niklaas die de service voor zijn rekening neemt. Groep VRD is reeds geruime tijd een trouwe MAN klant en het was dan ook een logische stap om voor MAN te kiezen in de evolutie naar elektrisch aangedreven transport en distributie.

VRD CEO Raoul Van Raemdonck: “Onze MAN eTGM zal worden ingezet voor de distributie naar doe-het-zelfzaken in de regio Waasland – Klein Bra- bant, goed voor een traject van +/- 150km per dag, ideaal dus als je naar de autonomie kijkt. Naast het ecologisch aspect wil VRD trouwens zijn steentje bijdragen aan de algemene veiligheid op de baan. Zo is de eTGM uitgerust met een uitgebreid camerasysteem, met niet alleen een dodehoekcamera maar tevens een achteruitrijcamera en zijcamera’s.”

04.07.2022 | Bus,  Truck
- MAN Truck & Bus bouwt op zijn site in Neurenberg een grootschalige fabriek voor de batterijen van elektrische vrachtwagens en bussen - Deze investeringsbeslissing ter waarde van ongeveer 100 miljoen euro is cruciaal voor Duitsland als locatie voor bedrijfsvoertuigen - Investeringen in toekomstgerichte elektrische technologieën creëren 350 jobs in Neurenberg - Productiecapaciteit van meer dan 100.000 batterijsystemen per jaar - Met deze investering versterkt MAN zijn rol als competente partner voor elektromobiliteit binnen de TRATON-GROEP
Meer
29.06.2022 | Truck
De Lion S-topversies van de MAN Truck & Bus TGX en TGE maakten ook indruk op de 48-koppige internationale vakjury van de Red Dot Design Award 2022: met hun exclusieve speciale fabrieksuitrusting, die erg populair is bij chauffeurs, lieten de langeafstandsvrachtwagen en de bestelwagen voor lichte leveringen en distributie hun veeleisende concurrenten bij de productinzendingen uit ongeveer zestig landen achter zich in de categorie ‘Bedrijfsvoertuigen’. De officiële prijsuitreiking vond plaats op 20 juni in Essen.
Meer
22.06.2022 | Truck
Voorbereidingen voor grootschalige productie van elektrische vrachtwagens uit München liggen op schema: In de eerste 12 maanden sinds de oprichting van het innovatieve eMobility Center in zijn hoofdfabriek heeft MAN Truck & Bus 20 prototypes van de komende zware eTruck uitgerold, om de toekomstige gemengde serieproductie met conventionele vrachtwagens in reële omstandigheden te testen. De nieuwe eTruck reed eind mei zijn eerste rondjes in Berlijn. In München zijn tot nu toe 1.700 medewerkers opgeleid in de CO2-vrije technologie van de toekomst.
Meer