MAN België
Terug naar het overzicht

Groep VRD investeert in emissievrije toekomst met de MAN eTGM.

28.10.2020 Truck

Familiebedrijf in hart en nieren Groep VRD, met hoofdzetel in Temse, wist met de jaren een ijzersterke reputatie in de transport- en logistieke sector op te bouwen en specialiseert zich voor 90% in de distributie naar doe-het-zelfzaken (DIY) in de Benelux, waar- voor het over 90 voertuigen beschikt. Groep VRD kiest hierbij, met het oog op de toekomst, resoluut voor een strategie van “duurzaam en ecologisch verantwoord ondernemen”. Niet verwonderlijk dus dat CEO Raoul Van Raemdonck als eerste in België een bestelling plaatste voor de 100% elektrisch aangedre- ven MAN eTGM vrachtwagen.

Het was op de IAA 2018 vakbeurs dat VRD voor het eerst kennismaakte met de MAN eTGM en meteen ook letterlijk “verkocht” was. Met de volledig elek- trisch aangedreven eTGM opteert MAN bewust voor zero emission transportoplossingen, een strategie die we ook al zagen bij de elektrische variant van de TGE bestelwagen, de eTGE, ook in het bezit van Groep VRD. Elektrische aandrijving is de toekomst, zoveel is zeker. De MAN eTGM beschikt over maar liefst 12 batterijen van 18,6 kWh, geplaatst onder de cabine en langs de zijkanten van het frame.

Daar waar een MAN TGM met kastopbouw, uitgerust met een reguliere verbrandingsmotor, een gemiddelde CO2-uitstoot heeft van 530,6 gram/km wordt deze uitstoot bij de eTGM gereduceerd tot letterlijk 0 gram/km. De inzet van dergelijke voertuigen heeft dus een duidelijk positieve invloed op de ecologische voetafdruk van een logistiek bedrijf. Met een autonomie van zeker 165km en een batterijcapaciteit van minstens 70% na 8 jaar mag de eTGM zonder meer een duurzame investering worden genoemd.

Vorige week vond, geheel Coronaproof, de sleuteloverhandiging plaats van de MAN eTGM aan de familie Van Raemdonck, in het bijzijn van de Belgische MAN Truck & Bus directie en de zaakvoerders van MAN conces- siehouder Garage Lockefeer te Sint-Niklaas die de service voor zijn rekening neemt. Groep VRD is reeds geruime tijd een trouwe MAN klant en het was dan ook een logische stap om voor MAN te kiezen in de evolutie naar elektrisch aangedreven transport en distributie.

VRD CEO Raoul Van Raemdonck: “Onze MAN eTGM zal worden ingezet voor de distributie naar doe-het-zelfzaken in de regio Waasland – Klein Bra- bant, goed voor een traject van +/- 150km per dag, ideaal dus als je naar de autonomie kijkt. Naast het ecologisch aspect wil VRD trouwens zijn steentje bijdragen aan de algemene veiligheid op de baan. Zo is de eTGM uitgerust met een uitgebreid camerasysteem, met niet alleen een dodehoekcamera maar tevens een achteruitrijcamera en zijcamera’s.”

16.03.2023 | Truck
Transportbedrijf Xwift, opgericht in 2007, specialiseert zich in sneltransport binnen de Europese Unie en wist in die tijdspanne in België uit te groeien tot de grootste speler in dit type transport.
Meer
16.01.2023 | Bus,  Truck
Sinds 1 januari ’23 vervult Stijn Tielens de functie van COO bij MAN Truck & Bus nv, de Belgische invoerder van bedrijfsvoertuigen van de merken MAN en Neoplan, met hoofdzetel in Kobbegem (Asse).
Meer
28.10.2022 | Truck
Vorig jaar werd NEFTON gelanceerd, een onderzoeksproject gefinancierd door het Duitse federale Ministerie van Economie en Klimaatbescherming. MAN Truck & Bus wil samen met AVL, PEA, de Technische Universiteit van München, de Technische Universiteit van Deggendorf en de Forschungsstelle für Energiewirtschaft e.V. (Onderzoekscentrum voor Energie-economie) het systeem analyseren bestaande uit een volledig elektrische vrachtwagen, een laadstation en een netverbinding, en het ontwerp ervan voor verschillende toepassingen bij langeafstandstransport.
Meer