MAN België
Terug naar het overzicht

Focus op duurzaamheid als rode draad in partnership tussen Afval Alternatief en MAN.

07.04.2021 Truck

De inzameling en verwerking van afval- en recyclagestromen anders en vooral efficiënter en meer ecologisch organiseren dan de grote marktspelers, dat is het uitgangspunt van Afval Alternatief met exploitatiezetel in Dessel. In de gehele keten ligt de nadruk op duurzaamheid, een gegeven waarin transportpartner MAN een cruciale rol speelt, des te meer dankzij de lancering van het nieuwe en verder geoptimaliseerde MAN truckgamma.

In 2012 richtten een aantal ervaren ondernemers, met directe of indirecte link in het afval- en recyclagegebeuren, een nieuw bedrijf op met de missie om afval- en recyclagestromen anders te gaan aanpakken en het verschil te maken met de bestaande grote spelers op de markt, onder de noemer “Afval Alternatief”. Met de jaren kende het bedrijf een sterke groei en stelt het ondertussen 55 medewerkers tewerk, waarvan 35 chauffeurs en 20 bedienden.

Van restafval over PMD, papier en karton tot oliefilters, de intussen meer dan 9000 B-to-B klanten kunnen voor werkelijk alle vormen van ophaling en recyclage terecht bij Afval Alternatief. Op dit ogenblik is het bedrijf operationeel in de regio’s Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen maar het werkingsgebied wordt stelselmatig uitgebreid op een zo efficiënt mogelijke en milieuvriendelijke manier. Steeds wordt samen met de klant gekeken naar een afvalophaling op maat, met volledige sortering aan de bron, gescheiden opgehaald met voornamelijk rolcontainers. Met initiatieven als het decentraal positioneren van het wagenpark (met het oog op het verkorten van de routes en verlagen van verbruik) en het combineren van afvalophalingen bij meerdere klanten in dezelfde industriezone, trekt Afval Alternatief resoluut de kaart van duurzaamheid, snelheid en flexibiliteit.

Troeven waarin het wagenpark uiteraard een cruciale rol speelt. Met 25 vrachtwagens en 3 bestelwagens beschikt Afval Alternatief over een grote vloot waarbij een maximale betrouwbaarheid en minimale uitval van wezenlijk belang zijn. Afval Alternatief vertrouwt voor de inzamelroutes hoofdzakelijk op MAN en dit sinds meerdere jaren. Alle voertuigen voldoen aan de Euro 6 emissienorm en gaan op vaste tijdstippen op onderhoud, om een maximale efficiëntie te garanderen. Doelgerichte chauffeursopleidingen met focus op economisch rijden vervolledigen deze insteek.

Bestuurder Jo Smolders “Voor ons hangt de keuze voor een vrachtwagenmerk niet alleen af van de betrouwbaarheid maar hangt deze ook nauw samen met de werkplaats. Met MAN concessiehouder Truck & Trailer Dickens uit Arendonk hebben we een echt partnership opgebouwd. Dankzij hun voortreffelijke service hebben onze MAN voertuigen doorheen de jaren letterlijk nog geen dag stilgestaan, een belofte die Dickens keer op keer weer verzilvert.”

Met de lancering van het compleet nieuwe MAN truckgamma vorig jaar was de keuze dan ook snel gemaakt en werd er door Afval Alternatief opnieuw resoluut voor MAN gekozen. Intussen zijn er sinds begin dit jaar twee gloednieuwe MAN TGS 26.330 6x2/4 BL-NN vrachtwagens in gebruik voor afvalophaling bij bedrijven en zijn er nog vier in bestelling via MAN verkooppartner MAN Antwerpen uit Wommelgem. “Zeggen dat de chauffeurs enthousiast zijn is een understatement. Niet alleen zijn ze onder de indruk van de knappe look van het nieuwe truckgamma, ook prijzen ze het nog verder geoptimaliseerde rijgedrag en het chauffeurscomfort.”, aldus Bestuurder Jo Smolders. Het mag duidelijk zijn, Afval Alternatief en MAN zijn de perfecte match in het streven naar duurzame oplossingen voor afvalophaling en –behandeling.

16.03.2023 | Truck
Transportbedrijf Xwift, opgericht in 2007, specialiseert zich in sneltransport binnen de Europese Unie en wist in die tijdspanne in België uit te groeien tot de grootste speler in dit type transport.
Meer
16.01.2023 | Bus,  Truck
Sinds 1 januari ’23 vervult Stijn Tielens de functie van COO bij MAN Truck & Bus nv, de Belgische invoerder van bedrijfsvoertuigen van de merken MAN en Neoplan, met hoofdzetel in Kobbegem (Asse).
Meer
28.10.2022 | Truck
Vorig jaar werd NEFTON gelanceerd, een onderzoeksproject gefinancierd door het Duitse federale Ministerie van Economie en Klimaatbescherming. MAN Truck & Bus wil samen met AVL, PEA, de Technische Universiteit van München, de Technische Universiteit van Deggendorf en de Forschungsstelle für Energiewirtschaft e.V. (Onderzoekscentrum voor Energie-economie) het systeem analyseren bestaande uit een volledig elektrische vrachtwagen, een laadstation en een netverbinding, en het ontwerp ervan voor verschillende toepassingen bij langeafstandstransport.
Meer