MAN België
Terug naar het overzicht

Groep VRD investeert in emissievrije toekomst met de MAN eTGM.

28.10.2020 Truck

Familiebedrijf in hart en nieren Groep VRD, met hoofdzetel in Temse, wist met de jaren een ijzersterke reputatie in de transport- en logistieke sector op te bouwen en specialiseert zich voor 90% in de distributie naar doe-het-zelfzaken (DIY) in de Benelux, waar- voor het over 90 voertuigen beschikt. Groep VRD kiest hierbij, met het oog op de toekomst, resoluut voor een strategie van “duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen”. Niet verwonderlijk dus dat CEO Raoul Van Raemdonck als eerste in België een bestelling plaatste voor de 100% elektrisch aangedre- ven MAN eTGM vrachtwagen.

Het was op de IAA 2018 vakbeurs dat VRD voor het eerst kennismaakte met de MAN eTGM en meteen ook letterlijk “verkocht” was. Met de volledig elek- trisch aangedreven eTGM opteert MAN bewust voor zero emission transportoplossingen, een strategie die we ook al zagen bij de elektrische variant van de TGE bestelwagen, de eTGE, ook in het bezit van Groep VRD. Elektrische aandrijving is de toekomst, zoveel is zeker. De MAN eTGM beschikt over maar liefst 12 batterijen van 18,6 kWh, geplaatst onder de cabine en langs de zijkanten van het frame.

Daar waar een MAN TGM met kastopbouw, uitgerust met een reguliere verbrandingsmotor, een gemiddelde CO2-uitstoot heeft van 530,6 gram/km wordt deze uitstoot bij de eTGM gereduceerd tot letterlijk 0 gram/km. De inzet van dergelijke voertuigen heeft dus een duidelijk positieve invloed op de ecologische voetafdruk van een logistiek bedrijf. Met een autonomie van zeker 165km en een batterijcapaciteit van minstens 70% na 8 jaar mag de eTGM zonder meer een duurzame investering worden genoemd.

Vorige week vond, geheel Coronaproof, de sleuteloverhandiging plaats van de MAN eTGM aan de familie Van Raemdonck, in het bijzijn van de Belgische MAN Truck & Bus directie en de zaakvoerders van MAN conces- siehouder Garage Lockefeer te Sint-Niklaas die de service voor zijn rekening neemt. Groep VRD is reeds geruime tijd een trouwe MAN klant en het was dan ook een logische stap om voor MAN te kiezen in de evolutie naar elektrisch aangedreven transport en distributie.

VRD CEO Raoul Van Raemdonck: “Onze MAN eTGM zal worden ingezet voor de distributie naar doe-het-zelfzaken in de regio Waasland – Klein Bra- bant, goed voor een traject van +/- 150km per dag, ideaal dus als je naar de autonomie kijkt. Naast het ecologisch aspect wil VRD trouwens zijn steentje bijdragen aan de algemene veiligheid op de baan. Zo is de eTGM uitgerust met een uitgebreid camerasysteem, met niet alleen een dodehoekcamera maar tevens een achteruitrijcamera en zijcamera’s.”

06.06.2023 | Van,  Services
Een premature baby die dringend moet vervoerd worden naar een gespecialiseerde neonatale intensieve zorg. Een zestiger met een plotse beroerte die nood heeft aan een neurochirurgische ingreep. Met de nieuwe high tech MAN TGE ziekenwagen van het UZ Brussel, het universitair ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel, begeleidt een gespecialiseerd transportteam met artsen, verpleegkundigen en ambulanciers deze patiënten van het ene naar het andere ziekenhuis, met ondersteuning van een arts-specialist (al dan niet vanop afstand). Ze maken daarvoor gebruik van hoogtechnologische hulpmiddelen en telegeneeskunde in een moduleerbare ziekenwagen die kan afgestemd worden op de specifieke noden van de patiënten van 300g tot 300kg. Deze ziekenwagen, ontwikkeld in co-creatie met verschillende partners waaronder MAN, is de eerste in zijn soort in Europa.
Meer
02.05.2023 | Van,  Truck
Dankzij een zeer positieve bestelsituatie verwacht MAN Truck & Bus in 2023 een recordverkoop van TGE-bestelwagens. Er zitten ook innovaties in het product: de achterwielaangedreven TGE met enkele banden en automatische versnellingsbak werden toegevoegd, net als nieuwe aanbiedingen als basis voor kampeerauto’s.
Meer
26.04.2023 | Bus
MAN zet in op het gebruik van geautomatiseerde stadsbussen. In het kader van het onderzoeksproject MINGA zal het bedrijf in München een geautomatiseerde elektrische stadsbus in de praktijk testen. De drijfveren achter geautomatiseerd rijden in de stadsbussector zijn vooral de hoge TCO-besparingen en het tekort aan chauffeurs, wat hiermee kan worden tegengegaan.
Meer